Last news in Fakti

13 Август, 2018 08:04 17 314 120

"Гражданска отговорност" отново поскъпва шоково

  • гражданска отговорност-
  • застраховател-
  • премия-
  • катастрофи

Най-евтината полица е за 270 лева

"Гражданска отговорност" отново поскъпва шоково - 1

Шоково увеличение на цената на застраховката "Гражданска отговорност" изненада неприятно шофьорите за пореден път в последните месеци. В края на миналата седмица 90% от застрахователните компании оскъпиха полицата с 40 до 50 лв. Това е най-драстичното увеличение от началото на годината, заявиха за в. "Сега" брокери. Така с натрупването на поскъпванията от началото на годината до сега средната цена на задължителната застраховка в София вече гони 270 лв. - почти със 100 лв. повече от началото на годината. Повече ще плащат шофьорите не само в столицата, която е най-рисковият град, но и във всички области, прогнозира в. „Сега“.

Сигнали за това драстично поскъпване на "Гражданска отговорност" имаше още преди десетина дни. Застрахователни агенти предупреждаваха свои клиенти, че предстои до дни цената на полицата да скочи с 50 лв. И предлагаха на тези, на които застраховката изтича през следващите три месеца, да я сключат предварително, като тя ще важи от датата на изтичане.

От Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) в началото на миналата седмица отрекоха да предстои подобно масово поскъпване с почти една и съща сума и обясниха, че всеки застраховател има своя методика за изчисляване на премията, която пази в тайна.

Увеличението идва около две седмици след публикуването на доклада на Комисията за финансов надзор (КФН), според който за най-масовите превозни средства - автомобили, камиони и автобуси, събраните премии за 2017 г. не са достатъчни да покрият разходите на компаниите за изплащане на обезщетенията.

Експерти от АБЗ обясниха, че цената е започнала да се вдига доста преди появата на доклада на КФН, тъй като самите застрахователи са виждали, че премиите, които събират, не са достатъчни да покрият обезщетенията, т.е. продават полици под себестойност. По този начин застрахователите работеха през последните години и въпреки прогнозите им в началото на всяка календарна година за 5-10% ръст на полиците това не се случваше. До 2017 г. цените на задължителната застраховка не само не растяха, но и дори се понижаваха при някои компании.

Трендът обаче се обърна от тази година и ако средната цена за кола с двигател до 2000 куб. см и опитен шофьор през 2017 г. бе около 180 лв., сега е почти със 100 лв. отгоре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бавна смърт...

    228 14 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ !!!!

    Коментиран от #11, #53

  • 2 Българина

    283 7 Отговор
    Всеки налог който е наложен като задължителен от държавата но даден в частни ръце води до тези безумия! Ще има протести, това не може да продължава така! Кой компонент от себестойността налага повишението? При инфлация под 2 процента .Това е картел и мафия, зстрахователите съвременни мутри.

    Коментиран от #62, #64, #104

  • 3 гларус кръстоносец

    160 6 Отговор
    А КФН направи ли си труда да провери как се източват пари-застрахователни покрития от самите застрахователи за да задоволяват собствени лични или инвестиционни нужди? Някой държи ли сметка колко пари са платени на кого и защо? След като държавата ( разбирай депутатите и лобитата на застрахователите и банкерите) е възприела законодателния подход да се застраховат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МПС а не шофьорите съобразно категорията
    естествено е ,че всички ставаме дойни крави доживот. Бананова държава.
  • 4 Д'мин

    216 0 Отговор
    Нещо не е наред, то кво ли е! Шофьор съм от 30 години, без нито една катастрофа. С всичко на всичко три написани фиша, единия за без колан, другите два за неправилно паркиране-на тротоара пред къщата ми. Колата ми е над 2000 кб.см. Значи всичките мои вноски по застраховката са отишли по щуротиите на незнайни пътни джигити. Е редно ли е да плащам за дяволъка на друг? А застраховатените хиени даже да ми искат и още?

    Коментиран от #13, #61

  • 5 БГ ЗАСТРАХОВАТЕЛ

    99 5 Отговор
    Бойко си е наш човек и сме си от едно котило,нали Бойче,куче да надуе на майка ти корема :)))
  • 6 Plovdiv

    152 7 Отговор
    Eй ги площадите, ей я Румъния! Какво чакаме - и ризата от гърба ни да вземат?! В България има половин милион таксита, само те стигат да се блокира "държавата"!

