Last news in Fakti

14 Август, 2018 17:00 3 850 115

Турция иска диалог със САЩ

  • турция-
  • мевлют чавушоглу-
  • сащ

Според Чавушоглу между двете страни трябва да има диалог

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу призова САЩ за връщане към диалога между двете страни, съобщи ТАСС.

Днес Чавушоглу проведе среща с руския външен министър Сергей Лавров в Анкара. През последните дни турската лира отчете сериозно обезценяване. Това стана след серия от икономически мерки на САЩ срещу Турция. Отношенията между двете страни в момента са обтегнати.

„За да решим проблемните въпроси, ние трябва да се върнем към диалога. Заплахите и натиска от страна на САЩ ще доведат само до хаос. Ако САЩ искат към тях да има уважение на международната сцена, те трябва да покажат такова и към другите страни“, заяви Чавушоглу.

Според него цел на подобни санкции може да стане всяка европейска страна. За това и той призова за преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потребител 555

    40 26 Отговор
    Къде ще ходите бе , потурани ? Кой ви измъкна от калта , кой ви научи бях хляб да ядете ?
  • 2 Иван

    26 22 Отговор
    И Сащ искат диалог с Турция, даже повече от Турция, защото Сащ и Турция са най-големите в Нато, и двете са сила, имат изгода един от друг, Турция е 82 милиона с огромна армия, Сащ знаят че не трябва да пускатТурция от съюз, защото Русия Иран и Китай я чакат

    Коментиран от #5, #104, #115

  • 3 Николай

    27 4 Отговор
    Сащ искат да останат с Турция , но Сащ като световна сила трябва да се покаже че е такава иначе утре друг ден и други ще правят така както Турция, Сащ искат да дадат урок на Турция но в същото време гледат да не прекаляват иначе ще я загубят, всичко е игра, голяма игра, ще се оправят те въпрос на време
  • 4 JPower

    28 23 Отговор
    Ся туркия пак почна с молбите... ВАЙ ,вай,. Ко стана.... турчина е най-голямата проститутка в света, ама вече никой не я ще...

    Коментиран от #10, #27

  • 5 отговор

    22 12 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Най-големите в НАТО, но разликата е, че освен въоръжаване и армия съществува нещо, наречено икономика, от което зависи стандартът на живот в една държава. Когато тя се срива, животът става изключително труден. Изпитали сме това на гърба си и още не сме се оправили. Колкото и да е въоръжена Турция, нейната валута не е определяща, докато доларът все още е силна и определяща валута. Турците много свикнаха да се перчат, а това няма а ги доведе до нищо добро. Аллах не им е достатъчен, нито пък народът.

    Коментиран от #9, #105

  • 6 Я виж

    24 12 Отговор
    САЩ показаха на целия свят какво мислят за тях и какво ги интересува.Показаха че са ненадежден партньор които се интересуват единствено от собствената си печалба и изгода и че във всеки един момент могат да се извъртят от всички договори и споразумения злоупетребявайки с властта си.Вече всички гледат да се подсигуряват от подобни сценарии като Турция и всяка страна умува как да намали зависимостта си от САЩ търсят алтернативи.
  • 7 касапина

    26 18 Отговор
    Много бързо клекнаха ибрикчиите, на русия се пънаха поне месец, това е турчина, като види дебелия и ляга.

    Коментиран от #12, #49

  • 8 Гост

    22 11 Отговор
    14 авг. 16,30-Дните на долара са преброени и само половин час по-късно-Турция иска диалог със САЩ---май е ясно тоя ман..ал защо си е пуснал мустак...
  • 9 касапина

    16 13 Отговор

    До коментар #5 от "отговор":

    Тя и С. Корея е най въоръжената, ама аскера рупа моркови.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Синан

    19 16 Отговор
    За 2 дни, след призива на Ердоган , хората да обменят долари и злато за турски лири, за 2 дена в цяла Турция 14 милиона долара са били обърнати в лири, и хората скандират " На нас отечество - ватан ни трябва, не американски долари " в Турция колко са обединени хората, това кога ще стане в България

    Коментиран от #22, #76

  • 12 Мехмед

    13 22 Отговор

    До коментар #7 от "касапина":

    Ето още един идиот. Турция никога няма да клекне пред някакви, дето се правят на световни бабаити. Влез в YouTube и гледай какво говори Ердоган за САЩ, а твоят приятел Тръмп мълчи като пу**а и се опитва икономически да срине Турция. Не смее и да обяви открита война, защото няма да я спечели.

    Коментиран от #13, #16, #17

  • 13 Мюсли

    11 13 Отговор

    До коментар #12 от "Мехмед":

    Еее, айде не се унасяйте чак пък толкова!
  • 14 Иван

    18 14 Отговор

    До коментар #10 от "Мехмед":

    Това е дипломатическо молене. Ако бяха силни, смели и пр.както фантазират, щяха да бъдат като Иран-никакви преговори и точка. Само че Турция не е Иран...А ако четеш американски форуми...даже не са чували за Турция...толкова е значима( мислят че е пуйка за деня на благодарността). Така че скоро очаквай Ердоган на килимчето да целува ръка...в най-добрия случай. Неговите приказки са само за вътрешна употреба. За големите той е досадна бълха. За съжаление заради такива комплексари страдат народите.

    Коментиран от #15

  • 15 Мехмед2

    12 17 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    Иван ли си, Хайван ли си неме интересува,а света също не знае ,къде и какво е България,яде ли се ,пие ли се...кой знае...
  • 16 Варна

    17 10 Отговор

    До коментар #12 от "Мехмед":

    Меемет,ти сигурен ли си или просто така ти се иска? Доналд Дък ако реши да ви бие е най лесното нещо.Три месеца санкции,някоя нова пушка на милионната кюрдска армия на место и 2седмици да разкара самолетите до трите ви града и сте готови

    Коментиран от #20

  • 17 гост

    23 11 Отговор

    До коментар #12 от "Мехмед":

    Мехмед ли си , мезонет ли си , я малко прочети някоя книжка , че после плямпай глупости !!! Я да ни припомниш "силната и непоколебима Турция" колко пъти е клякала само последните 100 години или ще се правиш на "забравил" ??? Включително и от малка България ?? От какво станахте "силни" , бе "махмурлио" , ако не бяха Европа и Америка да ви купуват стоките на кой ще продавате , на Китай и Русия ли ?? 80% от износа е за ЕС и САЩ , с кой ще ги смените , със Китай ?? Тва сигурно е стратегията да уморите САЩ от смях , а ?? Налягайте си парцалите и си знайте гьола , докато не сте изяли дебелия нацяло , че после от сълзи файда йок !!

    Коментиран от #23, #98

  • 18 Горд Българин

    17 11 Отговор
    Чета коментарите на няколко възпалени пуйки и се заливам от смях. Ама те наистина са си повярвали, че са някакъв фактор на световния небосклон пък то никой не ги знае, какво представляват баклава ли са или някакъв друг шербет.

    Коментиран от #31

  • 19 Иванов

    15 8 Отговор
    Оправили сме си България, че аме цъфнали и равързали тука, че на по големи държави даваме акъл .. боже .. боже ...
  • 20 Мехмед

    10 14 Отговор

    До коментар #16 от "Варна":

    Ако САЩ обяви война на Турция това ще доведе до катаклизъм и най-вероятно края на САЩ. Нито една натовска държава няма да се намеси и няма да си дадат базите срещу Турция. Гарантирам ви го като Турчин, защото ние в Европа сме над 20 млн и ще направим всичко възможно. Ако някоя Европейска държава си даде базите ще има гражданска война в нея. А САЩ без НАТО са гола вода. Не ни е страх. А Русия, Иран и донякъде Китай отдавна искат да унищожат САЩ.

    Коментиран от #24, #28

  • 21 единственото нещо

    2 5 Отговор
    за което е жалко , че тръмп се скара с ес ... ако не беше така и америка се отнасяше с ес като с равен то за 1 година можеша да смачкат турция икономически...просто сега на америка ще и трябва повече време. жалко е наистина , че няма политици в ес като тръмп който има и доста положителни черти...против е мигрантите , против е китай които използват дъмпинг и крадат технологии,против турция е която се заиграва с русия. похвално е , че тръмп направи икономиката да расте с 3,5 % но има и доста негативно страни в политиката му
  • 22 Няма изход

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Синан":

    Браво бе, сега ви липсват само $ 399,986,000 !!!
  • 23 Мехмед

    11 12 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Защо спряхте и свалихте Живков. Защото май Турция щеше да ви обяви война и започна да реди армия на границата. Много бързо забравяш. В началото Турция искаше по мирен начин да реши нашия проблем, защото бяхте във виенския блок с Русия. Турският президент чу ли го какво каза тогава, че са му нужни 2 часа, за да смачка България. Какво се правиш на нещо като си нищо.

    Коментиран от #26, #30, #32

  • 24 а бе потурковец

    7 6 Отговор

    До коментар #20 от "Мехмед":

    ес е 500 млн и ти плашиш с 20 млн !! а в ес сте не повече от 12-14 млн и то като махнем децата,жените и тези над 70 години оставате....5-6 млн които може да носите оръжие разхвърляно на целият ес е смешно. а за територия и бази всчки бивши соц държави ще помогнат дори и германия ,холандия и белгия да се дърпат
  • 25 някой

    13 9 Отговор
    Само ще ви пуснат кюрдите и загивате.Никого не плашиш.Само направете нещо в Германия или Австрия и ще видиш как работят пещите.
    А Румъния,Гърция и Израел са готови с базите. Никой няма да плаче за тая паплач провела геноцид над милиони хора.
  • 26 ква война бе

    9 7 Отговор

    До коментар #23 от "Мехмед":

    по време на голямата екскурзия какво направи турция да ви защити??? ами отвори границите защото на русия и трябваха 30 мин за да дойдат самолетите и в България !!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пешо

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "Мехмед":

    Много се излагате българските,,, турци,, Какво добро видяхте от СССР и от Русия че станахте първи русофили Турция е приета в НАТО набързо, за да се избегне съветска окупация, иначе сега щеше да е нещо като Афганистан, а вие щяхте да сте с християнски имена. Пак по нареждане от СССР.

    Коментиран от #34

  • 29 Хасан

    4 7 Отговор
    Ако Турция смени отбора и мине към Русия това значи крайна НАТО и дисбаланс...тогава Европа трябва да отдели три пъти повече средства за въоръжааане и социялната система рухва..В Бълнария ще трябва да купува изтребители и пенсиите ще бъдат 200 лв

    Коментиран от #35, #37

  • 30 no fes no problem

    14 3 Отговор

    До коментар #23 от "Мехмед":

    Смешници Живков падна с Чаушеско,Хонекер и т.н. Нищо общо с фесовете.
    Като много бяха силни защо през 1986 не влязоха при смяна на имената?
    А за 2 часа не си фантазирай. За 3 месеца едвам 30 километра мина тъпия аскер в Сирия срещу хора без танкове,самолети и артилерия.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Bingo

    9 3 Отговор
    До Мехмед, Синан и другите с турско самосъзнание но съмнителна кръвна принадлежност към турското малцинство в България. Господа, Тръмп в момента ви показва какво е да имаш самочувствие с покритие. Можеш да имаш многочислена армия но Тръмп ви показа нагледно колко ви струва прехвалената икономика. Вие вместо да се замислите дали всички изхвърляния на Ердоган не са кьорфишек скачате да го защитавате с всички средства. Когато лирата стане 15 към долар пак ще ви напомня това. А за уважението не се притеснявайте, силните и богататите винаги ги уважават. А тези смешни 14 млн. са капка в морето в сравнение с милиардите които загуби турския бизнес, когато милиардера Ердоган покаже доказателства че си е сменил доларите за лири ще му кажа машала, аферим, евала ама това няма как да стане. Не се чудете че нашия бойко му се кланя те са еднакво прости.

    Коментиран от #36

  • 34 Мехмед

    6 6 Отговор

    До коментар #28 от "Пешо":

    През ПСВ Османската империя остава сама срещу целия свят, но губи войната само на хартия. Я прочети малко история, но световна, а не тая в България. Англичани, руснаци, французи, австралийци и още много други не успяват да ни превземат.

    Коментиран от #39, #44, #55

  • 35 ама ти

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    наистина си вярваш , че руснаците ще се бият рамо до рамо с вас като братя !!!остави политиците а виз какво мисли народа !! то и боко се мазни на ердо но българският народ НИКОГА няма да стане приятелски на турците ...така е и с руснаците .....то путя държи чеченците чрез оня откаченият но никога няма да ги приеме за приятелски народ.
  • 36 Мехмед

    6 6 Отговор

    До коментар #33 от "Bingo":

    Мислиш като типичен българин- само кражби, измами и т. н. Турското правителство не го сравнявай с българското.

    Коментиран от #38

  • 37 CIA

    9 3 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    Ако това стане. Ще има Кюрдистан,България става фронтова държава и ще дадат техника и хора за да стиснат пуйката за гушата. Ще изритат турската паплач отатък Босфора.
  • 38 я малко

    9 1 Отговор

    До коментар #36 от "Мехмед":

    се поразрови колко МИЛИАРДА струва новата резиденция на ердо !!! и колко струваше белият чай на жена му ...5 000 долара за кг !!! и всичко това платено от данъкоплатците !!! нашите крадат но поне не са нагли и си крият парите и внимават с разходите а ерди харчи като султан

    Коментиран от #40

  • 39 факти

    12 5 Отговор

    До коментар #34 от "Мехмед":

    Ленин ви помага за това я има още Турция.Не сте се били със света лъжеш. А Ататюрк се е страхувал от България защото сме ви драли не веднъж.

    Коментиран от #42

  • 40 Мехмед

    8 10 Отговор

    До коментар #38 от "я малко":

    Чая си го плаща той, вярвай ми. Нашите управници слагат ръка върху Корана и така ги избираме. Ние турците сме много по-различни от вас. За нас богатство не е да крадеш пари. Ние се молим за сила и здраве, то другото си идва. Затова нямаме задни мисли и му вярваме безрезервно. Ердоган е истински патриот и ще го подкрепяме докрай.

    Коментиран от #47, #68, #110

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Мехмед

    2 6 Отговор

    До коментар #39 от "факти":

    Ами чети някоя книга ве човек. Например за Първата световна война.

    Коментиран от #45, #50

  • 43 геврек бей

    11 3 Отговор
    Не лъжи. Поне половината турци не щат тоя простак без образование.
  • 44 Бат Саше

    13 1 Отговор

    До коментар #34 от "Мехмед":

    Байо, каква Османска империя, какви ВИЕ, бе? Къде се тури и ти там. Ако си направиш едно изследване на генотипа ще видиш, че нямаш и един турски ген...., както и другите заблудени помаци, дето пишете тук. Много се забавлявам с вас:))

    Коментиран от #46, #100

  • 45 факти

    7 2 Отговор

    До коментар #42 от "Мехмед":

    Турски книги не чета много лъжат пуйките. А в другите пише че Ленин ви е спасил защото го излъгал евреина Кемал че ще става социалист.Подарил му и територия . Даже паметник сте дигнали на Фрунзе.
  • 46 Хасан

    5 9 Отговор

    До коментар #44 от "Бат Саше":

    Ами и ако ти си плод на някоя забранена любов между турско заптие и българска воеводка

    Коментиран от #48

  • 47 а бе какви

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "Мехмед":

    доходи има ердо като президент за да плаща чая на жена си за по 5 000 долара ??? а и не ми отговори за милиардите за резиденцията ???то какво да краде ердо...той си харчи и никой не му държи сметка
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Смееш се

    7 2 Отговор

    До коментар #42 от "Мехмед":

    Ферхунде, Турция е създадена 1923 година... първата световна е 1915- 1920 .... та да ти обясня малко. Цитирам думи на Ататюрк „Последната държава освободила се от османска власт е Турция”.

    Коментиран от #51

  • 51 Мехмед

    1 8 Отговор

    До коментар #50 от "Смееш се":

    Нямаш никакъв хабер от история. Вземи се образовай малко. Големи многознайковци, а главата празна.

    Коментиран от #56

  • 52 Мехмед

    2 8 Отговор

    До коментар #48 от "Бат Саше":

    По бтв какво искаш да ти кажат? Разбира се това, което искаш да чуеш. По TRT казват друго.

    Коментиран от #59

  • 53 и за какво

    10 1 Отговор

    До коментар #49 от "Zzz":

    да завиждаме на турците бе ??? като са за завиждане защо използвате българските си паспорти да работите в европа а не заминете за турция ??? спор няма , че България в момента не е добро място за живеене и тези които са останали там са виновни за това . НО забравяш, че имаме възможност да живеем и работим в европа и се интегрираме добре а вас и 50 години да сте гастарбейтери не ви приемат !!! пример от миналата седмица...та бях поканен да откриването на един обект а турците които монтират прозорците НЕ ГИ поканиха а са тук от десетилетия а някои имат и местни паспорти !!! та каквото и да разправяш турците ще си останете нежелани в европа а и може скоро и екскурзийка да ви организират...някои вече ви кроят шапката...гонят ви мюфтиите,отрязаха ви детските и социала, и специалните ви претенции за училищата ви ги резват .....пак ще говорим след 10 години ако имаш ток тогава в анадола
  • 54 Смееш се

    8 1 Отговор
    Ферхунде, Турция е създадена 1923 година... първата световна е 1915- 1920 .... та да ти обясня малко. Цитирам думи на Ататюрк „Последната държава освободила се от османска власт е Турция”.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Мехмед

    4 11 Отговор

    До коментар #55 от "JPower":

    Варшава, моя грешка. Бъркам ги двата щата :). Тя България капитулира първа през ПСВ, какви българи, какви помощи, какви екстри...? Тука май е пълно с пишлемета, дето цял ден джиткат на плейстейшън. Излагате се, образовайте се малко. Не знаете за ПСВ, а камо ли по-назад. Не знаете историята, затова сте толкова много озлобени към нас турците.

    Коментиран от #65

  • 58 Мехмед

    4 9 Отговор

    До коментар #56 от "Смееш се":

    Ти знаеш ли нещо за исляма? Или само гледаш онези терористи, които се взривяват и си викаш егати религията?

    Коментиран от #61

  • 59 Бат Саше

    13 4 Отговор

    До коментар #52 от "Мехмед":

    Точно по ТРТ ти казват това, което искат да чуеш. На мен ми е все тая. Аз знам какъв съм, имам си държава. На италиянските генетици, които са правили изследването им е все тая какво искам да чуя аз, докато по ТРТ не им е все тая какво ще чуеш ти. Те ще ти обясняват до утре за величието на Османската империя и как всички турци в Европа имат мисия. В Европа има много турци, но те са турски емигранти, а ти си остатък от обикновената османската рая, както и аз, но ти си без корени, без идентичност, без държава и с дълбоко заблудено съзнание. Затова никой не ви брои за турци. Защото никога и в нито един период от историята не сте били турци.

    Коментиран от #60

  • 60 Мехмед

    4 9 Отговор

    До коментар #59 от "Бат Саше":

    Значи за 500 години под ТУРСКО робство българите си запазват корените, а турците ги губим. Браво. Големи сте философи иначе. Всеки ден научавам нещо интересно.

    Коментиран от #63, #64

  • 61 Бат Саше

    10 1 Отговор

    До коментар #58 от "Мехмед":

    Никой не те мрази. Хората мразят промитите ви заблудени мозъци. Стига си се джанкал, да не те обиждат и псуват хората и после да мислиш, че те мразят. Гледам те, добре пишеш.... По-добре благодари на Родината си и на българите, че са те изродили, отгледали, лекували... Благодари и на учителката си българка, че те е ограмотила и образовала, колкото е могла, че дядо ти сигурно и името не е знаел да си напише. Хайде хубава вечер от мен!

    Коментиран от #66

  • 62 Тоягата

    8 4 Отговор
    Върти сучи се тая, американците казаха вече - пускате попа или ще го платите 1000 пъти и пак ще го пуснете. Ердоган е провал.
  • 63 Бат Саше

    9 1 Отговор

    До коментар #60 от "Мехмед":

    Турците не се губят, просто ти никога не си бил част от тях. В империята има безброй раси, етноси и националности и това че си мюсюлманин, не те прави турчин. По времето на Османската империя са ви наричали агаряни или измаилтяни, но никога турци, защото нямате нищо общо.
  • 64 а бе пак

    5 2 Отговор

    До коментар #60 от "Мехмед":

    да ти повторя...вие в България не сте турци !!! много пъти са ми го заявявали истински турци колеги и дори се засягат като им кажа , че и в България имаме турци !! все едно някой турчин от България да се представя за Българин просто ние не го смятаме за такъв и това е

    Коментиран от #67

  • 65 JPower

    7 3 Отговор

    До коментар #57 от "Мехмед":

    Нищо не бъркаш, просто си неук помак, див козар. Дете на природата българска. Ядеш ми хляба, живееш на земята ми, пишеш на моята азбука.....а ВЕЛИЧАЕШ ТУРКИЯ....само ТРЕПАНЕ за предателите помаци, както ви изпепелихме селата участвали в избиването на невинни българи през априлското въстание. ....Виж за затритите ви села..туй ви чака сега,Бай Тошо ви спаси, сега няма кой!!! Помацте сте страхливи мишки.. виж кой и как водеше войната през ПСВ.... туркия, по късно пак предаде България... Един път,два пъти, трети..

    Коментиран от #69, #99

  • 66 Мехмед

    3 5 Отговор

    До коментар #61 от "Бат Саше":

    Дядо ми беше учител по математика. Баба ми не знае ГРАМ български, учителката ми е туркиня, защото съм от турско село. Майка ми, баща ми, целият ми род са турци. Роден съм в България и я обичам. За съжаление отдавна живея в Германия, да не обяснявам защо. Само ме дразни факта, че българите се опитват с някакви измислени теории да ме изкарат, че не съм турчин. Лека вечер и на теб.

    Коментиран от #72

  • 67 Мехмед

    2 7 Отговор

    До коментар #64 от "а бе пак":

    Ти ми казваш, че не съм турчин? И кои са ти колегите? Защото и аз имам колеги-родени в Турция турци и нямаме никакви проблеми. Турчина си е Турчин навсякъде.

    Коментиран от #70

  • 68 Турист

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Мехмед":

    Мемет,не знам къде живееш, но потърси ако си грамотен как краде кмета на Анкара! С корана в ръка милиони!

    Коментиран от #71

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "Мехмед":

    и ти очакваш колегите ти да ти заявят , че не си турчин !!!! естествено , че няма да ти го кажат в лицето...все пак сте колеги . единият колега е от анадола...един черничък и леко къдрава коса ...оригинал турчин а другият е от европейската част но тоя е по-млад .няма как да ти видя физиономията като ти кажат , че не си турчин а ти им тропваш в крак и проплакваш...турчин съм беееее !! ако мога ще ги запиша другият път какво точно казват за вас

    Коментиран от #73

  • 71 Мехмед

    0 6 Отговор

    До коментар #68 от "Турист":

    Има разлика между кмет и президент. Президента има много по-сложна задача, защото ако краде, прояви слабост и ако не защитава националните интереси Турция ще стане като България.
  • 72 Бат Саше

    9 1 Отговор

    До коментар #66 от "Мехмед":

    Баба ти и турски не е знаела. Османския диалект разговорно го е знаела със сигурност, но това не е турски. Евала на дядо ти и на учителката ти "туркиня", само дето едва ли е завършила турския педагогически и ти е преподавала турска наука. Те също са продукт на българското образование и на българската държава. А ти се мисли за турчин, не ми пречиш. Обичай си и Турция! Но ако е така се ориентирай към по-интелигентната и възвишена част от нея. Не към шалварестите поддръжници на смешника Ердо, не към шалварестите турски квартали в Европа, пълни с необразовани изостанали чалми....иначе не си нищо повече от тях и ще се чудиш защо целият нормален свят е против теб, включително и този форум.

    Коментиран от #78

  • 73 Мехмед

    0 5 Отговор

    До коментар #70 от "ха ха":

    Значи да разбирам, че Турци има само в Турция и никъде другаде. Това ли измисли? И тоя ниският, къдравият е кюрд, не е Турчин. Един акъл от мен--внимавай с него.

    Коментиран от #75, #77

  • 74 JPower

    4 0 Отговор

    До коментар #69 от "Мехмед":

    Не ти трябва да ме четеш!!! Аз не пиша на мюмюнките!!! Моята работа е""дума ти дъще, сещай се снахо"". Пиша тук заради България и българите, да видят,че османлията, държавата мени, нрава НЕ!!!! ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА ЗА ПОМАК СТРАХЛИВ ,ПРОСТ И ОГРАНИЧЕН!!!! Живееш, уж в Германия, а пишеш в български форум против България!!! В турските форуми, някой обръща ли ти внимание???? Бащатати бил даскал, защото Бай Тошо ви отглеждаше, бащатати е взел мястото на някой българин, поне 100 пъти по-късен от бащатати.....и явно, бащатати на нищо не те е научил, щото на помаците им е толкова акъла. Дете е Варшава, се е Виена. Жалки сте!!! Има и нормални помаци, но покрай сухото, гори и зеленото.!!! На никой няма да му липсва туркия!!!
  • 75 а бе охлюв

    5 0 Отговор

    До коментар #73 от "Мехмед":

    аз работя на запад !! и тоя къдравят не е кюрд а не ги харчи кюрдите щото нещо не му харесва идеята за кюрдистан но вика на ердо татко !!! бе доста задръстен но от анадола са такива...родата му е там и баща му вече е пенсионер и лятото е там да наглежда къщата на колегата.а ти казах какво говорят за вас ... все едно симеон да се пише за българин...нищо , че е роден в България и говори български !!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Руснак

    5 1 Отговор

    До коментар #73 от "Мехмед":

    Една приятелка от вашите турци, от Кърджали е момичето, ми показа снимки за първите си братовчеди- момче и момиче. Бели, руси и със сини очи:)))). Егати и чистокръвните турци сте!
  • 78 Мехмед

    1 4 Отговор

    До коментар #72 от "Бат Саше":

    Да ние говорим османски диалект, който говорят и в повечето села все още в Турция. Османският диалект е оригинален турски. Сегашният турски език е доста променен, но се разбираме без проблем. Препоръчвам ти да отидеш на екскурзия в западната част на Турция. Почти няма да видиш шалвари. С шалвари ходят вече по-възрастните жени (над 50-60). В източната част има много кюрди, а те спадат към арабите. Ей там вече шалвари колкото искаш.

    Коментиран от #80, #92

  • 79 Мехмед

    2 5 Отговор
    Аз съм на работа утре. Трябва да изкарам нещо за мен и за мама Меркел, така че лека вечер на всички. Ако искате утре може да продължим с нападките и обидите.

    Коментиран от #84

  • 80 Бат Саше

    7 1 Отговор

    До коментар #78 от "Мехмед":

    Аз гледам гастербайтерите като се прибират по Байрам с целия катун. Като слязат на бензиностанцията от претъпканите с народ и чеиз бусове, гледам жените. Шалвари, кърпи на главите...ужас! Извадени от нафталина от 19 век. И това са "натурализирани германци". Еволюцията тече бавно, приятелю и такива тъпаци като Ердо я връщат назад.

    Коментиран от #82

  • 81 Турист

    6 1 Отговор
    Шарил съм много в Турция, чак до Кюрдистан!След Анкара живеят в първобитно-общинния строй!

    Коментиран от #85

  • 82 Хасан

    1 6 Отговор

    До коментар #80 от "Бат Саше":

    Аз пък гледам твоите хора покрай магистрали,в стритиз клубове,масажмсики и флейтиски...голяма еволюция ла духаш на немеца

    Коментиран от #86, #89

  • 83 Ваня

    0 2 Отговор
    Абе стига с тея шалвари.То наште защото хич не носят
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Ваня

    0 3 Отговор

    До коментар #81 от "Турист":

    Ти ако си ходил няма да пишеш тия глупости
  • 86 Бат Саше

    5 1 Отговор

    До коментар #82 от "Хасан":

    Оффф, ти пък тва ли реши да измислиш. Де го чукаш, де се пука! Като нямаш доводи е така. От тема в тема. Чел съм ти достатъчно глупостите. И то от вашите хич няма, Асанчо!
  • 87 Тръмп

    5 2 Отговор
    Сори,но диалог с кози и овце не водим,няма смисъл!:):):)Дано лирата и рублата не паднат още на колене на Долара,но надали!!:):):)
  • 88 Дрън дрън

    7 0 Отговор
    Мале какви глупостите се пишат.Турция щяла да победи Америка при военен конфликт.Абе ще ви пратят 4-5 атомни бомби и ще ви превърнат в пустиня.И аз не харесвам америте.Но пишете фантасмагории.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Българин

    8 1 Отговор

    До коментар #84 от "Хасан":

    Хасане турчина винаги ни е мислил злото. Историята си добре я помним и виждаме какви простотии пишете подлеци долни. Много хвалите тъпана ердо а си държите българските паспорти. Като е такъв рай там оставете гражданството и отивайте рахат локум да смучете и лири да печелите.
    Ясно е че и български ген да носите вече сте загубена кауза.Щи се оправим и без вас.

    Коментиран от #95, #103

  • 91 Ваня

    0 3 Отговор

    До коментар #89 от "JPower":

    То пък наште са едни красавиции и едни финни мале мале

    Коментиран от #93

  • 92 Наско

    6 2 Отговор

    До коментар #78 от "Мехмед":

    Кюрдите не са араби жените им не ходят като кадъни опаковани. Тъпите фесове избиратели на Ердоган носят такива атрибути. Утре на магистралата можеш да видиш грозните пингвини с квадратни глави които се връщат да чистят кенефи в Германия.
  • 93 въпрос

    2 1 Отговор

    До коментар #91 от "Ваня":

    Кои ваште?От Рибново ли или от Кърджали?

    Коментиран от #94

  • 94 Ваня

    2 0 Отговор

    До коментар #93 от "въпрос":

    Не съм от Рибново нито от Кърджали от Варна съм.Бъзикай се колкото искаш но това е истината
  • 95 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #90 от "Българин":

    По принцип и сърбина ви мисли злото..македонеца също...румънеца ви презира...гърка е високомерен към вас ...така че не мисля че някой ви обича

    Коментиран от #97

  • 96 FerTayfur

    1 0 Отговор
    Българите са прави винаги ,ми да си стоят прави аз си лягам .
    Няма как след девет бири да ви чета глупостите.и лъжите ви.
  • 97 Доктор Ох Боли

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Хасан":

    .... ха х ха ха..... ние искаме православен Константинопол........ ха ха ха......... Що до сега не е?..... ха хаха...........

    Коментиран от #102

  • 98 Гост ли си прост ли си

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ама българия е вечно клекнала бре...
  • 99 Да бе

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "JPower":

    Все Турция ти е виновна за националните катастрофи. Толкова си можеш бре мунчо.
  • 100 Абе сашко

    1 2 Отговор

    До коментар #44 от "Бат Саше":

    За какви гени ми говориш след 500 години генно инженерство? Хахаха
    Българин е сборник понятие за хибридното поколение родило се от семето на преминаващите от тук през вековете. Не, че е нещо лошо, просто факт.

