Last news in Fakti

20 Август, 2018 12:07 2 260 22

Правителството иска оставката на Ралица Агайн

  • олимпик-
  • фалит-
  • гражданска отговорност

Правителството е поискало заместник-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) с ресор застраховане Ралица Агайн да подаде оставка. Това съобщи пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов. Той участва в среща в Министерския съвет заедно с премиера Бойко Борисов, представители на КФН и на службите.

Целта на събирането е била да се обсъди фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик", който чрез клона си в България има над 200 хил. клиенти тук.

Позицията на правителството е, че Агайн трябва доброволно да подаде оставка. Горанов поясни, че тъй като КФН е независим орган, правителството няма механизъм да я освободи, а в Закона за КФН са ограничени и правомощията на парламента при подобни казуси.

Като нейни пропуски Горанов посочи това, че комисията е неглижирала ниските цени на застраховките "Гражданска отговорност", с които дружеството е привличало клиенти, както и че регулаторът не е бил подготвен и не е знаел какви мерки трябва да предприеме, след като е станало ясно, че дружеството обявява фалит.

Горанов напомни, че потърпевшите от фалита на дружеството трябва да търсят обезщетение чрез кипърския съд. Правителството обмисля да наеме адвокат, който да ги представлява.

Посланикът на Кипър ще бъде извикан в Министерството на външните работи за разговор по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    31 0 Отговор
    И Агайн, и Цецка, и Цецо, и Боко, и цялата т.нар. "българска" политическа "класа" да си подава оставката. И затвор. Доживот. За осъществяване на геноцид над българите в България.

    Коментиран от #13

  • 2 Гост

    18 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Горанов поясни, че тъй като КФН е независим орган, правителството няма механизъм да я освободи, а в Закона за КФН са ограничени и правомощията на парламента при подобни казуси."
    А стига бе?! И в чии правомощия е да я освободи? Или само ако тя пожелае? Ако има съвест - да, ще го направи, но досега такива индикации няма, т.е. има да чакате!

    Коментиран от #6, #7

  • 3 А отговорността?!

    22 0 Отговор
    Преди първото управление на Б.Б., парламента прие закон за ненаказание на висшите държавни чиновници при проблеми по време на управлението им. Сега и бонус нека й дадат.
  • 4 Вова

    18 1 Отговор
    Счетоводителчето келеш, който си играе на министърче по икономика - айде бягай от тука бе дрисльо!
  • 5 Асъл

    13 1 Отговор
    Одговорния вика: Дръжте виновния.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Усмивката

    9 0 Отговор
    Така е .Кога надделява партийния и роднински интереси в политиката и управлението .И досега тази система работи по този начин .И какво добро да очакваме.Смяна ,замяна,отстраняване след куп грешки и поразии ,за чия сметка.Пак ли лошият материял ще е виновен
  • 9 Кики

    8 0 Отговор
    Сега обаче на сцената се появява Цецо и започва да твърди че без нейната ексертиза ще фалираме застрахователният бизнес.А ние се хилиме на поредната пиеса и така до новият сезон.
  • 10 Агайн

    6 1 Отговор
    Влади Хасиендата и Буда Тиквочев най-много да ми оближат чифутския клитор.
  • 11 го го го

    7 0 Отговор
    "Правителството е поискало заместник-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) с ресор застраховане Ралица Агайн да подаде оставка." А, защо само тя? Защо не и председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) ? Защо не и всички останали отговорни и допуснали това да се случи? Защо тези от КФН след като са знаели, каква е ситуацията с "Олимпик" от месец май са си мълчали и са оставили хората да продължават да се набутват в тази застрахователна агенция? За да го направят това безобразие знамчи човек може да си направи извода, че са имали интерес от това. А какъв по-голям интерес от финансовия може да бъде? Заради това трябва не само тези да си ходят, а всички отговорни за това безобразие да си хващат дърмито и да се махат. А, защо държавата е безпомощна да ги отстранява тези? Тогава, защо са ни управляващите след като са безсилни ми тогава и те да си ходят. Имаме управляващи, които не могат да защитят гражданите от мошеници и измамници. Тогава, за какво са ни тези управляващи? Гаранционния фонд не можел да покрие загубите ни, че защо тогава ми удържат по 11.50 лв. от застраховката, която съм платил? Да ми вземат парите могат, но да ми възстановят тези, които изгоряха от фалита на "Олимпик" не могат. Е га ти и държавата, е га ти и КФН е га ти и мафията. Явно е верно, че във всички държави си има мафия, а у нас мафията си има държава. Бог да я прости такава държава.
  • 12 Точо

    5 0 Отговор
    Много ясно че трябва да бъде отстранена вместо да следи какво става жената е проспала фалита на кому е нужен такъв орган който не следи какво се случва. Нали от КФН не са техни пари и не им дреме за данъкоплатеца.
  • 13 onq s konq

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "толерантен":

    Пишеш се "толерантен",то ти нямаш НЕОБХОДИМАТА БАЗА "ЗНАНИЯ" за да бъдеш такъв,да не говорим пък за ПОЛИТИЧЕСКАТА ТИ ВОЛЯ.Ако беше малко по-любознателен щеше да провериш в "Уикипедия" и да научиш,че КФН/комисия за финансов надзор/ и създадена през 2003г. със Закон за КФН. Това е НЕЗАВИСИМА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО КОМИСИЯ,която се избира и отчита ЕДИНСТВЕНО ОТ ПАРЛАМЕНТА.Затова и Правителството ако можеше освен че щеше да упражнява контрол над нея,нямаше само "ДА ИСКА" да освободи Агайн,а направо щеше да я освободи!За теб обаче тоя факт няма никакво значение и решително и с глуповато-лека ръка приписваш всички фалове на КФН по случая НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.А целта ти е пределно ясна-СВАЛЯНЕ НА НАСТОЯЩОТО УПРАВЛЕНИЕ И ЗАМЯНАТА МУ С ПРО-РУСКО...със ВСИЧКИ СРЕДСТВА И НА ВСЯКА ЦЕНА!

    Коментиран от #15

  • 14 Пената

    5 0 Отговор
    Тая па калинка с пишка - Владиславчо Горанов.
    Малки, жалки, послужни, безлични, вредни , смешни. Само Бойко е върхът. Паметник трябва да му се направи. Защото без него сте НИЩО. така , че подавайте си всичките оставките. Бойко - и финансов министър и председател на комисията по финансов надзор. Това е решението. Ако трябва тенисист или футболист - пак той. Щото и Гришо се излага и клубните и национален отбор - също.
  • 15 Аспарух

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Диййййй !!!

    Коментиран от #16

  • 16 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Аспарух":

    Е,еее...НЕ СИ В ПОЗИЦИЯ нито да казваш ко да кара влака,още по-малко пък да се изрязваш с "диййй".Ама ако не помните,ЗАПИСВАЙТЕ СИ БЕ,нямам време да се повтарям за всякакви лумпени1

    Коментиран от #21

  • 17 ГОРАНОВ, .........колко си вътре

    5 0 Отговор
    ВСИЧКИ ИГРИ, ПРЕЗ ТЕБ МИНАВАТ. А казваш че си - НИ ЧУЛ, НИ ВИДЯЛ,, НИ ЛУК ЯЛ, НИ ЛУК МИРИСЪЛ ? Искаш да ти ВЯРВАМЕ че си с чисти ръце ? Та ти си най-достоверният свидетел на Обвинението за ПРЕСТАПНОТО ГРАБЕНЕ НА НАРОД И ДЪРЖАВА !
  • 18 Nemo

    5 0 Отговор
    О-па-а... Властта отново черпи със зелен хайвер! Или са некомпетентни, или ни смятат за тъпи овце... КЗ ясно казва, че се гарантират от Обезпечителния фонд всички вземания към застраховател в несъстоятелност, вкл по застраховки ГО - чл. 565 КЗ. ГФ трябва да плати сумите - и за премии, и за обезщетения, а после да си ги търси от Кипър - може и чрез адвоката на правителството...
  • 19 ГОРАНОВ в челото между веждите !

    2 0 Отговор
    Ти си знаеш .
  • 20 барбалан

    5 0 Отговор
    Горанов, като се правите на толкова умни и вещи с шефа ти по въпроса за цените на застраховките, дай една смислена причина защо някой да плаща по-скъпо за нещо което е (1)търгувано на свободен пазар и надлежно лицензирано и "надзиравано" по закон от специална ДЪРЖАВНА комисия, (2)има същото задължително покритие при щета като скъпото, (3)по-високата цена ПО НИКАКЪВ НАЧИН не облагодетелства този, който евентуално би я платил и (4)скъпото и евтиното имат еднакво участие в гаранционния фонд със сума от 11.50 лв...
    Горанов, наистина и за чеп за зеле не ставаш, по-добре питай шефа да те освободи за умствена недостатъчност...

    Коментиран от #22

  • 21 Аспарух

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Дийй бре, на коня сол ташака. Тва ли си ти? Поне някой лев дават ли ти?
  • 22 Чичо Ангел

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "барбалан":

    Не се мъчи с толкова сложни и точни въпроси. Няма и да те разберат. То там послушанието е качество и предимство. Акъл не трябва. не случайно са калинки. Важното е да казват : "Шефе, твоите чорапи миришат най-добре".
    Браво за въпросите. На такива като теб там не могат да виреят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове