Last news in Fakti

12 Август, 2018 17:15 2 886 30

Велизар Енчев "скочи" на Джамбазки, иска Цацаров да се самосезира

  • велизар енчев-
  • ангел джамбазки-
  • сотир цацаров

Бившият депутат от НФСБ иска Цацаров да се самосезира

Велизар Енчев "скочи" на Джамбазки, иска Цацаров да се самосезира - 1

Велизар Енчев категорично осъди поведението на евродепутата Ангел Джамбазки, който остро заяви, че "всички в БСП са за разстрел". Бившият депутат от НФСБ изпрати сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, настоявайки той да се самосезира и да привлече към наказателна отговорност Джамбазки.

Ето и цялото му писмо:

На 12 август т.г., в интервю за сайта “Блиц”, евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки си позволи нещо недопустимо за едно цивилизовано общество – призова да се разстрелват членовете на една политическа сила, тъй като били отговорни за отминали исторически събития на Балканите.

Интервюто внушава, че заплахата на Джамбазки се отнася и за всички критици на сегашната балканска политика на правителството.

Господин Главен прокурор, тъй като живеем в правова държава, която не толерира поведение, застрашаващо личната неприкосновеност и обществения ред, очаквам да се самосезирате и привлечете към наказателна отговорност Ангел Джамбазки.

Ако наистина сме правова държава, всеки, който публично призовава да се използва огнестрелно оръжие срещу критиците на управляващите, трябва да бъде санкциониран с цялата строгост на закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    41 12 Отговор
    Докато във ВМРО има каракачани ( власи) и наследници на джамбази ( крадци) няма да го бъде!

    Коментиран от #22

  • 2 Наблюдател

    20 41 Отговор
    Този истеричен русоид що не вземе да емигрира в Москва?

    Коментиран от #23

  • 3 Ефтини сензации

    23 21 Отговор
    Демек аз съм с комунистическото простолюдие и сега реших да изпъкна като въшка на чело....

    Мъдър енчев!
  • 4 Бат Сали

    38 7 Отговор
    Eнчев да не си спал на течение бе, за правова държава ли говориш ,не ставай смешен.

    Коментиран от #14

  • 5 Отечествен фронт

    42 6 Отговор
    Някой случайно да знае лицето Ангел Джамбазки което седи в Брюксел и взима заплата от БГ.бюджета 15 000€ по 500 лв.на ден надница 360 000 на година какво точно направи за България?

    Коментиран от #6, #24

  • 6 Гоуст

    20 4 Отговор

    До коментар #5 от "Отечествен фронт":

    15000 евро на месец много ли са бе? Та колегите му отдавна са милионери
  • 7 ПИНОЧЕТ

    27 18 Отговор
    -" Убий комунист - спаси страната си ! Спаси и света !"

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 факт

    9 4 Отговор
    що е маке все е ,,Юнак,,
  • 10 Юрист

    27 4 Отговор
    Енчев го е закопал. Джамбаза гърми отсекъде. Има два члена в НПК, които вкарват директно в кауша за такива призиви към насилие. Е, тоя няма да влезе в затвора, но може да се размине с условна присъда. Първо трябва прокурорът да му поиска имунитета, защото момчето-милионер е депутат в европарламента. Ей, най-после Джамбаза може да си намери майстора.

    Коментиран от #12

  • 11 Опа

    7 21 Отговор
    Eнчев, много та е шубе да не се счупи клона, че да паднеш ....
  • 12 Бат Саше

    10 15 Отговор

    До коментар #10 от "Юрист":

    Да, но думите на Джамбазки в никакъв случай не са призив нито по съдържание, нито по смисъл! По-скоро са констатация и имат съвсем друг контекст. Няма нормален съд, който да осъди нещо такова. А и е крайно време, всеки да може да изразява мнението си на глас. Не да говорим постоянно за "правова държава и свобода на словото"- изрази кухи отвсякъде, използвани за манипулация на овчето стадо.

    Коментиран от #13

  • 13 Тодор Г

    16 4 Отговор

    До коментар #12 от "Бат Саше":

    Бат Саше, абе Джамбазки казва, че са за растрел. Това е и констатация, но и призив! В Европа и САЩ за такива думи от висш държавен служител или депутат обвинението вече щеше да е налице. Така мисля аз.

    Коментиран от #15

  • 14 мразя политици

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бат Сали":

    Държавата наистина е правова. Владтвува правото на парите, връзките и властовия пост. Енчев не лъже, тя е правова. Но често правото, по избфоените причини служи на неправите.
  • 15 мразя политици

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Тодор Г":

    Което казва Джамбазки не е призив, а мнение, заключение, констатация. Впрочем споделям мнението му, но не само за една партия, а за билкте във властта, без някои отделни лица. Но е по-полезно арест на тях и да градят това, което разрушиха, подариха, ограбиха с приватизация и продадоха навън без да ни питат. Доживотен трудов режим без помилуване и конфискация на ограбеното!
  • 16 Антифашист

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "ПИНОЧЕТ":

    На калпав моряк водораслите му пречат.

    Коментиран от #17

  • 17 456

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Антифашист":

    Водолаз

    Коментиран от #20

  • 18 Антисоциалист

    2 7 Отговор
    Господа, разстрел се полага за предателство и държавна измяна. Споменатите тук са безспорни, но са извършени отдавна. Джамбазки не е призовал да бъдат сега разстреляни покойници и случайно доживели дълбока старост. Той напомня как и в каква степен да се оценява политическа сила извършила предателства. Така, че призивите на г-н Енчев са неоснователни и разпалват вражда в държавата ни - престъпление, определено от Конституцията ни. Не би било зле Прокуратурата да се самосезира срещу му. Но има и още... Напомням, че БСП твърдеше и в свои документи, че "преходът" към демокрация бил нейно дело. Така е - държавното устройство и ред се променят от тези на власт, а не от подвластните. В началото на прехода БСП беше все още БКП, та спрямо комунистическата идеология, партийната върхушка е предателска. Такава е и според наложената от БКП законност - тази върхушка е нарушила конституцията на НРБ и е отменила "народната власт". Та господата, включително и г-н Енчев, са извършили предателство и държавна измяна и по собствените си законност и нравственост. Това е истината, нали!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Антисоциалист

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "456":

    "Водолаз" не съм успял да бъда. Парашутист и стрелец, наемен работник, включително и хамал - да. Занимавам се и с история, та ще ви напомня че Хитлер е СОЦИАЛИСТ. Твърдял е, че Германската Национал СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РАБОТНИЧЕСКА Партия е извършила социалистическа революция... Няма историк да оспорва това, има премълчаващи. Та да Ви попитам - в какво се проявява "антифашизмът" Ви?
  • 21 Антисоциалист

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Зрински":

    Уважаеми (въпреки, че просташки ми пишете "на ти" и ме наричате "много тъп") г-н Зрински, г-н Джамбазки призив към убийство не е отправял. Той напомня, че за предателство и измяна се полага разстрел. Вие пък ми напомняте НПК? Да ви напомня и аз - текстовете на НПК не се отнасят до предателство и измяна. Ще Ви напомня и още. Стихотворение на Константин Симонов е озаглавено "Убей его", т.е."Убий го". Аз, антисоциалистът, твърдя, че това е велика творба на велик руски съветски поет - поетичен образец на родолюбие и го препоръчвам всекиму да го прочете. А сега ме съдете по НПК!
  • 22 Антисоциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    А туй което се нарича НКВД, ще го бъде ли?
  • 23 Антисоциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател":

    Тук са го наели, що да ще в Москва...
  • 24 Антисоциалист

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Отечествен фронт":

    А лицето хомосексуалист председател на ПЕС - колко вярно! да е на по-малка заплата?
  • 25 Мунчо

    1 3 Отговор
    Енчев е на служба в ДПС, а също така се храни от ръчичките на БСП.
  • 26 Ефрейтора

    1 2 Отговор
    Ах Велизарчо , шило в торба не седи, ти гиди болшевишка невестулке !!!!
  • 27 КУР ЗА БСП

    1 1 Отговор
    ЗА РАЗСТРЕЛ СА МРЪСНИ КОМИТЕРНОВЦИ!
  • 28 Народния съд

    0 0 Отговор
    Не ви разстреляхме навремето, та сега нещо много се разприказвахте (клавиатурно). Колко е надника - стинка на клавиш?

    Коментиран от #29

  • 29 белене

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Народния съд":

    Напротив, разстреляхте около 50 000 човека и пратихте да умрат в лагери още 500 000.
    Избита е цялата интелигенция на България, всички лекари, съдии, прокурори, кметове, завършили в Германия и западна европа, всички инженери, много военни, герои от войните, всички умни, заслужили и работливи българи, които са се преврнали в пречка за простите, мазни, долни, миризливи, русофилистични, нагли подли, алчни червени екскременти.
  • 30 белене

    0 0 Отговор
    Велизарчо, дърта агентура на ДС (КГБ), защо не си хване пътя и към Москва?
    Там му харесва, там ще му е хубаво, при братушките.
    Цялото БСП да ходи в Москва, заедно с главният им подизпълнител и охранител фирма ГЕРБ ЕООД.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове