15 Август, 2018 10:50 2 999 3

Пуснаха шампиона по борба Мариян Ганев срещу 3 бона

  • мариян ганев

Републиканският шампин от борба Мариян Ганев изненадващо е освободен под парична гаранция от 3 000 лв., въпреки че преди месец от прокуратурата категорично обявиха пред Флагман.бг, че сливналията ще се озове зад решетките, веднага щом го изпишат от болницата.

Вместо това соченият за един от най-големите таланти в родната борба тихомълком е освободен с решение на Районната прокуратура в Несебър, без дори да влезе в съдебна зала, камо ли в ареста, където в момента се намират неговият брат Даниел и техният авер Николай Бабачев. Тримата бяха закопчани след блестяща акция на криминалистите в Слънчев бряг и техни колеги от Главна дирекция „Национална полиция”.

Припомняме, че Даниел и Николай веднага бяха пратени зад решетките, след като опитаха да върнат мутренските години в морския курорт, нападайки и ограбвайки чуждестранни туристи, предимно жени и деца. Соченият за един от най-дейните в престъпленията Мариян обаче вместо зад решетките, се озова в УМБАЛ-Бургас заради инфекция на ръката!

20-годишният републикански шампион изкара няколко седмици в лечебното заведение и след като е изписан, се е прибрал у дома.

Източник на Флагман.бг алармира още преди месец, че след като медийният шум поутихне Мариян ще бъде пуснат под гаранция, без да изкара и ден в ареста. Тогава от Районната прокуратура в Несебър категорично отрекоха тази информация.

Въпреки това сливналията все пак е освободен с мотива – влошено здравословно състояние заради травмата на ръката. Интересното е, че Окръжният съд в Бургас прецени, че няма проблем страдащият от тежка форма на диабет Николай Бабачев да се лекува в ареста, но явно положението на Мариян е по-сериозно.

То може да се усложни още повече, ако откритите след претърсване в квартирата на двамата братя Ганеви наркотици се окажат негови. От пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че в началото на следващата седмица ще бъдат повдигнати обвинения за държане и разпространение на 10 гр амфетамин и 200 гр марихуана. Разследващите все още изяснявали на кого точно е откритата дрога.

„Отделят се материалите от грабежите и започва чисто ново дело за държане и разпространение на наркотици”, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Ако бъдат признати за виновни по обвиненията за грабеж, Мариян, Даниел и Николай могат да получат от 3 до 10 години затвор. Тримата обаче са с чисто съдебно минало и най-вероятно ще се признаят за виновни, за да сключат споразумения и да се разминат с условни присъди.

Евентуално обвинение за държане и разпространение на дрога е в пъти по-тежко, като ако прокуратурата успее да докаже, че двамата братя предварително са се наговорили да пласират наркотиците, ги грози присъда от 3 до 15 години и глоба до 200 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антони Лазаров

    18 1 Отговор
    ...мишленца...слушат бели птици и искат да са мутри,а дърпат чанти на пазара..и то от жени и деца.Това са представителите на един от най-силовите спортове в БГ.То без туй няма хора,те излизат по петима в категория.Закрийте го това спортно министерство вече.
  • 2 Пешо

    8 1 Отговор
    Шушумигите пуснали бандита - нищо ново под слънцето в България.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.