Всички смартфони без iPhone със сензори за пръстови отпечатъци в дисплея

18 Август, 2018 11:00
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6984
Автор: Александър Петков

Digitimes съобщи, че поръчките за сензори за пръстови отпечатъци могат да достигнат 42 милиона бройки тази година, а през следващата дори да надхвърлят 100 милиона. Този ръст се дължи най-вече на интегрирането на технологията в Android смартфоните.

В доклада не се споменава конкретно Samsung, но се казва, че се очаква "корейските доставчици на телефони" да оборудват своите устройства със сензори за пръстови отпечатъци. Отдавна се носи слух, че компанията търси такава технология за новия си Galaxy S10. Именно заради това се смята, че голяма част от посочените поръчки са предназначени за премиум смартфона на Samsung.

Huawei, Xiaomi и Oppo са други марки, които най-вероятно ще оборудват новите си устройства със същата технология, което от своя страна ще доведе до увеличение на OLED доставките, според доклада.

И докато повечето производители на Android телефони се очаква да започнат да използват сензори за пръстови отпечатъци, Apple прави точно обратното. Линията iPhone-и за 2018-та ще включва три различни модела, като всички ще бъдат единствено с технологията за лицево разпознаване Face ID.

По ирония на съдбата американския концерн също е обмислял да вгради сензорите за пръстови отпечатъци в дисплеите на смартфоните си, но в последствие планът е бил осуетен, след като компанията не е успяла да разработи надеждно решение. Вместо това, Apple реши да се откаже изцяло от четците за пръстови отпечатъци и сега усилено превръща Face ID в единствения метод за отключване на новите си iPhone-и.