Last news in Fakti

19 Август, 2018 15:30 2 263 18

Борисов: Ще помогнем на пострадалите от "Олимпик" колкото можем

  • бойко борисов-
  • олимпик-
  • кфн

Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който посети ремонтни дейности в Стара Загора. Още утре премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

„Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера“, добави още Бойко Борисов.

По темата за срива на търговския регистър премиерът Борисов заяви, че са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда. „Виждате има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата“, каза още министър-председателят.

Бойко Борисов припомни, че държават работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната. „Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много“, подчерта още премиерът.

„Във всеки град стават много хубави неща, защото оперативните програми работят. Там където не могат да се оправят, додаваме от бюджета, особено в малките общини, така че да им се направят улиците, водоснабдяването, осветлението“, каза в заключение министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    16 1 Отговор
    КОГА???
  • 2 Г.З.

    23 1 Отговор
    Не колкото можем а до край,аз ли дадох на Олимпик лиценза.Има й гаранционни фондове.
  • 3 Гоуст

    17 2 Отговор
    Пострадалите от Олимпик да пият една студена вода от Банкя
  • 4 Агаини обори

    28 1 Отговор
    Ако не беше толкова трагично да се спукаш от смях ! Едва ли има някъде такава наглост и безочие !!! Има ли смисъл да обяснявам защо ??? ...и децата схванаха схемите !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гой коМитич

    11 2 Отговор
    Да не искаш да кажеш бат Чефе, че сам ще арестуваш ръководството на пирамидата, чиято дейност и ваши хора лицензираха тук и ще върнеш откраднатите пари? Айде де, давай да те видим! И какво е това хойкане пл обектите от теб, сякаш си строителен надзор, а не Министър? Ако те влече, позавай оставка и ходи в съроителна фирма.
  • 7 седмото джудже

    18 2 Отговор
    Защо се срина точно сега Търговския регистър, гусин Методиев Борисов Бойко? Да не би да е свързано с регистрирането на Олимпик за дейност на територията на РБ и сега да не е удобно, докато не изчезнат парите да се рови в лицата, тук, свързани с Олимпик? Не може да няма копия на тези данни, добре ще е да се види какво става?...
  • 8 седмото джудже

    8 2 Отговор
    В Търговски регистър се вписват данните за фирмите. Защо точно сега преди обира на ГО се срина регисттъа е въпроса? Да не би да има връзка, която трябва да се укрие от обществото и да бъде обран повтофно бг застфаховалия се по рекет на държасната администрация, чието лице си ти в момента?
  • 9 А кой и как видя сметката на КТБ ?

    11 0 Отговор
    ПАК СЪЩОТО МОМЧЕ - ЗАКОННО ! Вземаш от КТБ, огромни ЗАЕМИ, после му подшушваш, да ФАЛИРАШ и за дълговете З.ЕБИ ! Делянчо син на мама, по- хитър от него няма. ЗАКОННО ЛИ Е ДА ФАЛИРА БАНКА - АМИ ДА ! Е ? ВЪЗРАЖЕНИЯ, МНЕНИЯ, ЗА И ПРОТИВ - НЯМА. ЧИСТА РАБОТА. Но врагът у нас е РУСИЯ !
  • 10 Иво

    3 11 Отговор
    Да поясня за неграмотните - давам пример - банката Х = коя да е чуждестранна фалира, подчертавам чуждестранна - маса банки в България са чужди и тук работят с лиценз - следователно вложителите си губят парите . Питам пак ли Бойко е виновен? И още нещо за несведущите - гаранционният фонд покрива загуби на български дружества, не на чуждестранни такива. Та да си знаете.Ама то там на по.рано 20 плащат да се лае, а какво се лае няма значение...

    Коментиран от #12

  • 11 Иве - похвално ближеш, но и аз да поясня

    9 1 Отговор
    Този батко и Пеевски са бивши рекетьори а днес са в управата на държавата. Една куче научи ли се да яде агнета оттърване няма и знаеш как се лекува. ОБЪРНИ ВИМАНИЕ ПЪРВО НА ДУМАТА - "ЩЕ ПОМОГНЕМ " тя не означава - ще гарантираме, ще защитим , покрием, ще възстановим. А Ще ПОМОГНЕМ ! И АЗ ПОМАГАМ -
    ПУСКОЙКИ СТОТИНКИ В ПРОТЕГНАТАТА ЧАШКА. Но не му решавам проблема. ДЕМАГОГИЯ ! Разтегливо, неконкретно, понятие . И второ казваш Банките фалират - АМИ тук е и ключът за мазето - у нас са именно да фалират и БАТКОВЦИТЕ ПРАВЯТ ГУШКА ОТ ТОВА - ГОЛЯМ КИЛИПИР Е ДА ВЗЕМЕШ ПАРИ И ДА НЯМА НА КОЙ ДА ГИ ВЪРНЕШ. БОЖЕ ПАЗИ България за МУТРИТЕ. Как ще се разминаваме с тези красавци в бъдеще ? Как ? Хуманно с грешка - прошка ?
  • 12 Димов

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Иво":

    Дейността на гаранционният фонд покрива и чуждестранни фирми, законнодействащи на територията на Република България. Имаше постнат линк с описаните задължения на фонда.
    Ама едно е да се събират пари с обещания, друго е да се изпълнят, като стане време.
    Не се сърдя на Олимпик, че е фалирал. Всяка фирма може да фалира. Яд ме е, че КФН са ги пуснали да ни вземат пари, без никаква гаранция, при подобен проблем. А ГФ събра по 12лв от всеки застрахован в Олимпик, пък ся се прай на ощипан. И няма как да се провери нищо конкретно за състоятелността на Олимпик, щото умишлено сринаха регистъра. И на всичко отгоре, баш сега, уж съвсем случайно, останалите пласьори на фиктивни застраховки си надуха цените до безобразие.
  • 13 Бойко е главата а мафиотският ОКТОПОД !

    10 0 Отговор
    И на НАРОДА не случайно се дава ТРИ ПЪТИ СЕДМИЧНО с над един час телевизионно време за " КУМИЦИТЕ " в народният театър ИВ. ВАЗОВ ! ДА ФЪРГА " КУЛТУРА "! ТИНЯ на народа щедро се предлага а свините това и търсят. Погледнете в салона - интелекти чак на улицата се леят. ЗАЩО са тъй щедри към " ПРОСТОТИЯТА " а към образование, култура, съзнание, добросъвестност - ни дума, ни вопъл, ни стон ? ЗАЩО ? ОВЦИ СА НУЖНИ ! А КАСАПИ - БОЛ !
  • 14 СПИ НАРОДЕ - НАНИ , НА !

    13 0 Отговор
    Бойко и ПЕЕВСКИ - седемглавата ламя ! Спи народе - нани на !
  • 15 Ryty

    8 0 Отговор
    Не закъсня ли малко с помощта бе тап? Хората вече си направиха нови ГО
  • 16 ПРЕЦИЦАЛОТО

    13 0 Отговор
    Ей лъжльо, кой допусна до пазара такива застрахователи?
  • 17 Корнелия Нинова

    4 2 Отговор
    Или не познавате материята, или се опитвате да настройвате едни българи срещу други. Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите данъци. Те са вноски от самите застрахователни дружества (включително “Олимпик”) именно като гаранция за такива случаи, пише още тя.
  • 18 Боко

    1 0 Отговор
    Помогни Бойко, помогни! Ти и за КТБ помогна. С народни парици помагай.Они си напълниха джобовете, пък ти помагай с нашите пари. Те и други ще дойдат. Ама нищо, ти помагай. Колкото повече такива, толкова повече ще помагаш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове