Last news in Fakti

15 Август, 2018 10:18 3 753 7

Нина Добрев учи Холивуд на български разговорни лафове (ВИДЕО)

  • нина добрев-
  • актриса-
  • предизвикателство-
  • обяснява-
  • български език-
  • жаргон

Нетрадиционно предизвикателство към актрисата

Нина Добрев учи Холивуд на български разговорни лафове (ВИДЕО) - 1

Родената в София американска актриса Нина Добрев се върна към корените си във видео за „Ванити Феър”, в което обяснява значението на изрази… от българския жаргон, предаде bTV.

Клипът е част от поредица, в която известни лица дават примери за сленга по родните си места.

Добрев, която от 2-годишна е в САЩ, обяснява значението на универсалните обръщения „Choveche” и „Brat”, изпитва известно затруднение да претвори на езика на Шекспир изобразеното на таблета „Dreme mi na shapkata”, дава контекст на задължителното при посещение у нас „Nazdrave” и с огромно удоволствие произнася „Kifla”.

Актрисата задължително обръща внимание, че в България за "да" и за "не" поклащаме глава наобратно от по-голямата част от света. Обръща внимание как изглеждат думите, написани на кирилица и признава, че любимата е "наздраве". Оказва се, че и самата тя има известни затруднения с обяснението на израза "дреме ми на шапката".

Вижте и останалата част от краткия урок. Трябва да отбележим, че макар българският далеч да не е със статут на работен език в Холивуд, произношението на Нина Добрев е по-добро от това на доста нашенци, престояли само година-две в Страната на неограничените възможности.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фалш

    6 20 Отговор
    Да не се прави много на българка, защото не е, дори и името не си е запазила точно. Много са дразнещи разно дето са на майната си, но се правят на силно привързани към "родното" българско.
  • 2 ха ха ха

    10 2 Отговор
    Нека бъдем по-точни - семейството на чаровната Нина емигрира в Канада, а не в САЩ.
  • 3 Тоя с Ху.

    24 3 Отговор
    Браво на това красиво и успяло българско момиче , пожелавам повече такива успели млади хора по света с гордост да казват че са българи без да се срамуват от това ! Успех красавице и само напред , гордеем се с теб
  • 4 модел на успеха

    4 7 Отговор
    Успя, защото се съблече пред камерите. къде професионално, къде леко-небрежно.
  • 5 аз;небългарката

    8 3 Отговор
    Някои не успели тук пак плюят злобно.Когато си изградите име като това младо момиче,тогава говорете.Тя Е българка,родителите и са емигрирали,но те също са българи и тя е била възпитавана като българка там,говори български и се гордее,че е българка.Въпросът е виее защо не се гордеете и се опитвате да я принизите и омърсите.Ако притежаваш дреха от китайска коприна нима тя не е китайска,понеже е ушита в бангладеш и се облича от американец?
    Някои ганювци са по зле и от героя на Алеко Константинов.
  • 6 асддас

    1 4 Отговор
    И какво като е емигрирала ? Тя цяла америка е от емигрирали. Какво искате, от всяка държава хората цял живот да не мърдат и да живеят там ли ? Нали след 50-100 години половината ще са чалнати.
  • 7 Добри Добреф

    6 0 Отговор
    Fast bitch borns it blind и те така,
    Went horse into the river и последно,
    Here you go bride Spasov day - а сега слагай на таблето, че Хамериканците чекат да им го заглавя - това няма да го превеждам :)