    Коментиран от #94

  • 7 Boxer

    147 6 Отговор
    За последните 15 г. съм платил към 4000лв за ГО за двете коли и не съм занимавал застрахователите (за дребни щети съм се разбирал на място). Та излиза, че вече съм им изплатил една стредно статистическа кола по родните пътища. Аз ли съм единственият ?
  • 8 гост

    164 4 Отговор
    Събудете се граждани...Вижте какво става в Румъния. Ние до кога ще търпим тези престъпници да ни управляват?
  • 9 Бате СЕР ГЕИ

    127 4 Отговор
    Е това вече е мародерство ,насрочвайте протест участвам ,Румънците ни го показаха ,стига сме търпяли произволия ,да ни шиба кой как си иска баста.
  • 10 курестия

    92 10 Отговор
    Нищо направете я 500 лв народа на булгаристан е еб--ан 500години та това ли не може да изтърпил пък и колко повече го еб--ат толкова по хубаво му става

    Коментиран от #71

  • 11 КАТ

    20 140 Отговор

    До коментар #1 от "Бавна смърт...":

    Какво е виновен ГЕРБ,че карате като идиоти и има огромна щетимост?Застрахователните дружества са частни и няма как да им се влияе!Ама Ганьо едно си знае,едно си бае,ако не е ГЕРБ,ще е виновно БСП,все някой Ви е виновен и никога вината не е във Вас,уникум.

    Коментиран от #14, #16, #18, #107

  • 12 Тигърът на Седемте тепета

    102 8 Отговор
    Да излизаме на улицата и да изриваме БоЙкОлука!!!
  • 13 onq s konq

    77 6 Отговор

    До коментар #4 от "Д'мин":

    Пропускаш съществени неща.Джигитите са си едно,а възнагражденията на застрахователите-съвсем друго.Нямаш идея КАКВИ ЗАПЛАТИ ПОЛУЧАВАТ ПО ЩАТ ,А ГОДИШНИ ПРЕМИИ СА ОЩЕ ТОЛКОВА.КОМИСИОННИТЕ им пък от всяка сключена з/ка под формата на "ПРОЦЕНТ"са си друга бира.И докато алчните банкери могат да бъдат завлечени от някой длъжник все пак,при ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ ТОВА Е ИЗКЛЮЧЕНО.

    Коментиран от #99, #100

  • 14 Boxer

    37 9 Отговор

    До коментар #11 от "КАТ":

    Явно математиката ти е чужда наука, една такава тъмна сила, магесническа ...
  • 15 гост

    12 88 Отговор
    Ама който му е скъпо да си застрахова колата в Румъния,която все давате за пример,катили нещастни,защо румънците купуват коли с БГ регистрация,запитайте се,преди да лаете и плачкате!А може и в Германия за по-евтино да си застраховате колите!!!

    Коментиран от #22, #27

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 fdsfsd

    73 4 Отговор
    Аз обмислям да започна да карам без гражданска отговорност вече. Това не се търпи.
  • 18 Бавна смърт

    105 4 Отговор

    До коментар #11 от "КАТ":

    Щом един налог е определен от държавата като задължителен,държавата трябва да има механизъм за контрол над него !!! А това,че има много щети въобще не е оправдание,нека я вдигат за тия дето правят щетите,а не за всички,всичко друго си е жив пладнешки обир !!!

    Коментиран от #34

  • 19 Drug

    68 4 Отговор
    Защо народа бяга в ЧУЖБИНА !!!
  • 20 Друг

    54 2 Отговор
    Защо народа бяга в ЧУЖБИНА !!!
  • 21 Ердоан

    19 93 Отговор
    Българина е издръжлив , кон да го е.е 3 крачки назад ще направи . А по темата гражданската отговорност трябва да е поне 500лв.,също така трябва да има данък стар таралясник за коли над 15години минимум 500лв. на година на който не му харесва има градски транспорт,сега Ганьо има по 3 трошки пред блока и се чуди коя да стегне за да мине 200км. до морето а другите 2 са му като седне на маса да се изтъкне с имуществото си

    Коментиран от #46, #67, #75

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ердоан

    5 50 Отговор
    Българина е издръжлив , кон да го е.е 3 крачки назад ще направи . А по темата гражданската отговорност трябва да е поне 500лв.,също така трябва да има данък стар таралясник за коли над 15години минимум 500лв. на година на който не му харесва има градски транспорт,сега Ганьо има по 3 трошки пред блока и се чуди коя да стегне за да мине 200км. до морето а другите 2 са му като седне на маса да се изтъкне с имуществото си
  • 24 EWRKTL

    29 22 Отговор
    ТОВА Е ЕДНА ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ ДА СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ДЪРЖАВАТА ЗА СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ТАРАЛЯСНИЦИ БЪЛВАЩИ ОТРОВА.ДРУГАТА Е ЧЕ ТЕ ГОРЯТ МНОГО КОЕТО Е ДОБРЕ ЗА ВНОСИТЕЛИТЕ НА ГОРИВА АВТОЧАСТИ ГУМИ ДЕМЕК МИЛИАРДИ ОБОРОТ.
  • 25 СссереМ

    6 58 Отговор

    До коментар #16 от "Irmao":

    Клошар,качвай се на колелото като ти е скъпо,и без това софия се задръсти от бараки и селски пръчки.

    Коментиран от #28

  • 26 Гост

    10 62 Отговор
    Тези, които се оплакват от висока гражданска, не знаят на запад колко струва "удоволствието" да имаш кола и колко е гражданската в белите държави. Който не му изнася - карта за градския и да пътува.

    Коментиран от #66, #120

  • 27 Boxer

    74 4 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Каква е средната цена на автомобил в Германия? Каква е средната цена за отстраняване на щета в Германия? А колко струват те в България? Като си отговориш на тея въпроси, ще видиш , че 100лв за ГО са предостатъчни, с включена стабилна печалба за застрахователя. Сега става въпрос за ОБИР!!!

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Всичко опира до закон

    49 2 Отговор
    Докато застраховката покрива 100% от щетите идиотите ще си карат идиотски. Ако плащаха от джоба си примерно поносимите 10% , а застрахователите 90% джигитите щяха да карат по-внимателно, пък извънсъдебните споразумения на космически суми да се понамалят. Ама лобито няма да има далавера.
  • 30 Българина

    50 2 Отговор
    А за хора които 15 г не им се е налагола да прибягват до плащане по го?! За тях що няма намаление на 50 процента?!?!? Това е чист рекет да не забравяме кой поема ангажименти към този бранш по професионална линия? Искам статистика за връзката между мощност на двигателя и плащане на ГО! Няма такава обратното е! Герб са мафия
  • 31 Ердоан

    8 43 Отговор
    За колите над 2000куб. всички данъци и налози трябва също да се вдигнат драстично,масово се внасят дараци на по 15г. което си е направо престъпление
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Усмивката

    57 3 Отговор
    Така постъпват ГЕРБАДЖИИТЕ.кога стане напечено около лидерът им създават някъде огнище за да отклонят натрупаната енергия временно....докато отмине бурята ....и така още мандати ,печелившата карта на крадците

    Коментиран от #35

  • 34 КАТ

    49 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бавна смърт":

    Тук сте абсолютно прав,докато,не направят застраховката поименна,а не на автомобила,ще трябва да сме солидарни с джигитите.
  • 35 Само да вметна

    21 2 Отговор

    До коментар #33 от "Усмивката":

    Абсолютни си прав !!!
  • 36 Мафия

    48 2 Отговор
    Мафия мафия мафия!
  • 37 Усмивката

    24 0 Отговор
    А по БГ медиите твърдят че целият свят ,и нашите офце, са вперили поглед усмихнати към небето за падащи звезди.Актуално както винаги
  • 38 Дрън дрън

    53 0 Отговор
    Пускаите кепенците вече.Вдигат тока,парното,горивата.А народа се дели още на цигани,турци,Българи,комунисти,гербаджии,и какво ли не още.Обединението прави силата а не разделението. Това просто нещо когото го разберете тогава ще се оправим.
  • 39 Мутрите се върнаха

    61 2 Отговор
    Доходите и пенсиите скочиха ли с 50 процента за една година?!? Да ви е а май ката застархователна кожодерска! Това не може да продължава така.
  • 40 1234

    49 2 Отговор
    В швейцария застраховката е на човек не на колата!!! Един човек не може да кара две коли едновременно. Имат по две коли едни номера и ГО. Номера се мести. Тук застрахователите за обирджии и мутри ! До кога ще търпим

    Коментиран от #81

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 КОКА

    33 4 Отговор
    БОКЛУЦИ АКТА МИ Е 300ЛВ БЕЗ ЗАСТРАХОВКА Е НЯМА ДА СИ ПРАВЯ
  • 43 Ердоан

    4 46 Отговор
    Също така трябва да забранят достъпа на таралясници под Евро 5 до централните части на големите градове,тъкмо ще се отворят паркоместа а не както сега дори с мотор няма къде да паркираш , ганьо все иска да мине между капките иска да кара 20 годишен кенеф , но да е Мерцедес пушещ като стар руски локомотив
  • 44 Усмивка

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Рамбо":

    Споко Рамбо ,един ден и от тебе ще имаме нужда
  • 45 Ха де

    44 1 Отговор
    ВИС и СИК са отново на власт ... Застраховане му е майката... Който не ще държавните мутри му спират колата...
  • 46 ЪРТ догане

    27 5 Отговор

    До коментар #21 от "Ердоан":

    Катастрофи и ЖЕРТВИ със СКЪПИ и БЪРЗИ КОЛИ заемат МНОГО по ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ от тези с Трошките ЪРТ дОГАНЕ

    Коментиран от #52

  • 47 Онзи

    40 1 Отговор
    НИКОЙ ДА НЕ ПЛАЩА !
  • 48 Ефтини сензации

    8 42 Отговор
    Поне 1000лв трябва да стане!
    Да се свали простолюдието от 30 годишните таралясници!
    Ефектът ще е поразителен, както за самото простолюдие, така и за природата. Ще се облагородят и двете. 😊
  • 49 Пасатор

    36 2 Отговор
    Живеем в условията на пазарна икономика, с тези увеличения, ще вкарат българския шофьор в черния сектор и МАСОВО няма да се плаща ГО.
  • 50 КАТ

    2 17 Отговор

    До коментар #16 от "Irmao":

    Мухльо е БСПарския ти баща!
  • 51 Мафия

    29 1 Отговор
    Подозирам че застрахователите решиха да покрият таз годишните щети от градушки и наводнения с парите от задължителната ГО.... Мафия!
  • 52 Ердоан

    3 30 Отговор

    До коментар #46 от "ЪРТ догане":

    Случайно да нямаш достъп до регистрите,че се изказваш толкова уверено ? Май фактите сочат точно обратното на това твое твърдение .Като не можеш да си позволиш най обикновени такси има колело,градски транспорт,БДЖ а и не е задължително да караш 20годишен локомотив на пазара има достатъчно достъпни нови автомобили , само Ганьо трябва да надвие егото си , което е голям проблем
  • 53 Хаха

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бавна смърт...":

    300 лв за НИЩО. Които не им стигали
  • 54 НАП

    35 1 Отговор
    Това е откровено картелно споразумение! Странно е защо КЗП се прави на глуха?
  • 55 liverpool

    48 2 Отговор
    Искам сега шоково да ми увеличат и заплатата.
  • 56 Трифонов

    12 50 Отговор

    До коментар #22 от "Апикуро":

    Изобщо не е важно каква е заплатата тук и там!!! Аз съм ЗА увеличаването на броя и поскъпването на всеки налог, с който се облагат автомобилите и водачите, стига това да става по отношение на всички... Както е в случая! Автомобилът е общоопасно средство. По улиците трябва да се движат само относително нови превозни средства, не по-стари от 8 години и от хора, които могат да си го позволят. За останалите, дето ревете, че нямате или не искате да платите 135 евро на година, за да носи някой друг вместо вас риска да отрепете някого с ръждивата си 20 годишна таратайка или да се врежете в новата ми кола главно щото не ви дреме за трошката, която карате и затова я карате, като метеорит по улиците, ИМА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, МЕТРО, КОУЕУЕТА И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО - ИМАТЕ КРАКА - ХОДЕТЕ ПЕШ!!! Продавайте таралясниците и ще видите колко по-евтино ще ви стане всичко - няма ГО, няма КАСКО (не че повечето от вас плащат такава, де), няма данък, няма винетки, няма прегледи, няма зони, няма нафта и бенДЗин... РАЙ, РАЙ ви казвам. И от двете най-големи притеснения на българина - да не настине и да не се мине - ще ви остане само първото!!!

    Коментиран от #77, #80

  • 57 У лево е Крим

    42 1 Отговор
    Че аз съм селяни! - Да я плащат тази отговорност гражданите! :-))
    - Шегата на страна, това е супер нагло от страна на застрахователите. Събрали са се всичките напили са се и са решили единодушно да увеличат застраховките. Това не е пазарен принцип по никакъв начин! Не съм видял беден застраховател! - А вие?
  • 58 Предлагам

    37 0 Отговор
    Най-добре ще стане,ако през годината не си ползвал услугите на застрахователя,50% от стойноста да се връща!
  • 59 Българина

    46 1 Отговор
    Мисля че шоково герб ше си ходят, сега ще вдигнат и цената на тока пак!
  • 60 Вуте

    23 2 Отговор
    Заменям БМВ 318 за каручка с конче - доплащам до 1000 лева
  • 61 Бриго Бичкията

    30 0 Отговор

    До коментар #4 от "Д'мин":

    Точно поради тази причина трябва да натискаме управляващите с митинги и стачки за да започнем най сетне да си плащаме въпросните застраховки за калпак, не за мпс.
  • 62 Morgoth

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    Налага го осъвременяването на автомобилния парк. Колите са по-нови и по-скъпи - съответно щетите върху тях искат повече средства за да се поправят. Освен това с времето започнаха да изплащат и неимуществени вреди, като последно време те са голям процент от разходите. Да не говорим за увеличеното покритие за чужбина, където колите са още по-скъпи, а обезщетенията за неимуществени вреди могат да са колосални. Само още не мога да разбера връзката на цената с размера на двигателя, но явно и тук принципа "имал си бол пари за скъпа кола, значи можеш да платиш повече и на нас" важи с пълна сила.
  • 63 гост

    23 1 Отговор
    До като има овце да блеят, ще има и джамбази да ги колят.
  • 64 Мършата

    2 22 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    По времето на Великия Иван Костов имаше СИК, които работеха отлично, евтино и справедливо! От как Иван Костов не е в властта, нещата отиват от зле на по-зле!
  • 65 злобар

    17 2 Отговор
    Нищо ново това е Бългория ,а не Румъния.
  • 66 1994

    22 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    А удоволствието от заплатата на запад защо не споменаваш?Значи все сравнявяте данъците и таксите със западните,а за заплатите не казвате,че са в пъти по-високи
  • 67 Минка

    12 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ердоан":

    Тъз простотия колко пъти още ще я публикуваш?
  • 68 mom4eto

    22 0 Отговор
    Защо никой не протестира?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Мдааа..

    10 3 Отговор
    Под турско робство данъка е бил десятък-10%имало е сексуален тормоз.,а сега щото няма
  • 71 Голям прос

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "курестия":

    Може да повторим Балканската война специално за тебе, отворко
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Простичко е

    12 0 Отговор
    Застраховките да са на шофьор.Който ще кара да се застрахова.Това да е на кола е доста тъпо.Всеки да си поема отговорност.
  • 74 Анонимен

    3 21 Отговор
    Хохохо! Страдайте, шоферски амеби. Все някак трябва да ви накарате да слезете от ламарината, сещате ли се? Боклуци жалки, и по-зле ще става за вас.

    Коментиран от #95

  • 75 Ташак

    19 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ердоан":

    Циганите Турците и (част от Българите ) Арменците (инклудинг) са издръжливи кучи синове стадо български коне като ги ебе се радват все едно са видяли Лас Вегас на нова година Булгаристан 1 място по канцерогени тумор и и др заболявания стрес най- бедна ЕУ нация 1 място по птп убийства беззаконие 3 смъртност световен мащаб само данък въздух няма ддс 20% Германия 8% лицензи акции мита Ктб мокри поръчки
  • 76 Голям Салам

    20 1 Отговор
    И какво? Заради калпавата им система 30 години плащам без да ползвам за да си правят някои далаверите и все не им стигат.Ами че сега си гледам полицата преди 10-тина години - 67 лева! Какво е това за 10 години 400%. Не се наядоха! Крадци!
  • 77 Баш

    11 2 Отговор

    До коментар #56 от "Трифонов":

    Какво ми пука че си "нова" пластмасова таратайка.И да се врежа викам репатрак и за скрап.Имам гражданска, да ти плати застрахователя, мене кв'о ми дреме.Аз несъм роб на таратайката. Само дето мойта не страда от некачествено гориво, данъка и нема да кжем колкое да не ми завидиш и каско не и плащам, щото първо ако фанем крадеца че му строшим кокалите и второ полицайте ми викат "Добър ден!"
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 гнида

    14 0 Отговор
    Алчни к.пелета !
  • 80 АЗЪТ

    12 5 Отговор

    До коментар #56 от "Трифонов":

    ПОДКРЕПЯМ!АЗ СЪЩО ИСКАМ ДА ТИ ЗАБРАНЯ ДА ПАРКИРАШ И ДА МЕ ТРОВИШ ЗАТОВА ПРЕДЛАГАМ ДА СИ ДЪРЖИШ НОВАТА ТАРАТАЙКА НА ПАРКИНГ ИЛИ ГАРАЖ ИЗВЪН ГРАДА АЗ ПОЛЗВАМ ТРАМВАЙ И МЕТРО, С КАКВО ПРАВО МЕ ТРОВИШ?КУПИ СИ ТЕСЛА, ама не дръжката, щото не се държиш мъжката.
  • 81 ФЙИ

    8 0 Отговор

    До коментар #40 от "1234":

    Напълно съм съгласен с Вас пък и не само аз, така е в жалката ни държава ако все още я има . Скубане и цирк за разтоварване.
  • 82 Математик

    20 0 Отговор
    3 000 000 автомобила по 200 лв ГО =600 милиона лева. И да не можете да си покриете щетите??? НЕ ГО ВЯРВАМ!!!
  • 83 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    ПЛЮС ОТ МЕНЕ ДО КОМЕНТАР 1
  • 84 Иво Георгиев

    18 0 Отговор
    СЪГЛАСНО ПОСЛЕДНИТЕ РАЗПОРЕДБИ ОТ 1-ВИ ЯНУАРИ 2019-ТА ГОДИНА ОТПАДА НЕОБХОДИМОСТТА АВТОМОБИЛИТЕ ДА ИМАТ СТИКЕР ЗА ЗАСТРАХОВКА 'ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ' НА ПРЕДНО ЧЕЛНО СТЪКЛО, ТАКА ЧЕ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ СЪС СИГУРНОСТ ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА, МНОГО ХОРА ИЗОБЩО НЯМА ДА Я НАПРАВЯТ!

    Коментиран от #85

  • 85 Ezio

    9 1 Отговор

    До коментар #84 от "Иво Георгиев":

    И какво от това като ушев има интернет и ти пусне номера на колата... като не си платил гориш.

    Коментиран от #90

  • 86 ТОЧКАТА

    10 1 Отговор
    ГЕРБ обраха каквото можаха и сега търсят начин да ги ...изритат...Та после пак да се върнат на бял кон...особено ако политическият инженеринг не е стартирал ,,друг проект,,...
  • 87 Расулюлах

    11 0 Отговор
    Значи глеите ся причината за поскъпването ше я търсите в силния демографски срив които не се преодолява нито за 10 нито за 20 нито за 30 години...управленската шаика иска да скубе от всякъде още пари за да компенсира намаляването на рекета от спадащата численост на робите и ще сучат и въртят за да лапат пари се едно тука не живеят 4 милиона роби ами 20 щото и те искат да сменят ролсовете бентлитата яхтите с нови повече любовници и да се размножават а тва сичко иска милиарди и кои ше ги плати? Робитеее ма те намаляват и останалите ше компенсират като ги скубят до дорде са живи
  • 88 vasik atanasova

    19 0 Отговор
    ВДИГНАХА НА 100 ЛЕВА ВИНЕТКАТА
    СЕГА И 300 ЛЕВА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ
    ВДИГАТ И ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА
    ИСТИНАТА Е ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНЕМ НИЕ
  • 89 vasik atanasova

    20 0 Отговор
    ВДИГНАХА НА 100 ЛЕВА ВИНЕТКАТА
    СЕГА И 300 ЛЕВА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ
    ВДИГАТ И ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА
    ИСТИНАТА Е ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНЕМ НИЕ

    Коментиран от #91

  • 90 Иво Георгиев

    6 0 Отговор

    До коментар #85 от "Ezio":

    ДА, ПРИНЦИПНО Е ТАКА, НО МНОГО ЗАВИСИ И ОТ НАСЕЛЕНОТО МЯСТО - КЪДЕ Е РЕГИСТРИРАН АВТОМОБИЛА, С КАКЪВ РЕГ.НОМЕР Е, ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ ТОВА ИМА ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ!
  • 91 Иво Георгиев

    13 0 Отговор

    До коментар #89 от "vasik atanasova":

    А ДАНО КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ДА ПРОЧЕТАТ И ДА СЕ ВСЛУШАТ В ДУМИТЕ ВИ!
  • 92 хи хи

    10 0 Отговор
    След като така наречената ДЪРЖАВА не може да определя цените да не е слуга на застрахователите кой е платил .
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Даниел

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Plovdiv":

    Най справедливо ще е , застраховката да е според стойността на колата , примерно кола на пазарна стойност до 4000 лв да е 160 лв , от 4000 -- 10000лв да е 300 лв , 10000 - 20000 ,400 лв , от 20000 - 50000 -700 лв . Защото който може да си позволи скъпа кола , при която ремонта ще е по скъп , трябва да плаща повече . Не може баща ми който е пенсионер със 250 лв . пенсия и Опел на 20 г , да плаща 300 лв застраховка , това си е геноцит спрямо пенсионерите и хората във неравностойно положение.

    Коментиран от #96

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 ба ги другарко

    12 1 Отговор

    До коментар #94 от "Даниел":

    просто гражданската да не е задължителна, а да има един единствен данък, който да си го плащаш на две вноски през годината, и който да бъде нормална цифра, която да не я мислиш изобщо! винетките да си ги купуват чужденците още на митниците! от тоя данък да се оправят пътищата, но който краде, да му се режат ръцете! ей т'ва ни трябва! всичко друго е мафиозо изпълнения и трябва затвор строг тъмничен за уродите недни дето ни направиха луди!
  • 97 Ядеитн

    4 7 Отговор
    Кола и жена без масраф нема. Кой не мой да плаща - да оди пеша. За цървуле застраховка нема. С тия ефтини коли и ниски даноци куцо и сакато взе да кара, немой да са размине чиляк. Да направят ГО-то и данока барем по илядо лева, че мишкарете да си попрепотат гъзо и да тръгнат пеша. И въздоха ша са поизчисти, и измекярете ша си знаят местото!

    Коментиран от #101

  • 98 Иво Георгиев

    4 0 Отговор
    ДА, АМА НЕ! ЯВНО УПРАВЛЯВАЩИТЕ УМЕЯТ БЪРЗО ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ И НАКЪДЕТО ЗАДУХА ВЯТЪРА НАТАМ СИ ОБРЪЩАТ И ПЛАТНАТА! ОКАЗА СЕ, ЧЕ ТЕКСТОВЕТЕ СА ОТМЕНЕНИ, ПРЕТЪРПЯЛИ СА РЕДАКЦИИ И ИЗИСКВАНЕТО ЗА СТИКЕР НА ПРЕДНОТО СТЪКЛО ОСТАВА! ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЕЩО ЗАПОЗНАТИТЕ И/ИЛИ ИЗПАТИЛИТЕ ОТ ВАС. АКО ПРИ ПТП ВИНОВНИЯТ ВОДАЧ НА АВТОМОБИЛ НЯМА ВАЛИДНА ЗАСТРАХОВКА 'ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ', А АЗ НЯМАМ КАСКО, КАКВО СЛЕДВА ДА НАПРАВЯ? В ТАКАВА СИТУАЦИЯ, КОЙ ЩЕ ПЛАЩА?
  • 99 Един друг

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Кончеееее....ти на истина си бил много "умен"бреййй!!
  • 100 Фурията

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Ето тъпанар си и ти и тъпанар ще си останеш,за пореден път се доказваш какви хора карат БМВ! Заради такива като теб може и500лв да я направят отворило!!!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Джофи

    4 0 Отговор
    Сбъркана работа и още по сбъркана ще стане. Незнам толкова ли е трудно тази гражданска да е поименна а не на колата? То по тази логика защо пишат акт на водача а не на колата? Снимките са на колите не на водачите. Как хората на запад се оправят само ние неможем може би защото сме много много далеч от запада
  • 103 Ганьо

    5 1 Отговор
    Няма да плащам нищо.Ако иска Боко да ми взема насраните гащи друго нямам мръсни бирници.Боко пак е яхнал метлата и мете ли мете последните левчета от потиснатата рая.
  • 104 Да го д@ хаt 7424

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    Малко им е лапането на МУТРИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ И "НАШЕТО ^ ПРАВИТЕЛСТВО ТИХИЧКО ГИ ПОДКРЕПЯ И СИ ПРАВИ ПАС
  • 105 Жеко

    10 0 Отговор
    Днес платих 230 лева за ГО.За справка миналата година моята беше около 160 лева.Живеем в една илюзия че нещата се подобряват и ,че заплатите се повишават.....
    Това повишение на заплатите не може дори да покрие всичко на фона на поскъпващия живот у нас.
    ПС. Ако е така минималната заплата трябва да е от порядъка на 700 лева и средната поне 1000 лева и то нетно!.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 гостенче

    5 0 Отговор
    От дългогодишното управление на ГЕРБ вече се знае, че гербаджиите само пари търсят. Въвеждат нови данъци, всевъзможни такси, глоби, винетки, свинетки и какво ли още не. И правят проверки, от които пак да изкарат пари чрез всевъзможни глоби. А са некадърни за каквато и да е работа. Пълен боклук са предатели и изменници.
  • 109 Божилов

    4 0 Отговор
    Комисията за финансов надзор на практика работи за тези компании, по-голямата част от които са на бивши борчески групировки. Преди години, "застраховаха" шофьорите с бухалки, сега с благословията на държавата, ще ни съдират кожите законно!
  • 110 тони

    5 0 Отговор
    При 4 милиона регистрирани леки автомобила и цена от 270лв значи годишно влизат 1,080,000,000 (над 1 милиард лв). И тези пари не им стигат да покрият разходите по обезщетения!? Аз досега не съм чул някой да е прибрал пари от гражданската отговорност на някого, защото процедурата е много тромава.
  • 111 W222

    0 6 Отговор
    Трябва колкото е по стара една кола толкова да е по скъпа гражданската и данака и винетката и който няма пари за нова кола да ходи с такси или с градския транспорт.Колите преди 2000 година 500 лева за гражданска,200 лева винетка и 300 за данак,така хем по малко замърсяване на въздуха хем по малко таратайки по пътищата и по малко загинали и тежко ранени при катастрофи.Трябва българите да се научат най накрая който няма пари за нова кола да се предвижва с Такси или с Градския транспорт

    Коментиран от #112

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 пешо пора

    1 0 Отговор
    Модераторче Ring ring.....
  • 116 Колю

    0 0 Отговор
    Хайде на бас ,че общите им приходи следващата година ще са по-малко на хайдуците въпреки увеличението със 100 лв. Най-много отново бакшишите да оцапат подготвяната от ответната страна работа. Те и транспортните фирми ще си го избият от крайния клиент което още ще увеличи цената на всичко. Народа още ще обеднее и няма да плаща защото няма с какво. Ко прайм ??? Дела ,дела и още дела в съда и ..... Който няма с какво да плати да го разстрелват по кьошетата ли ? За какво да плаща ? За кола която стои на едно място и не е дейно участваща на пътя с месеци ? Като не платиш защото си в чужбина или в болница и ти сваля служебно регистрация. Не ползваш и плащаш. Къде го има това и за какво ? Чист пладнешки обир от страна на мутрите с благословията на държавата и всичките и бездънни джобове. Лесно се прави частен бизнес с полиция и фондове на държавата. А тя милата вземаше в Гаранционния фонд 15 лв и сега ще вземе вече 18 и ще е горда със себе си . Бързо вземат решения за скок на цените , а години им трябват за бонус малос с колко той да бъдел и въобще кой да го отстъпи. Няма да отстъпи никой и 5 лв докато държавата с полиция ,съдилища и т.н. стои зад мафията и работи за нея с лобистки закони на олигархичен принцип. А цените на така наречените "Застрахователни компании" които са на 4-5 човека не са ли картел и монопол ? Не са ли всичките едни пирамиди и кой ще каже ,че няма да има следващ фалирал или кой ще е следващия източен сектор ?
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Хасанчо

    0 0 Отговор
    Глобата с акт за липса на гражданска ще платя и тя ще отиде където и да е само не и в застрахователите. И 500 лв да е все ми е тая. Няма да им дам на тея повече пари заради наглостта им с "обмисляли " дали да направят 20 лв.отстъпка на тези които с години не са допуснали ПТП и само са плащали . Докато обмислят от 145 застраховката стана 280лв. Да ги ...у мислителите. Така аз се замислям и реших да внеса ако ме хванат глобата по акта но на друго място в хазната.Може пък парите да са по-малко окрадени и по-полезни за обществото което ме съмнява защото държава и полезно за народа не се вързва. Не съм имал дори и глоба по фиш от 30 години защото през живота си един път съм опирал до тях за смачкан калник и видях колко неприятности и тежка администрация имат. Ама това трябва ,ама онова го няма ,ма дай този документ и все така за вече не помня сума ,но си беше калник и фар. А разправиите с КАТ докато ти спретнат справедлив документ за щетата ? Кой виновен нали знаете как става ? Виновния почти винаги е с по-евтината кола дори и нова. Много внимавам и спазвам закона по пътищата точно за да не си натреса сам неприятности ,но защо да плащам толкова много за това. Или да платя и почвам да карам като луд защото някой щял да плати на пострадалия ? Скапана рекетьорска схема са тези застраховки и държавата +мафията ни дообира парите без да и пука ,че това отново ще вдигне всички цени . Накрая пак ще отчетат инфлация 2 % и излишък няколко милиарда ,ама на к
  • 119 Иванов

    0 0 Отговор
    Бойче и вие мафиоги гейберастки, на 16 септечври ще ви пометем от властта и ще пуснем водата от казанчето, ще плувате по канализацията към гръцките ви острови! БОКЛУЦИ, СВЪРШЕНИ СТЕ! П. М.!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове