13 Август, 2018 18:20 2 583 2

Тръмп бойкотира легендарни мотори

  • сащ-
  • харли - дейвидсън-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ призова за бойкот срещу "Харли - Дейвидсън"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че подкрепя бойкота срещу фирмата „Харли - Дейвидсън“, съобщи Би Би Си.

От фирмата планират да изнесат част от производството си в Китай. Това е свързано с политиката на налагане на мита на Тръмп, която оскъпява производството в САЩ.

„Мнозина от собствениците на мотори „Харли - Дейвидсън“ възнамеряват да бойкотират фирмата, ако тя изнесе производството си в чужбина. Повечето компании, включително и конкурентите на тази компания, идват при нас. Това не е добър ход“, заяви Тръмпш в Twitter.

Компанията за производство на мотори се възприема като истински символ на САЩ. За това и решението да изнесе част от производството си навън не се възприема добре.

Тръмп е известен с политиката си на задържане на американското производство в САЩ. Така той осигурява допълнителни работни места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пасатор

    8 4 Отговор
    Психясал е Тръмп. Слага мита, после бойкотира. От Харли казаха, че с новите мита се оскъпяват моторите с около 2000$. Много ясно, че ще им спаднат продажбите.
  • 2 Тръмп

    0 0 Отговор
    Китайско Харли и Индиън ще е подигравка за Америка и никой няма да си го купи!Те и БМВ продадоха след войната лиценза за мотора 171 на Китай,но нищо хубаво не излезе!:):):)