Last news in Fakti

18 Август, 2018 10:27 18 456 28

Най-продаваните автомобилни марки в Германия

  • германия-
  • авто-
  • vw-
  • audi-
  • vag-
  • bmw-
  • mercedes

Новорегистрираните автомобили през юли 2018-та потвърждават тенденцията за закупуване на повече бензинови коли. Благодарение на дизеловия скандал, дизелът остава на заден план, а автомобилите с алтернативни задвижвания набират все повече фенове.

Актуалните данни показват 317 848 нови регистрации в Германия за юли 2018-та. Това е с 12,3% повече в сравнение със същия месец на миналата година. За периода януари-юли 2018-та пък има ръст от 4,2%. Тенденцията за предпочитане на бензиновите двигатели продължава: 197,268 новорегистрирани бензинови коли, което представлява увеличение от 24,5% в сравнение с юли 2017-та и общ дял от 62,1%, докато броят на дизеловите леки автомобили е намалял с 10,5% спрямо същия месец на предходната година до 32,2%.

Според данните алтернативните задвижвания стават все по-популярни: през миналия месец са регистрирани 2526 електромобили(0,8%) , 13 559 хибриди(4,3%) и 3091(1,0%) плъг-ин хибриди. Въпреки това емисиите на CO2 продължават да нарастват до 131,3 г / км за юли 2018-та.

Очаквано най-голям пазарен дял достигна Volkswagen, чието лого блести на всеки пети нов автомобил в Германия(20,9%). Следващите позиции се заемат от Audi, Mercedes, Ford и BMW. Като цяло голяма част от автоконцерните на VW Group са отбелязали прогресивни темпове на растеж – Porsche(56,0%), Audi(26,9%) и самия Volkswagen(34,2%). Тенденцията за добри резултати на немските производители на коли остава непотвърдена от Mercedes, BMW, Opel и Mini, които отчитат спад от съответно 15,5, 14,8, 10,4 и 4,9 процента.

За чуждестранните марки юли е бил предимно успешен месец. Според данните Seat и Subaru отчитат ръст от над 50 процента, а DS от 41,2. За разлика от тях Land Rover и Tesla отбелязват спад от над 40%. С пазарен дял от 5,7% пък(30,9% ръст спрямо същия месец на предходната година), Skoda отново е най-силната вносна автомобилна марка в Германия.

Вижте и таблицата с нови регистрации по марки:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    42 27 Отговор
    Вагените все уж, чупливи били, не знам си кви били и пак са на челно място в таблицата ! Къде са вагафобите, да ни разкажат как така стават тези работи ??

    Коментиран от #6, #14

  • 2 Eeee

    12 1 Отговор
    Защо има минуси в продажбите на мерседес и БМВ?

    Коментиран от #10, #19

  • 3 Паток

    41 4 Отговор
    Високите продажби на VW , се дължат на Перник.

    Коментиран от #26

  • 4 Гошо

    29 30 Отговор
    Колкото и да плюете, хората по света си разбират-продукцията на VAG е най-качествената
  • 5 до 1

    15 10 Отговор
    до 1. Само за дежурните коментатори тука са чупливи. Хората си ги купуват и си карат и явно са доволни.
  • 6 селянин

    17 9 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Тва като при бурсуците,всеки си хвали стоката..при швабите,ваг-бенц..при франките,пежо-рено..ама интересното е дали някой от тези в десетката,ще бъдат първи в САЩ и ЯПОНИЯ.

    Коментиран от #11, #13

  • 7 Истината

    22 15 Отговор
    Ей глупави, не виждате ли, че статистиката е само за коли продадени в Германия!!! Нормално е да е немска марката и е нормално и да е най-евтината -- VW. Тъпи хора ей !!!
  • 8 MadmaX

    11 4 Отговор
    Нали ford били това онова а пък германците ги купуват .
  • 9 123

    10 6 Отговор
    Германците са прагматична нация! Ако японска кола е по добра и по евтина, те ще я купят, няма национализъм тука! Говорим за пари! Да не отваряме темата за Дачия в Европа! Най големия и пазар след Румъния е Франция, а след това Германия!
    Смотаните ФВ-та са само в болните разбирания на отбора на Бирхале 'Двата джолана'! За останалите, това си е един много добър автомобил!
  • 10 WARRIOR

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Eeee":

    Защото има плюсове в продажбите на Ауди, Фолксваген, Шкода и Сеат ;-)))
  • 11 Бесен Язовец

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "селянин":

    Вобще не ме интересуват, нито краварете, нито оризарете, ми европейци сме все пак !
  • 12 vasik atanasova

    6 4 Отговор
    ГЕРМАНЦИТЕ РАЗБИРАТ ОТ КОЛИ
  • 13 Именно

    22 10 Отговор

    До коментар #6 от "селянин":

    Добре казано! Ваг са кофти коли, повечето двигатели не стават наистина (1.9 здрав, но слаб, 2.0 пука глава, 2.5 най-слабия двигател изобщо, 3.0 проблемна верига, 4.2 - който има пари да си го поддържа)
    Изобщо няма да говоря за дсг скоростната кутия - и мокрия и сухия вариант са яко трошливи. Мултитроник кутията е по-зле и то дсг-то. Единствено някакви фабии има, които стават за малки градски коли и това е всичко.
  • 14 Тук съм

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    И за теб ще обясня че рено е най продавно в франция ти какво би изходил по въпроса освен едно миризливо ла-но.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 krys

    0 1 Отговор
    ne pluite vsqka edna marka i model si ima plusove i minusi vw sa bili kochini tezi ne sa dobri drugite ne sa dobri vse kosuri namirate kolko aftomobili v bg sa proizvedeni i prodadeni ta namirate kosuri na drugite pochnete da proizvejdate nqkakva tehnika i sprete da pluvate chujdoto zashtoto si nqmate vashe
  • 16 Бесен Язовец

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "Тук съм":

    Виж таблицата бе мунчо, на първите две места са Ауди и Фолксваген, това са едни от най оплюваните коли от троло-хейтъри, подобни на теб, именно в този сайт ! Под тях в таблицата са Мерцедес, Форд, БМВ, Хюндай, и Рено, цели пет марки ! Какво ме е.е мен как се продавало тойто Рено във Франция, аз ти говоря конкретно за тази таблица бе, мунчоооо, че именно в нея вагните бият цели пет марки във Германия ! А освен това в десетката са още Шкода и Сеат, тоест пак вагени, но вие каскетите продължавате да ги плюете като сахарски камили, че вагените били чупливи боклуци и бла, бла, бла, карай си там ръждавата хондичка и се не обаждай, като ги не разбираш тез работи !
  • 17 Бесен Язовец

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Тук съм":

    До всичките хейтъри на оризарете, жабарете и краварете и особенно до 6-ти и 14-ти коментари : В своя първи пост, просто исках да кажа, че в Германия, да, да, именно в Германия вагените са най купуваните и караните коли ! А във България и по точно Факти бг, те са сред най оплюваните от местните "разбирачи" и абсолютно не е важно къде и в коя страна, коя кола се била продавала най много !
  • 18 Аман от разбирачи

    8 1 Отговор
    Опаааааааааа, от толкова л..на тук се подхлъзнах , но няма поражения. Стига бе хора само плюете , айде покажете вашите проекти на автомобили и когато имате продажби от по 400 000 броя тогава заповядайте тук да се изакате по адрес на конкуренцията.
    Както е казал Нане: "Я не сакам я да съм добре, я сакам Вуте да е зле"
  • 19 jambazina

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Eeee":

    Ако покажат статистиката разделена на лични/служебни ще се види че МБ и БМВ са най-продавани като лични.
  • 20 Чоко

    1 1 Отговор
    Карам немска кола АИДИ 80 ...1.6 ТДИ. ОЩЕ ОТ 91 ГОД Е ПЪРВАТА МУ РЕГИСТРАЦИЯ...ТА ДО ДЕН ДНЕШЕН.......БАЯ ПРЕХВАЛЕНИ КОЛИ МУ ДИШАТ ПРАХТА КАТО ЗДРАВИНА.....И ОЩЕ ПОНЕ 5 ГОДИНИ ЩЕ ГО ТЪРКАЛЯМ.....ДАЛИ НЕ Е ЗДРАВО САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ......

    Коментиран от #21

  • 21 арогантен

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Чоко":

    Чоко, тя направо ти е за ретро музея брат.
  • 22 Кзо

    2 2 Отговор
    Много ми е интересно мнението на най-заклетите фенове на Opel дето знаят всичко и плямпат глупости, че Opel е машина, катър и други.
  • 23 Кзо

    3 1 Отговор
    Забелязвам, че продажбите на Opel спадат вече Skoda ги надмина.
  • 24 Кзо

    3 2 Отговор
    Най - големите боклуци са Opel , умрелите

    Коментиран от #28

  • 25 гост

    2 1 Отговор
    Рено и Пежо(Опел) в топ 10 по продажби в Германия :D Баба Шмеркел удари дъното.
  • 26 Размисли и страсти

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Паток":

    Патколет,това е класация за продажба на нови автомобили в Германия,а не на скрап в Бг.....
  • 27 Бай Асен

    3 2 Отговор
    Абе Форд ви изкърти муцуните на всички... Ама ляляйте си..... :) Гага....
  • 28 АМАН ОТ БОКЛУЦИ

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Кзо":

    Що така бе брат , като твоята жена е ковра това значи ли , че всички жени са коври ?????
    Или ти така по инерцийка да си поплюеш а ?
    Когато си купиш чисто нов автомобил и си го покараш няколко годинки - тогава се изказвай
    Вземате отпадъка на европа и после ревете и плюете по марките