    Коментиран от #101

  • 101 Салам Алеко

    3 1 Отговор

    До коментар #100 от "Абе сашко":

    А нашите яничари в името на султана, воюваха за търция, правиха бели дечица на туркините, и черните татковци се радваха на белите си рожби!

    Коментиран от #107

  • 102 Мехмед

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Доктор Ох Боли":

    Щом много искаш превземи си го и толкова. Или пиши писмо до чичо ти Ердоган, той ще ти каже.
  • 103 Мехмед

    0 1 Отговор

    До коментар #90 от "Българин":

    Виж сега. В сравнение с България икономически Турция е рай, въпреки че поевтиня валутата. А тук, които ти пишем повече от половината не сме в България - и българи и турци. Половината ми род са в Турция, а всички до един си имат къщи, апартаменти, карат чисто нови коли. Те ми казват, че още е добре там, а вие си мислите, че като поевтиня лирата и хайде вече ура турците гладуват. Първо не е хубаво да мислиш зло другиму. Второ в Турция никой няма да гладува, дори да падне още лирата. Нашият манталитет е много много по-различен от вашия.
  • 104 Ghost1

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Ми като я чакат да отиват при тях. Някой да ги е спрял с нещо. Те дават индикации че имат странни турски намерения - първо на ЕС се дървят, сега и на САЩ няма да ги търпи никой така ако се репчат Ако могат да си правят съюзи кой ги е спрял. Но да не сочат другиму виновен за обезценяването на лирата.

    Коментиран от #106

  • 105 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "отговор":

    Силата на американския долар се поддържа не от икономически показатели а от ...военна сила...хартийките подпечатани като долар отдавна нямат златно покритие ..
  • 106 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #104 от "Ghost1":

    Това се казва не «репчене» а защита на националните интереси ...това прави и Унгария и Полша в ЕС...

    Коментиран от #109

  • 107 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #101 от "Салам Алеко":

    Тая твоя тиква са е зацеплила на еничерите и нищо не може да измисли

    Коментиран от #108

  • 108 Салам Алеко

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Хасан":

    Да защото ние имаме исторически права! В случая не си прав! Ние сме за отворено общество! За шарена Европа! Човека има визия! Прави си дечица! Желязната църква! Стара грамофонна плоча! Просто плоска ислямска тиква! Върви вземи на жена си вибратора да се успокоиш! Че от седене в бета, даже за ибрика нямаш време!
  • 109 Салам Алеко

    3 0 Отговор

    До коментар #106 от "Хасан":

    В тези страни исляма е забранен!
  • 110 до Мехмед

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Мехмед":

    Подкрепяте го Ердо диктатора само защото сте прост изостанал народ - елементарно е само че няма как да го осъзнаеш защото не ти достига интелект...

    Коментиран от #111

  • 111 Мехмед

    1 1 Отговор

    До коментар #110 от "до Мехмед":

    Прав си. На мен не ми достига интелект, също така на целия турски народ, на Путин, на китаеца и на останалите държави от БРИКС. Не ми достига интелект, затова ще обменя около 2000 Евро за турски лири. С или без 2000 Евро няма да стана нито по-богат, нито по-беден.

    Коментиран от #112, #113

  • 112 до Мехмед

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Мехмед":

    Чест ти прави че поне признаваш че си интелекта ти е примитивен - поздравления за което !
  • 113 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Мехмед":

    Момче задръж си еврото защото ако сега можеш да си купиш стар фолцваген с тях след като ги обърнеш в лири няма да можеш и тръбант да си купиш. Някой ченчеджия или банкер така ще се зарадва на глупавата ти постъпка и като дойдат още един два милиона заблудени турски граждани, банкерите ще станат мулти милиардери, а вие ще си броите стотинките.
  • 114 vasik atanasova

    0 1 Отговор
    ПОТЪНА ТУРЦИЯ
    ЕВАЛАРКА НА ТРЪМП
  • 115 496

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Аз гледам към Изток! Китай има армия която е плашеща. Трудно ми е да повярвам, че нямат и секретни военни разработки. Добавете способноста им да се инфилтрират във всяко общество без да се набиват на очи и ще ви се стъжни. И не са по-малко агресивни! Освен това Китай не е Лиибия. Ще си обвържат йената със злато та стой и гледай, а САЩ и ционистите от AIPAC НИЩО не могат да сторят. Отделен въпрос е какво чака Китай!?
Новини по държави: