13 Август, 2018 14:40 15 356 27

Скандален чиновник от ДФ "Земеделие" живее по-охолно от Бенчев

  • янаки червеняков-
  • дфз
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Сдобилият се със скандална слава чиновник от ДФ "Земеделие" Янаки Червеняков продължава да демонстрира охолен живот и стандарт по-висок дори от този на мултимилионера Бенчо Бенчев, който бе арестуван заедно с наркобоса Митьо Очите в Турция, пише Блиц.

Името на Червеняков излезе на бял свят след серия репортажи, от които стана ясно, че той се придвижва с лъскав автопарк, в който се набива на очи спортно "Ауди" S8, в чийто двигател беснеят 520 коня и е взаимстван от "Порше".

Отделно, Червеняков шпори софийските улици и с "Рейндж Ровър" със затъмнени стъкла. От медийните публикации за персоната на Червеняков е видно, че той отговаря за корекция на европроекти за милиони левове. Според информациите в публичното пространство Червеняков е въртял схеми, от които имотното му състояние е нараствало.

Държавен фонд земеделие (ДФЗ) е една от институциите, които най–активно разпределят европейски средства. В серия публикации се посочват груби нарушения в дейността на фонда по времето, в което там е служил Червеняков. Той е започнал работа във фонда преди около 10 години. В различните етапи на кариерата си е заемал различни постове в ДФЗ от редови експерт до директор на дирекция. Той кара лъскави лимузини и джипове и живее в луксозен комплекс в полите на Витоша, от затворен тип.

Червеняков е регистрирал придобивките на името на възрастния си баща. Вероятно за това и двете му коли се водят на татко му – д-р Нанко Червеняков. Той е детски хирург, практикувал в "Пирогов", а към днешна дата е служител на болницата в Лом. Неотдавна д-р Червеняков се опита да излезе от ситуацията и обясни, че колата била на много по-ниска стойност, тъй като била ударена и изчуквана.

Той обаче отказа да назове на каква сума е придобил возилото. Първата регистрация на колата е от 15 ноември 2013 г. Според застрахователни експерти, стойността, на която се изчислява авто каско на подобен автомобил, е 138 000 лв. В Германия, откъдето е внесена лимузината, цената й към днешна дата е между 50 и 60 000 евро. Проверка в специализираните сайтове показа, че колата у нас се търгува между 130 000 и 150 000 лева.

Освен второто Audi А8, наша проверка показа, че доктор Червеняков притежава още джип Honda и Hundai купе. В миналото собственост на медика са били първото засечено от нас Audi A8, джип Land Rover и още 4 други автомобила. Янаки Червеняков живее в луксозно жилище в престижния столичен квартал Драгалевци.

Притеснение буди фактът, че докато той работи в ДФЗ на името на двете фирми на тъщата му – Цеца Петрова Кръстева, са одобрени 2 проекта във Фонда. Първият е къща за гости в село Попина Лъка, Община Сандански. Тя е вдигната по Програмата за развитие на селските райони. Вторият е по Програмата за развитие на сектор рибарство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    120 2 Отговор
    Има си икономическа полиция и орган за борба с корупцията. Къде са?

    Коментиран от #5, #11, #13

  • 2 Митко Антов

    71 4 Отговор
    Веднага да се обеси!
  • 3 стоян

    58 5 Отговор
    Тия статии не ги ли четът от прокуратурата и от неговите началници в министерството от социалния ни Президент който постоянно критикува власта и да подаде сигнал

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Будалата

    51 2 Отговор
    Да бъркаш в мед и да не си оближеш пръстите. А и нашата Неработеща прокуратура и корумпиран СЪД та дреме му на дедовия.
  • 5 без мозък

    34 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Е няма ги!
  • 6 Пасатор

    39 1 Отговор

    До коментар #3 от "стоян":

    Те и да ги четат, като са всичките в кюпа...
  • 7 Прах в очите

    17 26 Отговор
    Герберска статия срещу бсп членовете заради изказването на Радев.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пенчо

    31 7 Отговор
    Много комунистическа тази фамилия.Те обичат да са МИЛИОНЕРИ
  • 10 Гост

    18 0 Отговор
    Пеокиратурата спи ли нека спи
  • 11 НРБ

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Какво имало? Има демагогия, че ги има....
  • 12 3 милиарда

    32 0 Отговор
    годишно потъват във вид на субсидии за земеделието и се харчат за Мерцедеси, ролс-ройсове и други суперлуксозни автомобили. Тези пари трябва да се спрат и да се пренасочат към създаването на реална икономика.
  • 13 Расулюлах

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Сега се грижат бенчо да не се гътне
  • 14 Глист

    13 1 Отговор
    ауу колата е била на тати?
    хайде сега да го спрат и да покаже заверено нотариално пълномощно че той може да кара колата?
    няма .. ми че как ще има. А аптечка с нужните асортименти?
    е него няма да го спрат.. но мен ще спрат.
  • 15 Усмивката

    12 0 Отговор
    Айде почна се.Приветствам репортерите от в.Факти
  • 16 Насо

    22 1 Отговор
    Каквото и да пишем кервана си върви ,а кучето си лае. На държавна работа сигурно взима 1.5-2хил. лева не повече ,а има коли половин милион е как става това? Такива хора са недосегаеми ,защото те се отчитат, където трябва не на Очите ,а на други по лоши с кюстиюми. И последно ,кога ще ги стигнем румънците?
  • 17 УФР

    16 1 Отговор
    Хубавец-какви бузки е отпрал, милият.
    Бат Бойко ще ги нащипе или ще ги рзцелува.
  • 18 гост

    13 1 Отговор
    Обесете го дето краде от залъка на сиромаха. Крадец.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Земеделка

    7 1 Отговор
    А какво стана с наркоманчето Живко Живков??? Продължава да си стои на поста с надеждата, че всичко ще утихне и ще бъде забравено!!! Защото е удобен и слушка!!!
  • 21 Чочо

    6 1 Отговор
    Да живее ГЕРБ. Да не мислите че е само този ох мале та то 85 процента от техните чиновници сс корумпирани.Да ни е честитоБраво ГЕРБ.
  • 22 Ник Гешев

    2 0 Отговор
    къде живее доктора че на стари години да му стана сол ташак да и аз да пия хуйски
  • 23 Непознат

    7 1 Отговор
    Вижте бе хора,в България няма нищо не разбрахте ли,тук има само корупция и кражба на народни пари,друго няма в тази невероятна корумпирана страна,тук е важно да играят парите,а народа знаете какво получава,среден пръст,спите си спокойно,докато вие спите някой краде парите ви.
  • 24 Непознат

    10 0 Отговор
    Само не разбрах що да е скандален чиновник,ми човека си плаща и си е ок.Кой ще го разследва като плаща и на тях, кой?
  • 25 4i4i

    8 1 Отговор
    Този го заметоха, а прекият му началник тогава Порожанов сега е министър на Земеделието. После Бай Х не бил от КОЙ.... дрън дрън
  • 26 земеделчо

    5 1 Отговор
    (ДФЗ) искам и аз там
  • 27 Бесен

    3 0 Отговор
    Този е света вода сравнено с ония престъпник Порожанов, дето цял министър го направиха - този колко крадене и далавера има зад гърба си и Цецо Цвичката Цветанов не може да го стигне!