20 Август, 2018 09:37 1 842 0

Пазар, на който цените се стабилизират

  • азербайджан-
  • жилища-
  • цени
Пазар, на който цените се стабилизират - 1
Снимка: Shutterstock

С 0.5% са поскъпнали жилищата в Баку през месец юли спрямо юни тази година. В сравнение с началото на 2018-а обаче се отчита поевтиняване в рамките на 3%, сочат данните на консултантската компания MBA Group consulting. „Междувременно цените в основния - жилищния сегмент, се понижиха. За месец цената на апартаментите от вторичния пазар се е понижила с 0.3% , а от първичния с 1.9%. Наемните нива също отчитат спад средно с 6.6% Що се отнася до търговските имоти цената е с 0.6% надолу. С 1.5% по-евтино се търгуват новостроящите се къщи.

Тенденцията на поевтиняване ще продължи до края на годината, прогнозират анализатори. Само за първото шестмесечие се отчита спад на наемите при жилищата от 3.8%. Жилищата ново строителство се оферират вече с 2.2% по-малко в сравнение с началото на 2018-а, а тези от вторичния пазар - с 1.6%. Единствено при парцелите се отчита ръст в цената от 5.8% и при къщите - от 2.3%.

Пазарът е стабилен и към края на 2018 г. може да се очаква ръст на пазара максимум от 6%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА