Last news in Fakti

25 Февруари, 2012 13:17 1 741 1

Измамник проверява електромери и рекетира

  • рекет-
  • електромер-
  • проверка

 

Служител на електроразпределително дружество, рекетирал граждани, е задържан в Девето районно управление. Установено е, че той е бил в отпуск по болест, а негов колега действал извън работно време, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Преди три дни към 18.00 ч. собственик на къща в с. Иваняне позвънил в оперативната дежурна част на Девето районно управление. Той обяснил, че преди минути мъж, който му се представил за техник от електроразпределително дружество, отворил елтаблото пред дома му на ул. „Еделвайс”. Отчетникът заявил, че електромерът е манипулиран и го заплашил, че ще извика екип от негови колеги и полиция. Собственикът обаче не се поддал на заплахата, вдигнал телефона, за да сигнализира служителите на реда, а техникът, под предлог, че ще изчака в автомобила, побързал да изчезне в неизвестна посока. Потърпевшият изчакал идването на полицейския автопатрул и съобщил номера на колата.

В хода на светкавичните полицейски действия автомобилът – Opel Corsa бил засечен и спрян за проверка в района на гр. Банкя, а пътуващите в него двама служители на електроснабдителната компания – Г.И. /34 г./ и М.Д. /21 г./ били отведени в Девето РУП. Двамата били в работни екипи, въпреки че при направената проверка се оказало, че те не обслужвали този  район. Изяснено било, че по това време Г.И. бил в шестмесечен отпуск по болест, а младият му колега бил приключил работния си ден в 15.30 часа.

Разследващият екип установил, че същия ден около обяд Г.И. е бил и в   кв. „Филиповци”. На ул. „Хр. Ботев” той отворил елтаблото пред една от къщите и заявил на собственика, че часовникът, отчитащ разхода на електроенергия, не работи. Предложил му да го отремонтира срещу 1000 лева. Притесненият домакин се хванал на въдицата и му дал исканата сума, която по-късно е открита при обиск в рекетьора.

След задържането на двамата мъже в рамките на 24 часа, материалите по случая са докладвани на Софийска районна прокуратура. На Г.И. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 210 и му е взета мярка „Подписка”. По случая се води досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Главанака

    0 0 Отговор
    ......По случая се води досъдебно производство......
    Какво производство бе охлювчета?!Направо задълго в зандана.Това е решението на проблема.