След инцидента в Петрич: Подтикват тийнейджъри към безчинства

20 Август, 2018 10:46
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3339
Автор: Светослава Ингилизова

Обезпокоителна тенденция се забелязва в Петрич в последните няколко дни след тежкия инцидент с премазаните на тротоара трима младежи. Бие на очи разпалвано изкуствено напрежение и заиграване с крехката тийнейджърска психика и организиране на протестни действия.

Случаят от миналата седмица потресе България. Три деца едва оцеляха след като 18-годишният шофьор, с книжка от 2 месеца, Георги Попстоянов, се качи на тротоара, губейки управлението на автомобила си и премаза 17-годишния Крум, 15 -годишната Валентина и още едно момиче, което оцеля без съществени травми. Шокът бе голям за всички. За семейството на Крум, който загуби крака си, за Валентина, която загуби много кръв и има множество травми..... Полицията бе вдигната на крак! Шофьорът бе арестуван незабавно, а всички доказателства събрани надлежно, за да бъдат предадени в съда и виновникът да си понесе заслуженото, с тежко обвинение - за катастрофа причинила тежка и средна телесна повреда..

Георги е син на бившия полицай, Пламен Попстоянов, уволнен преди 20 години от системата на МВР, после ликвидатор на Петричка праскова. От години никой нищо не знае за него, камо ли да има някакво влияние в редиците на МВР. Някой в Петрич обаче използва този факт, за да провокира напрежение и от "нищото" да внуши, че доказателствата ще бъдат манипулирани, че случаят ще бъде прикрит, че процесът ще бъде манипулиран, че виновни са общинарите, полицаите и всички институции, за този нелеп и зловещ инцидент, пише struma.com.

Мъката на близките на пострадалите деца, бе употребена хаотично, защото хората не знаеха на кого да се оплачат. Влязоха в общината, искаха помощ, изразиха съмненията си, че някой ще прикрие доказателствата, роптаеха срещу системата и войната по пътищата. Два дни по- късно обаче по улиците на Петрич излизат малки деца, тийнейджъри, които крещят, протестират, създават хаос, а "Големите" маскират действията им като "Протест срещу войната по пътищата".

Разпалва се изкуствено напрежение, опасно се заиграва с децата и се толерира агресия, която може да се изроди в нещо страшно, на това ставаме свидетели в последните дни. Пред съдебна зала чухме нещо, което ни потресе. Младежи, които бяха пред съдебната палата, в очакване на делото за мярката за неотклонение на Георги, се заканваха "Ако тоя го пуснат, ще го причакаме пред тях и ще го убием!