13 Август, 2018 09:45 2 326 15

Горанов: Нека президентът да каже кой пази Митьо Очите

  • владислав горанов-
  • митьо очите

Поръчката за охраната на митниците е подписана от сестра на висш политик от БСП с 20 години стаж в системата

Вероятно има политически чадър над Димитър Желязков – Очите, защото този мъж е осъждан и за него има доста данни. Това каза във Варна финансовият министър Владислав Горанов, предаде бТВ.

Нека президентът да каже кой пази Желязков, каза Горанов и посочи, че точно настоящата изпълнителна власт го е задържала с помощта на турските служби, като тогава е възникнал и скандалът около партийната структура на БСП в Бургас.

Не приемам атаки срещу държавната администрация и особено срещу експертите от финансовото министерство и Агенция "Митници", заяви министърът в отговор на изявлението на президента Румен Радев по-рано през деня по случая с обществената поръчка в Бургас, с която бе свързан Димитър Желязков – Митьо Очите.

"Моето недоволство от реакцията на президента идва от това, че се атакуват институции. Моето разбиране e, че те работят добре и не може да се гради здрава държава с добре функциониращи институции на база на противопоставяне на висш държавен политик - в случая държавния глава, на държавната администрация, независимо под ръководството на кое правителство работи", заяви министър Владислав Горанов.

"Обществената поръчка е подписана действително по времето, когато е работило служебно правителство, но аз не приемам атака срещу българската държавна администрация и особено тази на Министерството на финансите, в случая на Агенция "Митници".

Трябва ли да кажа, че началникът на отдела за обществени поръчки е сестра на висш политик от БСП", заяви Горанов във Варна и допълни: "Не трябва да го казвам, защото държавните служители в България служат на цялото общество, те не са на ГЕРБ, на БСП или на президента".

По думите му обществената поръчка е подписана от човек с над 20 години стаж – сестра на висш политик от БСП, но е професионалист и както всички държавни служители, служи на цялото общество.

Финансовият министър напомни, че сестрата на Драгомир Стойнев е БСП е митнически шеф.

Коментарът на Горанов идва в отговор на днешното изказване на президента Румен Радев по отношение на обществената поръчка на Агенция "Митници", спечелена от фирма, свързаната с Димитър Желязков охранителна фирма „Аркус-сигурност Бургас“.

Ако държавният глава е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право, но не съм съгласен да бъдат атакувани експерти, които не само през последните години, а и през целия преход са гарантирали финансовата стабилност на държавата, посочи Горанов.

Самата поръчка е на фирма с лиценз от МВР и е на стойност 2520 лева за 2 години, допълни Горанов. Според него проверките за провеждането й и материалния интерес не предполагат драматични политически реакции. Ако това е голямата обществено-политическа тема, аз съм склонен като министър на финансите, да поема определена политическа отговорност, допълни Горанов.

Ние сме първото правителство, което задели ресурс от милиарди левове за модернизацията на армията, каза още финансовият министър. По думите му това, че в края на миналата година компанията, която щеше да строи кораби за флота, се отказа в последния момент, всъщност води до забавяне в изпълнението на проекта.

Успешните реализации в борбата с контрабандата показват, че сътрудничеството между институциите в страната е много добро, допълни Горанов. Той припомни, че 2017 г. е приключила с шест милиарда лева повече в сравнение с 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен на България

    15 3 Отговор
    Всички сте едни и същи.Ако могат мъжете в България да забременяват.Ще падне едно е...не.
    То тогава нашите джендъри(политици) ще раждат червено-зелени и синьо-шарени деца.
  • 2 ДгД

    11 14 Отговор
    Е, президента е по кампанийте и медийте, толкова неща "знае" но никога не му стиска да направи нещо. Как един сигнал не подаде през цялото това време, сега незнам си кой ми бил виновен за Очите но като го хванаха с червен асистент естествено е да хвърля лай.а по всички други но не и по нашите.
  • 3 гост

    17 1 Отговор
    В град Добрич контрабандата на цигари без бандерор върви с пълна сила и то покровителствани лично от Окръжния прокурор на град Добрич.
  • 4 Реалист

    18 2 Отговор
    А ти кажи кажи КОЙ пази Бойко!?
  • 5 гост

    14 0 Отговор
    Окръжния прокурор на град Добрич покровителства и Наркотрафикът в градът от години наред.
  • 6 великов

    14 0 Отговор
    Окръжният прокурор на град Добрич е Гербажия затова не му пука изобщо .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Непознат

    14 3 Отговор
    Горанов не се прави на божа кравичка не напита,всички го пазите защото ви плаща,и всичките ви близки хора заемат най-високи постове в държавата,това го знае всяко дете.
  • 9 СссереМ

    7 5 Отговор
    Митьо го пази бенчо,и на малките деца стана ясно че бенчо осигури гласовете за каскета в бургаско.
  • 10 Дякон

    10 3 Отговор
    Горанов и предишния на твоето място ни разп равяше че всичко е наред а когато обраха КТБ се ската като мишок.Твой те екперти нищо не казаха за камионите с цигари на Капитан Андреево или ти ще ни разкажеш за контрабан дата на горива а.И докога ще мачкате дребния бизнес да те питам и да се кланяте чуждите крадци.То не бяха калинки гинки свьршва и вашето време гербеджиче.Ще си наредим дьржавата един ден в Ромьния вече започват Бьлгарите им писна да робуват Горанов.
  • 11 Уую от Пичковци

    7 3 Отговор
    Горане банан зелен. Президентът няма да каже защото после ще го съдят за клевета .Вие не правите нотариално заверени договори за покровителство Не и нужно . Хората обаче знаят. Който е на власт той го покровителства.Просто ви пълни черните каси и джобовете.Не случайно който от вас дойде на власт сменя всички началници по РПУ Тата и не само За да няма проблеми с предишните управляващи.Радев няма да ви падне в капаните.Беснеете защото не можете и един компромат да извадите за до го направите и него лакей.Това не ви е осра...ната плевня.
  • 12 У лево е Крим

    8 1 Отговор
    Когато изпълнителната власт вземе да се оправдава, че не може да си върши работата е достатъчно основание да си хващат пътя! А иначе не знам кой - какво, а ма вуйчо му на Горанов по това време е министър и принципал на Митниците! - Да не се прави на хамав! Я да излезе Уйче от Министерството на Здравеопазването и да даде обяснения...
  • 13 Усмивката

    4 0 Отговор
    Горанчоо,Горанчо сине майчин ,.Кой те постави тебе там,пита народът.Президентът ти го каза,ма ти не рзбра.политически чадър.Другата работа е твоя.Типично за днешния полицай .„потърпевш влиза в РПУ и казва ,току що ме обраха.Полицаят му отговаря.Ми докарайте ми крадеца .Аз как да да зная кой е ,и ще го арестувам”За това и битовата престъпност е на такова дередже
  • 14 Усмивката

    5 0 Отговор
    Да ти подам един жокер вуйчовото. ..КАК ВЪВ ГРАД ОБЩИНА СЕ СТАВА ЗАМ.ОБЩИНСКИ ПРЕДСЕДАРЕЛ,КЪДЕТО СА ГЕРБАДЖИИ,И ПАТРИОТИ ,А ТИ (ТОЙ) СИ ОТ БСП....със услуга вуйчовото,с услуга.Ама туй за вас трудно се доказва.Във Щатите отдавна са го измислили .Със СРС-та.Ама не да подслушвате разговорите на противниците ви ,а вземете си свършете работата
  • 15 гнида

    0 0 Отговор
    владко , ти си втория тома биков ! Жалък лакей ! Само не знам дали си завършил актьорско майсторство , като него !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове