12 Август, 2018 11:53 2 840 11

Внимание! Антиафродизиаци в кухнята!

  • храна-
  • тестостерон-
  • сексулно желание-
  • секс-
  • здраве-
  • антиафродизиаци-
  • храна-
  • тестостерон-
  • сексулно желание-
  • секс-
  • здраве-
  • антиафродизиаци

Не яжте тези храни, защото сексът за вас ще бъде мираж!

Внимание! Антиафродизиаци в кухнята! - 1
Снимки: shutterstock

Известно е, че за да бъде хармоничен сексуалният живот на двама партньори, между тях трябва да има взаимна грижа, уважение, доверие, разбиране и приемане. Но удоволствието от секса не зависи само от силните чувства между мъжа и жената и тяхната страст.

За увеличаването или намаляването на влечението помежду им може да повлияе дори обикновена храна или по-скоро само някои продукти.

Още в древни времена хората са открили, че някои храни влияят положително, а други отрицателно на сексуалната мощ. Народната медицина препоръчва различни храни за стимулиране на сексуална активност и в дебрите на интернет може да се намери достатъчно информация за тях. По-рядко става дума за храна, която убива желанието за секс.

Британски изследователи публикуваха списък на снижаващи либидото продукти в New England Journal of Medicine.

1. Краве сирене

Една от най-опасните храни в това отношение. Често млечните продукти съдържат антибиотици и хормони на растежа, които влияят на хормоналния баланс. При употреба са възможни нарушения в производството на естрогена, прогестерона и тестостерона, а нарушения хормонален баланс и свързаните с него раздразнителност, лош сън и хронична умора, водят до намаляване на половото влечение.

2. Соя

Този растителен аналог на женския полов хормон естроген също е лидер сред антиафродизиаците. Като по-силен от тестостерона, той е способен да го изтласка от мъжкия организъм. Ето защо представителите на силния пол, искащи да имат постоянно желание за секс, да заменят соята с месо.

3. Мононатриев глутамат

Вкусовият усилвател е сред най-вредящите съединения. В природата той се намира в свързана форма в меса, риба, зеленчуци и зърнени продукти, а в свободна форма — в домати, мляко, картофи, соев сос и много сирена Изкуствено се произвежда като хранителна добавка, позната още като Е6212, чрез бактериална ферментация, с помощта на бактерията Corynebacterium glutamicus и захар, меласа или скорбяла като ферментационен субстрат. По думите на медици, повсеместната му употреба подпомага развитието на депресии, на сърдечно-съдови и когнитивни проблеми. При неадекватна работа на мозъка и съдовата система обезателно ще се понижи половото влечение.

4. Чипс

Тази храна се приготвя при много високи температури, при многократно използване на мазнината. При термичното въздействие се отделят съединения, които поразяват тъканите, клетките и системата за регулиране на хормоните и ласките не водят до възбуда. Енергията, необходима за сексуалното преживяване отива за преработката й.

Внимание! Антиафродизиаци в кухнята!

5. Мента

Ароматната подправка понижава тестостерона в кръвта и влияе негативно на сексуалното влечение.

6. Кафе

На любителите на приятната напитка няма да им харесат следващите думи. Прието е да се смята, че чашка кафе тонизира, повишава настроението и концентрира силите. Изследователите изясниха, че хората, постоянно пиещи над три чашки, вредят на надбъбречните си жлези. Тези жлези изработват стресови хормони и с времето функцията им намалява, а това се отразява също и на половите хормони.

Внимание! Антиафродизиаци в кухнята!

7. Алкохол

Всеобщата заблуда е, че няма по-добро средство за отпускане и разкрепостяване, но злоупотребата довежда до сериозни проблеми в поведението, до импотентност при мъжете и липса на желание за физическа близост при жените.

8. Корнфлейкс

Леки и полезни за закуска, но неподходяща за романтична вечер заради въглехидратите и зърното, които намаляват либидото.

9. Сладки и газирани напитки

Те въздействат на гените, повишават теглото, носят риск от диабет, кариеси, обездвижване и изтъняване на костната тъкан — фактори, свързани с ниско либидо.

10. Енергийни напитки

Те са наситени със захар и всевъзможни химически вещества като подсладители и оцветители. След непродължителен прилив на сили следва умора и апатия.

Ако не искате да намалите или загубите сексуалния си апетит, забравете за обожаваните от Пипи Дългото чорапче черни лакрицови бонбони, които съдържат в себе си естествен подсладител, извлечен от корените на женското биле (естествено понижава на тестостерона), за иначе много полезните броколи и бобовите растения, които предизвикват метеоризъм, за полуфабрикатите, консервите, бързите храни, пържените картофки.

Внимание! Антиафродизиаци в кухнята!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сладурче

    11 0 Отговор
    Аз всеки ден приемам мента!!!От днес спирам приема и!
  • 2 кучето шаро

    9 1 Отговор
    Надай се у.. на пияна жена !
  • 3 Кую

    20 1 Отговор
    Ся вдянах защо съм все надървен. Клецам гладен.
  • 4 Да да

    15 1 Отговор
    Когато тя ме целуне по врата няма краве сирене, което да ме спре.
  • 5 гост

    2 2 Отговор
    Какво е надай се?Да не си мъча акъла,някой да преведе?

    Коментиран от #8

  • 6 360 градуса

    2 0 Отговор
    А Уна беше жената на Чаплин?От мента може ли човек да се напие?Ако може оставям я?Има други чайове!
  • 7 руйййй

    2 0 Отговор
    Цербер е хубаво да имаме,не един а няколко!От всичко пазят,ама тях кой ще опази!?
  • 8 кучето шаро

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Надявай се .
  • 9 гост

    1 0 Отговор
    Недей съблазнява,да не се надим!!!!!!¡!!!!!¡
  • 10 Spec b

    4 1 Отговор
    Душици от къде ги намирате тези простотии да ме прощавате:D толкова ли няма интересни неща за писане, че цитирате някакви модерни псевдо шамани:)
  • 11 mediator37

    2 0 Отговор
    Ако сиренето, доматите и ракията вредяха, то нямаше да я има България отдавна.
    Ако алкохолът пречи, нации като украинци, белоруси, руси нямаше изобщо да съществуват.