16 Август, 2018 07:56 8 426 11

Извънредно положение в Италия (СНИМКИ)

  • италия-
  • генуа-
  • мост-
  • виадукт

Втора нощ продължава спасителната операция при рухналия виадукт в Генуа

Извънредно положение в Италия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Спасителите продължиха и тази нощ издирването на оцелели под отломките от автомобилния мост в Генуа, който се срути във вторник, съобщи AFP.

Под светлините на мощни прожектори спасителните екипи работят без почивка насред огромните блокове бетон и парчета желязо с помощта на кучета и багери.

По последни данни загиналите при злополуката са 39, а ранените 16, от които 9 в тежко състояние. Има обаче и хора в неизвестност.

Извънредно положение в Италия (СНИМКИ)

Три деца на възраст от 8 и 13 години са сред загиналите, също както трима млади французи, трима чилийци и един колумбиец.

"Има надежда спасителите да открият още няколко оцелели, но с напредването на времето става все по-трудно", каза за АФП Рикардо Шуто, командир на карабинерите в провинция Генуа.

Италианският премиер Джузепе Конте обяви извънредно положение за срок от 12 месеца в района около Генуа.

Конте заяви на пресконференция в Генуа, че е взел решението след искане на местните власти и подчерта, че са деблокирани 5 милиарда евро от националния фонд за извънредни ситуации. "Това е първа мярка на правителството пред лицето на тази трагедия", подчерта той.

Извънредно положение в Италия (СНИМКИ)

Извънредно положение в Италия (СНИМКИ)

Освен това в страната ще бъде обявен национален траур. Предстои да бъде определен денят, който ще съвпадне с погребението на жертвите, добави премиерът.

Конте отправи и критики срещу Autostrade per l'Italia, оператор на срутилия се вчера мост, който е част от управлявана от предприятието отсечка на магистралата. Премиерът заяви, че компанията е носела отговорност да гарантира сигурността на моста и правителството няма да чака резултатите от криминалното разследване, преди да предприеме действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    9 34 Отговор
    Старата Европа се сгромолясва ..Запада запада ,Изтока изгрява

    Коментиран от #2, #3, #4, #6, #7, #9

  • 2 Име без име

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Вярваш ли си? Я чии едно кафе.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Аха , изгрява , като Сирия , хахахха !!! Чакай скоро и на други места , хахахха !!!
  • 5 Микела Анджело

    24 1 Отговор
    Това е просто етап от развитието на либералния капитализъм. Тъй като отдавна вече конкуренцията не е движеща сила в обществото. Сега движеща сила е корупцията, далаверата - с една дума - парите!
  • 6 Хасан ибн ал Невежи

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Имал си и други глупави изказвания НО ТОВА !!!!!!! върхът Е !!!! м-ду другото МОЛИ се да не стане Земетресението което Учените ОЧАКВАТ е Истанбул , ЧИ ШЪ СТАНИ страшно ( нали знаеш че Истанбул ви е половината Икономика ???)
    А м-ду Другото друго Да ти кажа Батка че не трябва да КОМЕНТИРАШ Национална Трагедия свързвайки я с ФАНАТИЗИРАНОТО ТИ РЕЛИГИОЗНО НАЦИОНАЛИСТИЧНО МИСЛЕНЕ .
  • 7 ЪРП

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    ТАЗИ СТАТИЯ Е СПЕЦИАЛНО ЗА ГЛАДКОмозъчния И ФАНАТИЗИРАН ХАСАН!!!
    СЛЕД КАТО Я ПРОЧЕТЕШ И АКО ИМАШ НЕКВИ НАЧЕНКИ НА УМСТВЕН КАПАЦИТЕТ, ТО МОЖШ ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЕ РАДВАШ НА ЧУЖДИТЕ ТРАГЕДИИ, ПРИМАТ ЦЪРВУЛ ТАКЪВ:
    https://nova.bg/news/view/2017/08/17/190668/%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
  • 8 факт

    1 1 Отговор
    ана мушарарф, ана джадит
  • 9 Върбан

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Девалвацията и сгромолясването на турската лира е по страшна от падането на един мост. Около 10-15 г. ще бъдат необходими да се съвземе обикновенния турски гражданин.
  • 10 Firebg

    1 0 Отговор
    Истинска трагедия!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: