Last news in Fakti

19 Август, 2018 21:30 3 178 4

Нова Зеландия забранява продажбата на домове на чужденци

  • нова зеландия-
  • жилищна криза

Нова Зеландия прие нов закон, който забранява продажбата на домове на чужденци. Така се прави опит да се овладее жилищната криза в държавата.

Законът ще ”попречи на чужди инвеститори да закупуват съществуващи имоти или парцели. Законът не включва апартаменти, офиси или други сгради, които са в процес на изграждане”, съобщи Си Ен Ен.

Чужденци със статут на пребиваващи ще са изключени от този закон, заедно с австралийците и сингапурците, поради съществуващите договори за свободна търговия.

Би Би Си припомни, че цените на къщите в Нова Зеландия са „се покачили с повече от 60% през последните 10 години”.

Министър- председателят на Нова Зеландия Джакинда Арден води кампания на последните избори за ограничаването на купуването на къщи от чужденци.

„Законът е просто и ефективно решение, което е в интерес на купувачи на къщи от Нова Зеландия” каза тя.

В. „Гардиън” отбелязва, че богатите китайци са основният дял от чужденци, които искат да купят имот в Нова Зеландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kjl

    22 9 Отговор
    Богатият запад докато беше най-богат, много държеше на свободната търговия и да могат да изкупуват всичко и всеки където им хареса. Сега, когато вече не са най-богатите, а може би и пред реален фалит, обърнаха палачинката. Протекционизъм, забрани, ограничения, заплахи и какво ли не. Да, ама е късно вече да се дава на зад. Отзад са китайците и колкото по назад дават, толкова по …. неудобно ще им става.

    Коментиран от #4

  • 2 1944

    4 12 Отговор
    и китайците масово бягат от комунистическия рай. хубаво мирише гнилия капитализъм.
  • 3 Генчо Шмайзера

    4 0 Отговор
    Верно ли ? Тъкмо щях да си купя ...?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.