16 Август, 2018 09:41 1 487 0

Атлетико удари Реал за Суперкупата (СНИМКИ)

  • атлетико-
  • реал мадрид-
  • диего коща-
  • хулен лопетеги

За старши треньора на "белите" Хулен Лопетеги това беше първи официален мач, след като замени на поста Зинедин Зидан

Атлетико удари Реал за Суперкупата (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Атлетико (Мадрид) победи Реал (Мадрид) с 4:2 след продължения и спечели Суперкупата на Европа за трети път в своята история. Редовното време на двубоя в естонската столица Талин завърши 2:2.

Тимът на Атлетико, който спечели Лига Европа през миналия сезон, реши всичко в мача с два бързи гола на Саул и Коке в рамките на пет минути през първото продължение.

Носителят на трофея в Шампионската лига в последните три сезона Реал (Мадрид) не успя защити Суперкупата на Европа, която печели в последните две години.

За старши треньора на Реал (Мадрид) Хулен Лопетеги това беше първи официален мач, след като замени на поста Зинедин Зидан. Той не успя да изведе Реал до първи трофей за отбора без звездата Кристиано Роналдо.

Атлетико откри резултата още в 50-ата секунда след попадение на Диего Коща. Нападателят беше изведен от Диего Годин, напредна в наказателното поле и от малък ъгъл изпрати топката във вратата, пазена от Кейлор Навас.

Атлетико удари Реал за Суперкупата (СНИМКИ)

Реал се съвзе бързо от шока след ранния гол и в 17-ата минута Марсело центрира остро на първа греда, Асенсио отклони технично с пета, но Ян Облак изби. Бензема беше наблизо, но нямаше как да реагира в ситуацията.

Малко по-късно Марсело стреля от границата на наказателното поле, но топката премина над напречната греда.

Реал изравни резултата в 27-ата минута след гол на Карим Бензема. Французинът се възползва от пас от Гарет Бейл и с глава прати топката в мрежата на Ян Облак за 1:1.

Защитаващият трофея си тим на Реал стигна до обрат в 63-ата минута. Капитанът Серхио Рамос беше точен от дузпа, която беше отсъдена заради игра с ръка в наказателното поле на Хуанфран.

Атлетико удари Реал за Суперкупата (СНИМКИ)

Бразилецът в испански паспорт Диего Коща изравни резултата в 79-ата минута с втория си гол в мача. Резервата Анхел Кореа изпрати топката в наказателното поле, където футболистите на Реал не успяха да я изчистят и тя попадна в Коща, който отблизо беше точен за 2:2.

В последните секунди на мача Марсело можеше да донесе победата на Реал, но той не успя при опит за странична ножица в наказателното поле след пас на Гарет Бейл.

Атлетико удари Реал за Суперкупата (СНИМКИ)

Още в първото продължение обаче Атлетико Мадрид реши всичко с два гола в рамките на 5 минути. В 99-ата минута Саул Нигес даде аванс на носителя на Лига Европа. Испанският национал стреля от въздуха и със силен удар прати топката под гредата. Пет минути по-късно Коке направи 4:2. Атаката започна от Диего Коща, който изпревари защитник в бяло, подаде към Витоло, който намери Коке, а за испанския национал не представляваше трудност да отбележи.

През второто продължение Реал не намери начин да стигне до гол и така футболистите на Атлетико триумфираха с трета Суперкупа на Европа в историята си.

Атлетико удари Реал за Суперкупата (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА