Last news in Fakti

21 Август, 2018 16:33 2 233 1

Продават национален авиопревозвач с дълг 1 млрд. USD

  • ѕrіlаnkаn аіrlіnеѕ-
  • шри ланка-
  • авиопревозвач-
  • продажба-
  • кандидади
Продават национален авиопревозвач с дълг 1 млрд. USD - 1
Снимка: Shutterstock

За пореден път Шри Ланка обяви за продажба националния си авиопревозвач. Компанията не е сред атрактивните за инвеститорите, най-малкото поради факта, че има дълг в размер на близо 1 млрд. USD. При предишен опит за продажба през 2016 г. преговори са водени единствено с ТРG Саріtаl, но те не са се увенчали с успех. Тогава кандидатите са били осем.

Новите заявки ще продължат до края на септември или началото на октомври. Правителството се надява да има поне двама кандидати за ЅrіLаnkаn Аіrlіnеѕ Ltd. Последната има много сериозна конкуренция в лицето на авиопревозвачи като Еtіhаd и Еmіrаtеѕ.

Двата основни фактора, които биха привлекли инвеститори към компанията са, че Шри Ланка е разработена туристическа дестинация и близостта на Индия, която е най-бързо развиващия се авиационен пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МиГ 23

    0 0 Отговор
    От Иван Костов имало и по зле.....