Last news in Fakti

21 Август, 2018 10:03 4 532 2

По-добро 4х4 за колите на Volvo

  • 4x4-
  • polestar-
  • volvo
По-добро 4х4 за колите на Volvo - 1

Автомобилите с марка Volvo и по-конкретно пълноприводните модификации ще се сдобият с нова 4х4 система, която е разработена от Polestar. Иновацията има за цел да увеличи максималния въртящ момент, предаващ се на задните колела.

По този начин от марката са надяват на по-добра управляемост, както и на повишено сцепление на автомобила в завои с висока скорост. Като цяло, благодарение на новото програмно обезпечение, 4x4 автомобилите на Volvo ще станат "по-драйвърски".

Новата опция е достъпна за бензинови и дизелови версии, построени на платформите SPA и CMA. Това са моделите от семействата 40, 60 и XC40. От компанията заявяват, че плъгин хибридите не се нуждаят от новата програмно обезпечение.

По-конкретно става дума за хибридите със силови трактове T8 Twin Engine и T6 Twin Engine, на които подобрението няма да се монтира, защото благодарение на допълнителния електромотор имат ярко изразен "задноприводен" характер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юсфъл

    0 2 Отговор
    супер, сега ще може по добре да засича хората на околовръстното
  • 2 коко

    3 0 Отговор
    Само че не е система, а е софтуер разработен от Polestar, който може да се инсталира на моделите от тази година...