Собственикът на фалиралия "Олимпик" има още 19 фирми

20 Август, 2018 11:10
16 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5399
Автор: Венцислав Михайлов

Едноличният собственик на фалиралата кипърска застрахователна компания "Олимпик", която остави близо 200 хил. шофьори без "Гражданска отговорност" у нас, е Диего Гонзалес Алонсо. Той е свързан с 19 компании, в които заема 33 поста. В 8 от дружествата Алонсо има по няколко длъжности, сочат испански търговски сайтове. Това разкрива в. "24 часа".

В 3 от тях той заема високи постове - в консултантската фирма за недвижими имоти Conforland е главен изпълнителен директор. В "Олимпик", която е основана през 1995 г. и е със седалище в Никозия, Кипър, той е председател на УС. Компанията е работила само на кипърския и българския пазар. След одиторска проверка кипърският регулатор е отнел лиценза на "Олимпик". Установено е, че значителна част от активите на дружеството са проблемни - в необичайни географски локации, и не могат да бъдат установени. Това съобщи зам,-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн.

Във финансовата групировка - New York Securities Bank (NYSB) Алонсо заема длъжността главен изпълнителен директор. Компанията е основана през 2010 г. и е базирана в Люксембург също като компанията му Hispakol.

От декември 2015 г. "Олимпик" действа като дъщерно дружество на NYSB.

От съобщение на сайта на NYSB става ясно, че групировката вече няма банкова дейност. Ако сте клиент, препраща към имейл за подробности.

Испанецът е завършил бизнес администрация в частния мадридски университет "Небриха". Не е популярна личност в Испания, тъй като е собственик на малки или средни фирми, а дейността му е крайно подозрителна, пише испанската преса.