Last news in Fakti

13 Август, 2018 13:50 4 773 34

Орхан Мурад: Да го ду*ат тези, които ме критикуват!

  • орхан мурад-
  • дъщеря-
  • сузанта-
  • критикуват-
  • творчество-
  • поп фолк

Има хора, които се правят на възмутени от дъщеря ми, но ако я срещнат, ще й искат автограф

"Рамаяна, Рамаяна, пленник съм на любовта. В твоя плен ще съм, докато умра…" — няма как да сте забравили тази песен, това беше един от най-големите хитове в зората на поп фолка. Изпълнителят на парчето Орхан Мурад имаше и много други успешни парчета в тогавашния си репертоар, след които и прекрасни балади, а албумът му "Ах, жени" се изтъргува в стотици хиляди тираж.

Когато през новия век на чалга небосклона изгряха Азис, Преслава и Галена, незрящият Орхан отстъпи позиции в шоубизнеса, но през 2017-а името му отново за завъртя мощно в общественото пространство. Заслугата за възродения интерес към особата му бе на дъщеря му Сузанита. Чаровната и сексапилна тийнейджърка направи истински бум със скандално поведение и нецензурни песни и днес е най-обсъжданата ни млада звезда.

Впрочем от 3-4 месеца и самият Мурад изправя косите на пуританите с мръсни текстове в свое изпълнение. Голям хит стана парчето му "Де бре де“, а от броени дни в интернет трупа популярност и "Ирена“. "Вас ис дас? Зад розовия храст се спотайва дойче педера*т“, се пее в новия му шлагер. Ето какви интересни обяснения сподели певецът в интервю за вестник "Уикенд“.

- Г-н Мурад, за песента си "Де бре де" отнесохте доста критики…

- Не ми се коментира тази тема. Не ме интересува кой какво казва или пише по въпроса, не съм чел критиките. Хубавите ми песни — а аз имам много такива, включително и чудесни балади, националното радио и телевизия не искат да ги пускат. Вие знаете ли, че за първи сватбен танц много младоженци предпочитат "Хиляди слънца“? Десетки мои песни останаха във времето като евъргрийни. Защо не ги въртят по медиите? Слагат ме под общ знаменател, а пък аз с парчета като "Де бре де“ ги псувам, изразявам публично гнева си. Наистина повече изобщо не ми се говори за това. Казах достатъчно.

- Кажете поне ще има ли още песни като "Де бре де"?

- Да, да, ще има. Дори тези дни излезе втората. Ще има и трета такава песен. Пускам ги в моя канал в YouTube. Един вид казвам: Като не щете мира, на ви секира! На никой нищо не съм взел, на никой нищо не дължа! Всяка вечер имам участия из страната, което е най-важното. Така, че общо взето да го духат тези, които ме критикуват! И медиите да го духат, и всички да го духат! Като казвам всички, имам предвид онези, които са отрицателно настроени.

- Не ви ли се иска да направите пак някоя стойностна балада?

- Ако сътворя една много стойностна балада и я предложа на някой от продуцентите, ще ми кажат, че няма да стане хит, защото текстът не е модерен. А я направи кючек с як текст, с хубав клип, с голи мацки и неприкрити порно сценки — тогава няма да имаш проблеми. Не ми харесва да е така, но това е положението. Надявам се, че ще дойде време, когато истинското изкуство ще заеме полагаемото му се място в бита на хората. Искам да има значение кой колко може да пее, да свири, да прави текстове и музика.

- Подкрепяте ли дъщеря ви Сузи за предизвикателните й песни и клипове? Мнозина обявиха поведението й за скандално…

- Подкрепям я за абсолютно всичко. Тя не прави нищо, което да е табу в шоубизнеса. Най-много се хващат за това, че е на 15 години. Е, миналата година беше на 14, догодина ще на 16, а след 3 години — на 18. Има хора, които се правят на възмутени от дъщеря ми, но ако я срещнат, ще й искат автограф.

- Да разбираме ли, че нищо от поведението и творчеството на дъщеря ви не ви притеснява? Все пак сте й родител…

- Кое да ме притеснява? Че детето ми е креативно и упорито гони целта си да се наложи трайно в шоубизнеса ли? Пак казвам, изцяло заставам зад дъщеря ми Сузи. Съпругата ми също. Като родители трябва да подкрепяме детето си.

- Вече имате дует със Сузанита — песента "Открихме сезона"…

- Има доста добра гледаемост клипът в канала ми в YouTube. "Открихме сезона" всъщност е подновената моя песен отпреди 20 години — "Хайде на море". Ще имаме и още парчета, бъдещето е пред нас.

- Какво мислите за днешните чалга изпълнители?

- Всеки си прави кариерата, както и колкото може. Набляга на това, с което най-добре го приемат — с външен вид или с друго. Има ли публика, всичко е наред.

- Каква музика слушате в дома и колата си?

- Слушам класическа за релакс. Друга музика не си пускам. Любими са ми произведенията на Моцарт и Шопен. Релаксирам и с четене.

- Помагате ли в домакинската работа на жена си?

- Помагам доста, давам съвети за гозби, защото кулинарията ми се отдава. Като се върнем от път и ще имаме гости, се захващаме и двамата набързо да приготвим всичко. Аз правя салатите, а Шени — основните ястия.

- Някога имал ли сте проблеми с досадни обожателки? Съпругата ви ревнува ли ви? А вие нея?

- Получавал съм хиляди писма с благодарности и похвали за мои песни. Много пъти в имейли почитатели ми споделят живота си — как са се оженили с моите песни, как винаги на гурбет слушат музиката ми… Жена ми досега е нямала поводи за ревност. Даже понякога сама ми е слагала ръцете на дупетата и гърдите на колежки, за да ги пипна, да ги видя (смее се). Тя също не ми е давала поводи за съмнения. Ревност в границите на любовта винаги може да съществува, но не е добре, ако е в нездравословно количество.

- Като изключим проблема ви със зрението, как сте със здравето?

- Живея разумно и се храня здравословно в дните, в които не съм на път. Общо взето не прекалявам с нищо вредно и знам как да изчиствам организма си от токсините на ежедневието. Преди всичко пия много чиста вода — тази в дома ми е само Н2О молекулата. Препоръчвам на всички да правят като мен.

- Обиждате ли се от вицове за вас?

- Вицовете по принцип са хубаво нещо. Не ми харесват обаче онези, които уронват честа и достойнството на човек. Не бива да се допускат подигравки с хора като мен, защото никой не е застрахован от ослепяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студент

    49 7 Отговор
    Циганин миризлив
  • 2 гост

    56 4 Отговор
    Единствения който духа е малката му дъщеричка.
  • 3 Киркор

    49 3 Отговор
    Последното което ще искам от дъщеричката му ще е автограф!!!!
  • 4 NAZI

    37 5 Отговор
    орхан мурад: "не виждам къде е проблема"
  • 5 abeee

    30 8 Отговор
    Не познавам Орхан, но от интервютата с него имам впечатлението, че е много възпитан и стойностен човек, на който не му е лесно. Винаги е казвал, че хубавите песни са неоценени, а простотиите се търся, за което за жалост съм съгласен с него. Ако това са негови думи, явно наистина му е дошло в повече. Дъщеря му може да е малка пачавра, но за него имам позитивно мнение.
  • 6 АНТИ БУДА И ЛУЦИФЕР

    41 1 Отговор
    Да си държи простата дъщеря да развращава децата на роднините му и приятелите му!!! Да не ни я пускат тая малка долна ку.....на пробита, да я гледаме по телевизиите и да я слушаме по радиата, както и да не й качват клиповете в интернет, защо от такива парцали нацията ни ще загине!!!

    Коментиран от #14

  • 7 ТъпСъм

    35 2 Отговор
    Точно заради такива цигани емигранти и поколенията им пострадаха интелектуално българските младежи
  • 8 гост

    20 2 Отговор
    Прсти хора. Неговата дъщеря да си прави каквото иска, хората са проблемни, че обръщат внимание на това и вместо в читалището те висят с носове в телефоните и скролват фейсбук и простотията там.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Клиент

    23 0 Отговор
    Тя дъщеря ти върши много добре заглавието а не критиците.
  • 11 Ливада

    18 5 Отговор

    До коментар #9 от "Bubbles":

    Ей палячо това че си придобил цигански манталитет и имаш фетиши към цигани далеч не значи че и другите са такива,има горди българи не подчиняващи се на циганизацията,Ае слушай си циганите там...

    Коментиран от #15

  • 12 Ivory

    28 1 Отговор
    Орхане,прочети си интервюто и се удари с китарата по тиквата проста.
  • 13 Йохо

    9 7 Отговор

    До коментар #9 от "Bubbles":

    Няма да се оправиш моето момче.Ти си жалък.

    Коментиран от #16

  • 14 МАК

    25 2 Отговор

    До коментар #6 от "АНТИ БУДА И ЛУЦИФЕР":

    Съгласен !! Изобще трябва да я забранят тая израстваща к.... ва а път тоя за къв се мисли големите му евергрийни — чалга боклук радваща мутренския контингент и циганите Айде.Аман от тая скапана чалга мразя я !!!
  • 15 Bubbles

    2 9 Отговор

    До коментар #11 от "Ливада":

    ПХАХАХАХАХАХА горди българи...
    Къде ги бря?

    Ако бъркаш надутите недоносчета без капка акъл в кратунките, тогава прав пълно е.

    Убеден съм че дори не знаеш какво е ГОРДОСТ, вя теб вероятно ГОРДОСТ е да се биеш в гърдите и да викаш БУЛГАР БУЛГАР...
    ...на бас че и това не знаеш от къде е...

    Впрочем имаш ли 18?

    Вие дечица нищичко не знаете за тоя свят, щото родителите ви а и системата ви държат под стъклен похлупак, мама и тате само ви глезотят и угаждат а в учебниците ви пише само малоумия и нищо за историята, географията и въобще коя да е наука.
    Нямате уважение към нищо и никой, жалко за вас.

    Коментиран от #19, #28

  • 16 Bubbles

    2 11 Отговор

    До коментар #13 от "Йохо":

    Аз отдавна съм се оправил драги, не ме мисли мен, очевидно че не знаеш нито една песен на Орхан а неговите всичките бяха стойностни на времето.
    Бъди жив и здрав и приеми съвета ми - Не се ограничавай от музика, всеки един стил без изключение си има своите добри и лоши изпълнения, както и своите стойностни и пошли такива.
    Накратко - Музиката е магия, но трябва да я усетиш. :)

    Коментиран от #17

  • 17 Йохо

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Bubbles":

    Ти ако си мизикант,както беше написал под онази статия за радо шишарката,как можеш да казваш ,че това е музика?

    Коментиран от #24

  • 18 Ристе

    18 0 Отговор
    Пикая на теб и на простата ти щерка. Ако я видя ще се изплюя на физиономията и.
  • 19 Ливада

    13 2 Отговор

    До коментар #15 от "Bubbles":

    Май се чувстваш некомфортно да си мургав,миризлив и със сини венци

    Коментиран от #25

  • 20 Коко

    9 4 Отговор
    Беше един от любимците ми,но последно време все повече ми пада в очите,Сузанита го закопан на дъното,
  • 21 гнусно

    13 0 Отговор
    Като, сводник на дъщеря си, какво по-долно ?
  • 22 Пасатор

    5 0 Отговор
    Релаксирам и с четене 😮
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Bubbles

    0 5 Отговор

    До коментар #17 от "Йохо":

    Е музика е бре, с ноти се пише хихи.
    Виж всеки си има право на мнение, може би и да пресолявам манджата но се дразня много когато някой заклеймява цял един музикален стил без значение дали е чалга, рок, поп и т.н.

    Ако щеш вярвай расъл съм с рок и евроденс, но никога не съм се ограничавал в никой стил.
    Музика се слуша със сърце иначе магията я няма и остава само един най обикновен шум. :)
  • 25 Bubbles

    0 6 Отговор

    До коментар #19 от "Ливада":

    Айде айде бягай да се ГОРДЕЕШ, не си губи времето тука с няк'ви незначителни неща от които и без това хабер си нямаш.
    Някой ден като порастнеш и те шибне живота по тиквата друга песен ще запееш.

    Коментиран от #26

  • 26 Ливада

    10 1 Отговор

    До коментар #25 от "Bubbles":

    Оо значителни са,такава малоумна измет като тебе и безбройните ти роднини заразяват и влияят на интелекта на българина,долу циганизацията и линч за паплачта....
  • 27 Хахо

    12 0 Отговор
    Тоя трябва да се извини на всички българи че той и щеркаму. Правят проста тъпа и отвратителна пиянска музика.И да си ходят в Турция да пеят простащини там.
  • 28 Тупан

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Bubbles":

    Кво се правиш на разбирач бе,едно време като я нямаше циганската чалга нямаше и такива като тебе разбирачи безмозъчни тровещи мозъците ни

    Коментиран от #30

  • 29 Пламен

    13 1 Отговор
    Ако срещна дъщеря му, последното нещо, което ще и поискам е автограф. По скоро ще ми д*ха и ще и напъна розовта хълка, Миме. Кажи му го на следващото интервю, моля те. Да знае че е създал шибалка от класа. Ще си сложи едни ци^^ци и може до 30 да не работи, все ще е отгоре...
  • 30 Кеворк Яшхуян

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Тупан":

    Подобна музика винаги е имало в градовете. Има грамофонни плочи от преди 9 септември. Но ти няма как да знаеш това защото си селянин.
  • 31 Любо

    2 1 Отговор
    Най-накрая простака свали маската. Много злоба е постарал щом псува наред...
  • 32 Чичо Адолф беше прав

    4 0 Отговор
    Да го ду*а Орхан МОрад и мириз-ливата му рода!
  • 33 Антони Лазаров

    0 0 Отговор
    Даже и писалка ще й дам...само иска наплюнчване...до долу няма да стигаме,че там някой терлик раздърпан сигурно!!
  • 34 гощо

    0 0 Отговор
    Кой родител би допуснал това с дъщеря си?!?!? Въпреки,че.....