15 Август, 2018 00:01 6 167 0

Средната цена на земеделската земя в Плевенско достигна 949 лева за декар

  • земя-
  • цена-
  • плевен

Цената на рентата в областта също расте

Средната цена на земеделската земя в Плевенско достигна 949 лева за декар - 1

Средната цена на земеделска земя в област Плевен достигна 949 лева на декар. Това съобщиха на БТА от Териториалното статистическо бюро /ТСБ/ "Северозапад" в Плевен като се позовават на данни от сключените сделки със земеделска земя през 2017 година.

В сравнение с предходната 2016 година средната цена на един декар земеделска земя в областта се е увеличила с почти една пета - с 19.1 на сто.

В Плевен средната цена е със 77 лева по-висока от средната за страната, която е 872 лв./дка.
Според данните от ТСБ - Плевен най-висока е цената на земеделската земя в община Долна Митрополия - 1 104 лв. на декар, а най-ниска в община Искър - 535 лв. на декар.

Цената на рентата в област Плевен също расте. През 2017 г. средната цена на рентата на един декар наета/арендувана земеделска земя в Плевенския регион достига 50 лв. Това нарежда областта на пето място в страната. Средно за страната рентата е 46 лв.

Цената на рентата в областта се е увеличила с 6.4 на сто спрямо предходната 2016 година. Най-висока е рентата в община Кнежа - 60 лв. на декар, а най-ниска - в община Червен бряг - 41 лв., уточняват от ТСБ "Северозапад" в Плевен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА