Last news in Fakti

26 Август, 2018 00:30 10 246 41

Мит ли е сексуалната мощ на българите?

  • мит-
  • секс-
  • мощ-
  • българи-
  • анкета

Българки дават своите отговори относно качеството на сексуалния си живот

Мит ли е сексуалната мощ на българите? - 1
Снимка: Shutterstock

По традиция сме свикнали да се смятаме за нещо "по" от останалите народи. Особено що се отнася до сексуалността ни.

Непрекъснато сме заливани от статистики и доказателства, че българите са особено добри в леглото. Например последни проучвания сочат, че сме на четвърто място в света по честота на половите контакти, което ще рече 127 контакта годишно на глава от населението.

Особено натрапчиви са твърденията, че нередовният секс води до депресия, агресивно поведение, болестен работохолизъм. Само че ние българите не пропускаме да отбележим факта, че не спадаме към тези, които страдат от липса на секс. Напротив – не спираме да изтъкваме колко сексуално мощни сме и да измерваме заслугите си според това колко често правим секс и колко бройки имаме. Странно, но в западните страни сексът не е толкова значим мерител на успехи и заслуги.

Причината?

Народопсихолозите твърдят, че причината българите (най-вече мъжете) да се борят за сексуална мощ се корени в историята ни. Векове наред, потискан психически и физически, българинът не е успял да развие в себе си качества като галантност и кавалерство. Сексът е възприеман като нещо първобитно, потайно и лишено от естетика. Свободните народи са надраснали примитивността на сексуалния акт и са открили красотата на еротиката още преди векове.

За съжаление, днес все още носим наследството на „сексуалната ни свитост“ и консервативност. За много българи сексът не е преживяване на интимен момент с партньора, а „свършване на оная работа“, „трескане“, „изчукване“, „отчитане“ и други подобни „синоними“, които ярко показват реалното отношение към секса. Още по-странен е фактът, че голямата бройка партньори е нещо похвално и белег на превъзходство. Не само за мъжете, но вече и за много жени, които се изтъкват пред приятелките си колко повече неща са пробвали и с колко повече партньора са си легнали.

Истината е, че българинът прави секс, но двойно повече говори за това и се самоизтъква. Това, за съжаление, е белег на комплекси, които се наслагват през годините. Човек е потиснат, че не е достатъчно социално и финансово стабилен, което от своя страна го кара да търси нещо, в което може да превъзхожда другите и да се изтъкне. Тук на помощ „се притича“ сексът, който лесно, приятно и бързо ни трупа точков актив пред останалите.

Вместо да разчитаме на лъжливи оценки, по-добре да преценим нещата реално. Да, българите сме сексуално активни и изследванията сочат, че ставаме все по-изобретателни на тази тема. Само че ни липсва финес и галантност, които определено имат западните народи в сексуалните си навици. Това до някъде се дължи на балканския синдром, който владее голяма част от населението. Поради грешно сексуално поведение и схващане на секса по твърде първобитен начин, много двойки са застигнати от неудовлетвореност в сексуалния си живот. Част от българските мъже се доказват кой е „по-по-най“, вместо да се отдадат на красотата на еротичния момент. Това важи и за голяма част от жените.

Ето какви са резултатите в цифри от анкета, проведена сред читателките на rozali.com:

На въпроса колко често правят секс, най-голяма част от тях са отговорили „Когато ми падне.“, което означава, че българките трудно пропускаме възможност за плътски удоволствия. На вторo място се нарежда отговорът „Веднъж седмично“, а на трето „През ден“. За съжаление, не много далеч след първите три отговора се нареждат изречението „Какво е това?“, което възприемаме като ясен сигнал, че 24,2% от българските жени са незадоволени.

Запитани какъв тип секс харесват най-много, отговорите „вагинален" (44.29%)“ и „комбиниран“ (43.77%) си оспорват първото място, което показва, че българките обичат освен стандартния секс, да получат пълна програма от плътски изживявания. Назад в класацията остава оралният секс, а най-накрая се нарежда аналният, който явно е най-малко предпочитан. 5.73% от жените са дали отговор „Никакъв секс“, което или е опит за шега, или имат нужда от смяна на партньора.

За финал дамите трябвало да отговорят дали са доволни от сексуалния си живот. Най-много от от тях са отговорили със скромното „Всичко е ОК“ (31.75%) и веднага след това се нарежда отговорът „Не напълно“(30.33%), което е сериозен повод за упрек към българските мъже. На трето и четвърто място се нареждат презадоволeните и тези, които са дали за отговор категорично „Не“, като преднината е за неудовлетворените от сексуалния си живот жени.

Въпреки митовете и легендите, които сами създаваме за сексуалната си мощ, има още да поработим, за да се усъвършенстваме.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешко

    22 5 Отговор
    Мит ли е големият член на българина или не е мит?

    Коментиран от #19, #40

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Едноокият смок

    31 2 Отговор
    - Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. - помисли си тя... И се присегна за вибратора...
  • 4 Дедо МъдрЮ

    30 4 Отговор
    Всяка жена заслужава секс, но не всяка два пъти... !
  • 5 рендето

    45 1 Отговор
    Всяка вечер, пия по две хапчета! Хапче за полова мощ и хапче за успокояване! Ей тъй, ако не ми стане - да не ми пука!
  • 6 Реалист

    23 3 Отговор
    Истината е, че повечето мъже в БГ са доста посредствени в секса, но не малка вина за това имат и самите жени- не познават тялото си и потрбностите си, не знаят или не смеят да поискат това, което би ги направило сексуално удовлетворени, поради редица остарели рзбирния или погрешно възпитние...За младото поколение до 23-25 години може и да не е така, там емпиричен опит нямам....Мъж съм, ако това е от значение и съм бил с толкова жени, чиято бройка по-консервативните биха определили като разврат...

    Коментиран от #41

  • 7 Сладик

    1 0 Отговор
    Няма мощ и няма дума за мен :(
  • 8 Липсваш ми

    3 2 Отговор
    В 3,13 се прибрах и с мисъл за тебе влетях :)
  • 9 Лека и

    2 1 Отговор
    Мммммммм
  • 10 Магарето е майстор !

    19 5 Отговор
    ГОЛЯМ ГО ВАДИ НА МЕГДАНА Е НЕ СЕ ХВАЛИ ПРЕД ЕКРАНА. ГАНЬО СЕ ХВАЛИ , ЗАЩОТО ДРУГО НЯМА ! ОСВЕН ТУЙ ЩО Е ПОД ЮРГАНА. ФУКАРИЯ, НЕМОТИЯ, ГОЛА ПУШКА БЕЗ ПАРА И СОЦ. ПОДДРЪЖКА. И ТОГАЗ СЕ ХВАЛИ ОНУЙ ЩО МУ Е В РЪКАТА.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Pompev

    7 0 Отговор
    MuT E !
  • 13 ГосТ

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кирка в капака":

    Абсолютно точен коментар! Ще добавя само,че навсякъде има бардаци, но някои държави са един бардак. Та в тези държави обитателите коментират предимно сексуалната си мощ и секса като култ на обществото. Междуполовите контакти са нещо съвсем нормално и обикновено и съществуват от първите хора. Мисля, че само примитивните общества, лишени от по висша дейност продължават да ги издигат в някакъв изкривен култ прерастващ в откровен разврат. Но всеки си има своето,а някои нямат и това ;)
  • 14 Ghost

    18 7 Отговор
    Абе Вени,добре разбрахме че българските мъже сме посредствени,но какво ни хвалиш западняците.Ако тези джендъри успяваха да задоволят жените си,Меркел нямаше да остане незадоволена и нямаше да пълни цяла Европа с бежанци!
  • 15 цоле

    25 0 Отговор
    то самият българин вече е мит
  • 16 Маломерен

    2 0 Отговор
    Чакай, че не мога да го намеря....
  • 17 Зигмунд

    13 3 Отговор
    Скоро се смях на готин виц, може да сте го чували. Ето го, разбира се малко украсен според настоящата тема, но поучителен:
    Отишъл Ганю емисар в някакво африканско племе. Вечерта седнали край огъня да си говорят. Вождът на племето попитал:
    - Вие белите сте имали някакво хапче, Виагра му казвали, какво е то?
    - Ами като го изпиеш може да правиш 8 тека за нощ - отговорил Ганю.
    - Аха, значи е успокоително - усмихнали се негрите.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Абсолютен мит е

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пешко":

    имайки предвид, че 14см, еректирал, съвсем не е много, т.е. средна работа сме ( според множество изследвания ).

    Коментиран от #39

  • 20 НКВД

    4 5 Отговор
    Мъжката любов влиза ли в статистиката?
  • 21 Антон

    13 7 Отговор

    До коментар #18 от "Айде пак":

    Точно в 10-та. Чуждопоклонничество на всички нива. Видиш ли ония цивилизованите, които до скоро са се рвзмножавали в семейството си за да не развалят синята си кръв са галантни и изискани. А българина груб и недодялан. Жените които мислят така марш навън при джендърчетата. Такива жени не трябва да дават потомство на българи!
  • 22 Кики

    6 1 Отговор
    Волни пожертвования за оправяне зъбният статус на Венелина Маринова.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 dynamo

    16 3 Отговор
    Всичко е до физическа подготовка и спорт. А у нас предимно дебелаци и химически батки с пишки като на мишки... Какво да коментираме
  • 25 Луда 🐞

    4 1 Отговор
    Доволни , недоволни,нищо вечно няма на този свят!Италианците казват ,,Аривидерчи!,,Който евнал,евнал!!!!Който не е евнал да бил евнал!Харесаха ми няколко изречения,от статията!
  • 26 Японеца

    8 2 Отговор
    Нема ли тръпка, игра, закачки, по убаво си мастурбирайте!
    Поне като сте си сами, може да си представите и Наоми в леглото.
  • 27 гост

    3 0 Отговор
    Майтап или не ,но младежът доста добре изглежда! Прилича на Малума с две Шакири!Пике да му мисли!!!!
  • 28 112

    3 0 Отговор
    Тези онлайн проучвания са толкове несериозни а да правите заключения от тях е направо смешно.
    Но в този сайт вече нищо не ме учудва.
  • 29 spasn

    13 3 Отговор
    Ако бъдем честни, трябва да признаем, че красотата на българката също е мит...
  • 30 Бай Хой

    7 1 Отговор
    По важно е да е,измит.Дали е мит?
  • 31 Morgoth

    8 0 Отговор
    Не съм самохвалко, не съм компрексиран от несгодите - предишни и сегашни на народа ни, не ми е голям, нормален е, не съм изпробвал много от изкелиферчените неща в секса и определено не се считам за полов атлет, но 127 пъти годишно ... ами че това си е чисто въздържателство бре!
  • 32 Радо

    7 0 Отговор
    Чесъна, ракията, пръжките, виното, сланината, кървавицата са доказани афродизиаци....така че е съвсем нормално българите да сме хиперсексуални.
  • 33 гост

    3 0 Отговор
    То бебчо защо обича буба?Защото ,ако е голяма е неудобна,а така цял ден си реве за нея!!!!!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 stupid dog

    3 0 Отговор
    Извинявам се за нецензурната дума,но тя съществува в БГ речника!Позволих си да я използвам по най грубия начин!Всеки ден едни същи глупаци,жадни за х..й!!!!
  • 36 гост

    3 0 Отговор
    Защо мъжете се комплексирате от големината на инструмента!Важното да е хигиеничен,обичлив, палав и корав! умните ,ако има такива да успокоят топките!Говоря винаги добри неща и пак съм лош!
  • 37 руйййй

    3 0 Отговор
    Зъбен статус,ама после отдека ще пикаеш?Ще го хвърля на първото 🐕!
  • 38 боцмана

    7 0 Отговор
    Каква сексуална мощ, те вече не останаха Българи в България!!!
  • 39 ХХХ

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Абсолютен мит е":

    За какви сантиметри пишеш, бе??? Човека задава съвсем конкретен въпрос!!! Мит ли е или немит??? Ай ся си коригирай коментара!
  • 40 ХХХ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пешко":

    При мене е немит.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.