22 Август, 2018 08:15 1 076 0

Приближени на Тръмп под ударите на закона

  • пол манафорт-
  • майкъл коен-
  • робърт мълър-
  • сащ-
  • разследване-
  • доналд тръмп-
  • измама

Бившият адвокат Тръмп се призна за виновен в данъчна измама

Приближени на Тръмп под ударите на закона - 1
Снимка: БТА/ AP

Съдебните заседатели по делото срещу бившия ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол Манафорт са постигнали решение, съобщи „Ройтерс“. Той е признат за виновен по осем от 18-те обвинения в делото за банкова и данъчна измама.

След четиридневно забавяне заседателите, шестима мъже и шест жени, са уведомили съдията, че не са взели решение по 10 от 18-те криминални обвинения срещу Манафорт. Съдията обяви процедурни нарушения по десетте обвинителни точки.

Това е първото дело, произтичащо от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса на Русия в изборите през 2016 година и възможно съглашателство между Москва и кампанията на президента Доналд Тръмп.

Бившият личен адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп - Майкъл Коен се призна за виновен за данъчна измама, нарушаване на правилата за финансиране на кампаниите и банкова измама пред федерален съд в Ню Йорк, предадоха световните агенции. Коен се яви в съда, след като договори споразумение с прокуратурата.

Коен се призна за виновен по пет обвинения в данъчна измама, едно обвинение в неверни изявления пред финансова институция, едно обвинение за умишлена незаконна корпоративна вноска към предизборна кампания и едно обвинение в прекомерно предизборно дарение. Като част от споразумението той се съгласява да не обжалва евентуална присъда от 46 до 63 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА