Last news in Fakti

13 Август, 2018 20:28 1 409 2

Сцена се срути на концерт във Виго (СНИМКИ)

  • виго-
  • платформа-
  • концерт-
  • испания

Повечето пострадали са се разминали само с леки контузии

Сцена се срути на концерт във Виго (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Над 300 души са пострадали, девет от тях - тежко, при рухването на дървена платформа снощи на концерт в испанското крайморско градче Виго в североизточната област Галисия, съобщиха местните власти, цитирани от AFP.

Общо 316 души са получили медицинска помощ. Девет от тях са в болница без риск за живота, но са с тежки фрактури, черепни и гръдни травми, посочи в комюнике Хесус Васкес Алмуня, който отговаря за здравеопазването в областното управление. Алмуня уточни, че двама от настанените в болница са непълнолетни.

Повечето хора са пострадали леко - имат само леки контузии.

Сцена се срути на концерт във Виго (СНИМКИ)

Изградената на морския бряг платформа, дълга 30 и широка 10 метра, била пълна с хора, дошли на рапконцерт от фестивала "О Марискиньо". Малко преди полунощ тя рухнала, вероятно поради претоварване.

Предстои да се установят причините за случилото се. Тъй като платформата била до водата, властите изпратили гмуркачи и използвали термични камери, за да са сигурни, че няма затиснати хора под водата. "За щастие нямаше", каза кметът на града Абел Кабайеро.

Според очевидци платформата поддала при първата песен на рапъра Реис Б, който поискал от публиката да скача.

Сцена се срути на концерт във Виго (СНИМКИ)

Испанският премиер Педро Санчес изрази съчувствие към пострадалите и им пожела бързо възстановяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ррр

    0 1 Отговор
    Градче? Информирай се....
  • 2 AMG

    0 0 Отговор
    Градче, с близо 300000 души...
Новини по държави: