Last news in Fakti

15 Август, 2018 17:47 3 301 23

„Лирекс“: Изгорели са дискове на Търговския регистър

  • търговски регистър-
  • срив-
  • лирекс

Във връзка с интереса към нас в последните дни, искаме да се обърнем към всички заинтересовани по темата Търговски регистър. Разбираме важността и значимостта на ситуацията с Търговския регистър и за това всички екипи работят денонощно в последните 6 дни, за да върнат системата в работоспособно състояние. Както вече стана ясно от изказването на Вицепремиера Томислав Дончев тази сутрин:

“Става дума за технически проблем – това, което е известно към момента, дефектирали дискови устройства, или както казват хората – изгорели.“

В резултат е засегната работоспособността на регистъра. Компанията е изцяло концентрирана в това да възстанови работоспособността на системата и поради тази причина се въздържаме от коментари и мнения по темата. За нас е най-важно на първо място да направим всичко възможно за излизане от извънредната ситуация!

„Лирекс“ е компания с над 25-годишна история, в която сме реализирали успешно и продължаваме да реализираме множество проекти в публичен и корпоративен сектори, както в България, така и в чужбина. Партньори сме на най-големите, световни ИТ компании, членуваме в различни международни организации и вършим работата си уповавайки се на петте ни ценности: колективен дух, инициативност, творческо мислене, коректно отношение, и обучение и споделяне на опит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цистит

    9 1 Отговор
    защо ни ги качът У ОБЛАКЪ?
  • 2 хахахаха

    22 2 Отговор
    това звучи като много тъп виц! Но хората са свикнали да вярват на всичко което им кажат шайката бандюги!
  • 3 ЗАМУНДА

    20 0 Отговор
    Сагата КТБ сезон 01 епизод 02
  • 4 Прост

    20 0 Отговор
    Точно на тоя кабел от снимката са били закачени тия дискове :)
  • 5 "професионалисти" оод

    12 0 Отговор
    Дрън, дрън, въоросът е къде са дисковете за да видим дали наистина са "изгорели" ????
  • 6 Гост

    18 2 Отговор
    Абе бубе, в нашета фирма има един кашон с нови дискове, когато изгори един от масива се сменя до минути задължително, поддръжката ни е 24/7 на сървърите.
    Ако изгори цял масив се налива от вторият активен сървър.
    Ако изгорят и двата губим дневната работа което е загуба на пари, нов работи до сутринта с всичко което са успели ония дето разбират да възстановят.

    Ама вие това в държавните работи няма как да го знаете, защото не губите вие парите! За тези суми за които си крадете поръчките трябваше това нещо да е с техника от 22-ри век и да лети!

    Коментиран от #7

  • 7 Мхм

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Нали виждаш кабела на снимката? ИДЕ-та не се произвеждат отдавна, свършил им е кашона с резервните :)

    Коментиран от #19

  • 8 pazenek

    10 0 Отговор
    Как ,пък точно те изгоряха?
  • 9 Прах в очите

    18 0 Отговор
    Тези ни мислят за пълни идиоти. Поддържаме база данни от над 5000ТВ и всеки един файл го имаме на поне 3 места/при това и на различни физически адреси/. Каквото и да стане информацията е винаги е налична.За такива цели си има специални дискови масиви , но тия явно са отклонили пари и са сложили евтиния.Освен това на всеки час се прави запис на новата информация и се качва на четвърта машина и на облак.

    Коментиран от #11

  • 10 112

    8 0 Отговор
    Някъде четох че за бекъп сървъра не бил платен лиценза на Оракъл и съответно няма резервни копия.
  • 11 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Прах в очите":

    Колега, колко ИДЕ дискове имате?
    за една агенция питам, че имат нужда, спешна, плащат без поръчка!
  • 12 Оооооооо

    16 1 Отговор
    Като човек,който от 15 години се занимавам с компютри професионално- невъзможно е да дефектират 4 диска есновременно. Плюс тва, тия дискове , задължително са в RAID масив. Ако е направен както трябва масива, изгарянето дори на няколко диска не може да срине системата. Задейства се аларма и дефектните дискове се подменят и то hot swap.Пълни глупости се говорят, лъжи.
  • 13 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    Това е съдбата на ,,НИСКОБЮДЖЕТНИТЕ ПРОЕКТИ,ФИРМИ и прочие пазарни изчадия....ИЗГАРЯТ...и оставят потребителите/държавите/ да духат супата....Това е ефектът на ,,обществените поръчки,,/финансирани от СБ/Кристалинка ..бе!!/..made in GERB..
  • 14 886

    3 0 Отговор
    Борисов към министрите: Електронното управление ще ви е оценката
    14 февруари 2018


    "Лично министрите отговаряте. Никакви заместници, никакви други хора. Ако нещо хубаво направим в този мандат да остане, това е електронното управление. Всички партии от коалицията го имат в програмите си. Това е най-сериозната тема за борба с корупцията, то максимално ще облекчи бизнеса и хората и да пращаш някой друг, който да трябва да те чака да му кажеш какво да направи… Лично! Всеки да го сложи в календара си и ден по ден да следи докъде е придвижено. Имайте предвид, че това ще ви е оценката. И не си мислете, че като дойде септември, някой ще ни е забравил. Това е нещо много значимо и ако има някой против, да каже: „Против съм, считам, че това е харчене на ресурс, време и т. н.“. Щом сме го приели, трябва да го докараме до край"
  • 15 недоволен клиент

    2 0 Отговор
    Изгорели им кексовете, а се хвалят колко са опитни и ценени пекари. Аз пък ще пазаря от друга фурна.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ефтини сензации

    5 0 Отговор
    Трябваше с това, че лирекс са го правили да започнете.
    Ясно е що цяла седмица не работи, след месец два моооже и три ще го оправят.

    Коментиран от #23

  • 18 Spec b

    7 0 Отговор
    Хаха.. Къде ви е бекъпа бре мискини?!? ... Пълен ташак е тая ситуация... Нещо се покрива масивно... Или нема се очудя тази система я поддържат тотални неадеквати на държавна хранилка... Терминал 2 само да напомня...
  • 19 НАТО ВЕЦ

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мхм":

    Аз имам. Евтино ще им ги дам. Едно "Летище Враждебна" и готово.
  • 20 Измамен

    3 0 Отговор
    Милиони за сървър, които струва под 20 000лв. Ако сървърните и бекъп системи работеха така по цял свят, ми то половината сайтове щяха да падат постоянно... Само да ви кажа, че статистиката показва 1,65% или 365 диска от общо 91243 диска в дата центъра... Как така на държавен сървър с хиляди пъти по-малко дискове (едва ли повече от 36диска) изведнъж горят 4 и няма бекъпи няма, просто взети милиони и поддръжка която я няма...
    https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-stats-for-2017/

    Коментиран от #21

  • 21 ааааааааааа

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Измамен":

    Така ни е всичко колега. Нема спасение да знаеш. Българите стават все по-големи боклуци. Само Т2 е решението.
  • 22 хахахахах балъци

    5 0 Отговор
    Лирекс: "членуваме в различни международни организации"...
    Абе чичовите. Членувайте ако искате и в междугалактически организации... Каквото пипнете го осирате тотално. Време е да членувате сред фалиралите организации. Некадърници!
  • 23 Мартин Христов

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ефтини сензации":

    пише се еВтини. Като критикуваш някой, поне пиши правилно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове