Last news in Fakti

17 Август, 2018 10:50 2 026 1

Сръбският президент ще посети Косово

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

САЩ обявиха, че двете страни нямат неограничена свобода в преговорите

Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че планира да посети Косово, съобщи РИА Новости.

В момента Косово и Сърбия преговарят за статута на страната. Преговорите са ключови за бъдещето и на двете държави в ЕС.

„Преговорите целят да защитят интересите на идните поколения, да се защитят държавните и териториалните интереси и да се защитят правата на сърбите в Косово. Можем ли да кажем, че всичко това е наше и да знаем, че не говорим истината. Държавата се определя от няколко елемента. Ние почти нямаме такива в Косово, с изключение на няколко общини. Трябва да мислим за това“, заяви Вучич.

В същото време посолството на САЩ в Прищина подчерта, че двете страни нямат неограничени правомощия в преговорите по между си. От там призоваха двете страни да постигнат справедливо споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    2 2 Отговор
    Сърбия и Косово.....двете страни нямат неограничени правомощия в преговорите по между си. Това е якооо! Да сме наясно и не се увличаме в мечти. Нито едните, нито другите. Нищо няма да се случи за сметка на другия и НИЕ го гарантираме. Както гарантираме на Русия, че ще подсмърча употребена и захвърлена някъде далеч от Балканите.
Новини по държави: