21 Август, 2018 13:04 5 069 8

Искат $550 хил. за ударено Porsche 959

  • porsche 959-
  • търг-
  • аукцион

Американската аукционна къща Mecum ще предложи на търг един от 337-те произведени екземпляра Porsche 959 в калифорнийския град Монтерей. Продавачът очаква да получи за суперколата между $450 000 и $550 000 (€390 602 - €477 788), въпреки че предницата е сериозно ударена.

От Mecum Auctions не са си направили труда да опишат какво точно се е случило на автомобила. Не споменават нищо и за цената на ремонта, който надали ще бъде евтин предвид каросерийните панели от кевлар.

Инвестицията в колата обаче явно си струва, тъй като въпреки възрастта си (31 години) "поршето" е навъртяло едва 3 657 мили (5 884 км), състоянието му иначе е отлично, а както личи от видеото, дори се намира в движение.

Когато излиза на пазара, Porsche 959 е най-бързият сериен автомобил на планетата. Оборудва се с 2.8-литров шестцилиндров боксер с два турбокомпресора и мощност 450 к.с. Продаваният екземпляр е от модификацията Komfort, от която са произведени 294 бройки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    14 0 Отговор
    Двигателят е отзад, така че един кош и окачване е поправимо ;) Ще ги получи тия пари точно тоя модел е много култов и рядък ;)
  • 2 РЗС

    24 4 Отговор
    Тая кола е толкова напред за времето си, че не е истина. Представете си го това 87 година и тия руски кокошарници дето са ги карали в бг. Един паркинг с руски кочини правят мощността на тоя звяр. А форма и характеристики на извънземен кораб.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 гнида

    10 0 Отговор
    Това джамбазин от Горубляне ли го е писал.....? Отлично състояние ......
  • 4 лабораторията

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    мда малко като сравнение между колата на флинстоун и съвременна кола. Е те понеже всичките русофили дето са ти наблъскали минуси си мислят,че не е вярно и техния москал 12ка ще надбяга тоя нисколетящ самолет, а най-обобщено говори за русофилската любов това,че нито един от минусарите не кара руска кола, каква ирония хаха
  • 5 Антибаница

    5 3 Отговор
    Какво? Да не яе блъснала побесняла баничарка? Собственика сега първо да хвърли един хубав бой на "пилота" и, а после и да го осъди да му вземе и покрива над главата

    Коментиран от #7

  • 6 Алфа Ромео

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Така е спор няма, колата е култова!
  • 7 Батка

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Антибаница":

    Само така пич, тия тъпаци с баничарките докато не ги почупиш от бой няма да спрат да карат като надрусани. Редовно нося патлака в колата, а ме закачи баничарка, ван, бус, излизам и го застрелвам на място!
  • 8 Ivan

    1 0 Отговор
    В Дупница ще я направят, само я докарайте.