22 Август, 2018 13:07 20 121 68

Ралица Агайн: ДАНС проверява за проблеми втори застраховател у нас

  • ралица агайн

Има рискове в сектора на застраховките „Гражданска отговорност“ за автомобилите, които могат да доведат до нови сериозни проблеми. Това каза пред bTV Ралица Агайн, бивш заместник-председател на Комисията за финансов надзор.

Агайн потвърди за сериозен проблем с втори застраховател у нас. „Може би е пресилено да се говори за фалит на втора застрахователна компания, но има проблеми. Не мога да кажа повече. Има проверки на ДАНС. Има рискове в сектора“, обясни тя.

Тя посочи, че са предложени мерки срещу тези рискове. „За миналата година премиите не са достатъчни да компенсират изплащането на обезщетения. ВКС прие и едно решение, което ще доведе до голям разход за застрахователите. Изискахме от тях адекватна ценова политика, което да адресира тези проблеми”, посочи тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    86 6 Отговор
    Ама тя на свобода ли е .Откъде ги задава тези въпроси.Не би ли трябвало да разговаря единствено със следствените.

    Коментиран от #55

  • 2 НАТО ВЕЦ

    103 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Агайн потвърди за сериозен проблем с втори застраховател у нас. - Е що не ни кажете и на нас, кои "балъци" ще изгорят тоя път?

    Коментиран от #14, #45

  • 3 барбалан

    77 1 Отговор
    И какво искате да ни кажете с това... да се изнасяме ли, що ли... Тя тая работа много мерише бре... Ако ДАНС са по-компетентни от КФН, ами закривайте това нещо КФН бре...
  • 4 реално

    8 59 Отговор
    при 80 евро годишна застраховка няма как малките заст. фирми да не започнат да капят
  • 5 Алексей

    50 8 Отговор
    Проблемния застраховател е ясен от години и е с военно име :)

    Коментиран от #46

  • 6 ЯЗЕ

    51 5 Отговор
    Щом те не казват коя е фирмата, аз ще кажа - Лев Инс.
  • 7 Нинова

    48 2 Отговор
    Да, така е. От доста време се знае, че Бул Инс са в практически фалит но защо не го оповестяват? За да изгорят още 200 000 хиляди наивника?
  • 8 барбалан

    46 1 Отговор
    Безплатна идея към акълиите от КФН: Направете гражданската при всички застрахователи задължително само на едномесечни вноски и без стикери - поне да не горим с много и само да си цапаме стъклата бре...

    Коментиран от #59

  • 9 Ристе

    49 2 Отговор
    Армеец, Левинс и Булинс са в трагично състояние, почти са спрели плащанията и технически са във фалит. Лошото че няма читав застраховател на пазара, да се преориентират масово хората.

    Коментиран от #12, #15, #47

  • 10 гост

    23 3 Отговор
    Ужасно глупави доводи извади Раличка в нейна защита тази сутрин по БТВ. "Олимпик" имали по-висока от средната цена на гражданската оговорност у нас - е и?
    Да направим проста сметка при цена на застраховката от 200лв:
    1. От 30 до 40% от сумата са плащали комисионна на застрахователен агент на полица. - 60 лв
    2. Безплатен технически преглед - цена 25 лв
    3. Вноска Гаранционен фонд - 13,50 лв
    4. Разходи по издаване на полици, стикери и др. - 10лв
    5. Разходи по администрирането в системите на застрахователя - 10 лв

    и кво стана сега - при 200лв събрани от клиент - 80 остават в дружеството, с които то да гарантира изплащане на обезщетение при застрахователно събитие. И най-елементарната сметка показва, че половината от дружествата в България не са в състояние да покриват щети в България, да не говорим за щети в другите държави в ЕС. Изхода от тази ситуация е да не плащат обезщетения или ФАЛИТ и много излъгани с "безплатни" технически прегледи и евтини граждански от ...:)

    Коментиран от #18

  • 11 Хк+йххххйххх

    50 2 Отговор
    По важни са западните балкани. Нъл тъййййййййй.
  • 12 гост

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ристе":

    Има приятелю, но не е български.
  • 13 Радо

    25 7 Отговор
    Армеец е на ТИМ, така че трудно ще фалира според мен, даже невъзможно.
  • 14 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    35 2 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО ВЕЦ":

    Е тва е целта да изгорим сите многократно и да се плаща рекет на рекета и още рекет и пак рекет
  • 15 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 10 Отговор

    До коментар #9 от "Ристе":

    Булстрад
  • 16 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    27 1 Отговор
    Идва мега кражбата когато ше се събудите и 1 евро ше е 5 бг хартишки

    Коментиран от #29, #56

  • 17 Майора

    22 40 Отговор
    Не е една следващата фалираща компания, а са 2.Дал бог живот и здраве и Лев инс имат задължения по зелена карта над 60 млн евро.Правете си още граждански с 10-15 лв по-евтини от сериозните застрахователи и ревете после.Тва си е българска черта-бръмчите на най-евтините оферти и после що тъй ставало.Щото за билетче от лотарията има пари, ама за застраховка няма.

    Коментиран от #39

  • 18 неканен гост

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    "..Да направим проста сметка при цена на застраховката от 200лв..."


    Сметката ти наистина е "проста" :):) От години комисионните са 10-15%, т.е. по твоите числа - 30 лева, + фонд (12 лева) и разходи (10 + 10 лева) - за компанията остават 130-140 лева... Не, че са много, но... Безплатни прегледи, пътна помощ и т.н. няма много отдавна (не и към гражданската)...

    Коментиран от #20, #21

  • 19 реално

    17 26 Отговор
    Събирам минуси.Търсите под вола теле а смешната цена на застраховката не я броите за определящ фактор.Един фар за средно статист. автомобил струва колкото една год. застраховка.Същото е и при здравните осигуровки.Инак давате по 12 лв. на ден за цигари

    Коментиран от #24

  • 20 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "неканен гост":

    Прост си ти! От години е така при останалите застрахователи в Олимпик до миналата година бяха 40% и то точно по гражданска отговорност. :))) аз ги писах 30%. Съжалявам, моя грешка :)))
  • 21 некадърен гост

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "неканен гост":

    http://www.grajdanska.net/go/72-otstupki-grajdanska-otgovornost.html

    прочети малко и след това се изхождай по темата

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Нинова

    24 3 Отговор
    Казвам ви Бул Инс са следващия. Много добре се развиват Евроинс. Армеец докато е Бойко тъпото няма да фалира.
  • 24 Димов

    14 0 Отговор

    До коментар #19 от "реално":

    Ами като един млн пенсионери взимат на месец колкото 40 кутий цигари....
  • 25 Реално

    7 41 Отговор
    Ами започваме да плащаме по високи здравни и пенсионни. По високи застраховки и всичко ще си дойде на мястото.Доходите ще се вдигнат.Инвеститори доидоха много.Спираме да се правим на тарикати да прецакаме на всяка цена държавата.Тя не ни е длъжна.Не може да искаш без да даваш.В момента с трици искаме да хванем маймуни.

    Коментиран от #27, #32, #35

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Иян

    11 0 Отговор
    Не били информирани с доклад!?Е...ти наглостта.Имало ли е информация,или не
    И каква е системата за контрол?Във всяка цивилизована страна наред с Ралица щяха и други да си самотръгнат.Но тук е Бг,т.е.овцете ще поблеят и пак ще се подложат да ги издоят.
  • 29 ба ги другарко

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    точно! очаква се курсът да е 1евро:5лв и го казвам на сума авери дето имат бая манги, но те идиотите не ми вярват и си разправят как щяло да си е 1:2 :) казвам им, че ще обеднеем доста при валутирането... май се пада второ токова обедняване след 1997г. ама кой да ме слушка :) аз манги нямам, тъй че не ми дреме за курса :) а и по-добре за мен е да сме в евро, за да си цъфне цялата ни бедност пред еврогейските другарЯ :) поне ще си вземам 300 евро заплатка и те така :) то когато се играе една игра, тя се играе по правилата, а ние сега сме в евро играта, но с бг лв не епо правилата :)
  • 30 ба ги другарко

    5 5 Отговор
    гастербайтчетата няма да могат да уможават по две, след като минем в евро :) добре им е сега да ходят на запад да берат евро и тук да умножават х2 :) лошо седларов, лошо :)
  • 31 Гого

    24 2 Отговор
    А какво стана със прословутата система бонус малус поредната залъгалка за народа. Застрахователите имат пари но са алчни за повече няма да мирясат докато не вземат и последната стотинка на народа. Защо да се вдига гражданската при положение че караме таратайки на 20-30 години и 90% от всички коли. Просто им позволиха безконтролно да си вдигат цените както Чез направи преди две три години и имаше протести.
  • 32 Димов

    19 1 Отговор

    До коментар #25 от "Реално":

    Това което предлагаш ти, е да се вдигнат разходите, а не приходите. Под приход аз разбирам пари, които идват при мен. Не те знам ти какво разбираш, но явно гледаш отвисоко и жестоко нехаеш за 85% от сънародниците си, които изнемогват от абсурдните данъци и такси.

    Коментиран от #48

  • 33 ГГГГГ

    19 1 Отговор
    Преди малко в новините дадоха данните за 2017 год. Събрани 660 млн. ......изплатени 408 млн. Не знам как да коментирам цифрите освен с РЕКЕТ ЗА НАРОДА! И защо ни задължават с тази безумна зелена карта като аз и винетка не взимам. Които пътува в чужбина да си взима.
  • 34 КОК МАЛАК ДИК

    4 0 Отговор
    кажете кой да не се застраховаме там хахаха та по бързо да фалирва като няма приходи че след време като надуе корема и балона ше гръмне
  • 35 ГГГГГ

    16 1 Отговор

    До коментар #25 от "Реално":

    Ако така мислиш си за лудница. Чуждите "инвеститори"/ или по-друг начин казано- новите робовладелци/ са тук САМО заради НИСКИ заплати, данъци, осигуровки и корупцията която им позволява всичко.

    Коментиран от #50

  • 36 знаещият

    12 1 Отговор
    Ще има фалити ,защото се харчат много пари...Заплатите в офисите им са петцифрени числа и всичко това е за сметка на обикновения гражданин.Отделно имат огромни разходи за наеми на офисите им. В България има прекалено много застрахователи . Трябва да има един застраховател(държавен) ,на което да се назначи един директор на 2-3 хил лева заплата и тпгава няма да има фалити и застраховките ще бъдат по-евтени

    Коментиран от #37

  • 37 ГГГГГ

    9 3 Отговор

    До коментар #36 от "знаещият":

    За държавно ЗД не си прав. Аз работя в държавно предприятие и знам как се създават дублиращи отдели само и единствено да се назначат правилните и "заслужили" хора. При направата на такова ЗД ще има поне 80-90% такива "мъртви души".

    Коментиран от #40

  • 38 аг08

    9 0 Отговор
    И кой е тоя застраховател, ма овцо! Или само ще хвърляме едни празни приказки в пространството.....

    Коментиран от #44

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 селянин

    7 3 Отговор

    До коментар #37 от "ГГГГГ":

    Що да не е прав,държавата ще контролира всичко-няма да има трусове,ще бъде като при винетките..трета година сносна цена.Искаш,,частно,,като при ЧЕЗ-достъп,пренос..от утре ще има и за ЧРД-Гинче.

    Коментиран от #43

  • 41 Токо

    9 23 Отговор
    500 лева минимална такса застраховка гражданска отговорност е справедлива цена ! Не може всеки тъпак със заплата от 600 лева да има 2-3 автомобила. Само така ще се разреди около блока ,че от селяни нема къде да паркирам вече. Имат по 2 коли + 1 служебна . За това 500 лева и то само при еднократно плащане. Ако е на вноски 750лв. Нема въздух вече бе ...

    Коментиран от #63

  • 42 гнида

    13 1 Отговор
    Самата държава има сериозни проблеми от 29 години насам ..... Но народът е търпелив и сто кожи да му одерат от гърба си трае ..... Така , че проблем няма - фалирайте спокойно ..... Очаквам и някой доброволно-задължителен-кобурготски пенсионен фонд да продължи процеса .....
  • 43 ГГГГГ

    9 2 Отговор

    До коментар #40 от "селянин":

    Да беше прочел какво съм написал! При държавно се раздуват щатове за наши хора с бомбастични заплати и тогава и да вдигнат ГО и тройно пак ще казват, че са на загуба. В БГ държавата НЕ Е ДОБЪР стопанин без значение кой е на власт.
  • 44 леля Цецка

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "аг08":

    говори се за Булинс. Но това мисля , че са приказки от конкуренцията. След като изгоря Олимпик, нама да допуснат втора. Иначе изгаря и Вожда. ...............
  • 45 Miusuka Madoto

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО ВЕЦ":

    Казвам ти веднага, и това е сигурна, вътрешна информация: Вторият застраховател, който от няколко месеца е под наблюдение е ЛЕВ ИНС! Честито на печелившите!
  • 46 Miusuka Madoto

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Алексей":

    Амии, бъркаш са!
  • 47 Miusuka Madoto

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Ристе":

    Огромна част от корпоративните застраховки се правят в Allianz. Да, малко по-скъпи са, но са коректни, и най-важното - сигурни! Надали фирмите/корпорациите са толкова глупави да се застраховат там! Със сигурност сега някой ще ме нахрани, че правя реклами, че работя там и т.н. Ей, всеки си има глава за да мисли! И всеки е свободен да прави каквото си иска!
  • 48 Това е изхода

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Димов":

    Нещата вървят в правилната посока.За жалост проспахме много години.Постепеното покачване на цени и доходи е изхода .Друг не се вижда на хоризонта.
  • 49 Гого

    12 3 Отговор
    До Токо като вдигнаха винетките да не би да се оправиха пътищата останаха си същите даже положението става по зле просто парите отиват в определени джобове. Как мислиш като даваш идея за 500 лева гражданска кой ще спечели от това ще се напълни някоя касичка и всичко ще е по старому. Във България има мантра и ни се набива във главите че не може да има нещо което да е евтино трябва да плащаме за всичко по десеторна цена даже и да не струва.

    Коментиран от #52

  • 50 Дддд

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "ГГГГГ":

    Те други инвеститори никога няма доидат,няма с какво друго да ги привлечем.Така че гледаи реално.Като се вдигне квалификацията на работната ръка и заплатите ще станат по голями. От държава която няма никакви доходи а се храни от данъци няма как да очакваш друго.Трябва някои да захранва постоянно за да има пари за пенсии, за болни за инвалиди за всичко. И този някой сме всички ние.

    Коментиран от #51

  • 51 Маркиз дьо Отзад

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "Дддд":

    Този някой сме ние - плащайки все по-масирано на КАТ - Икономиката на мухоБойко! Плюс това, че направиха КАТаджийте на процент - мислете му, дупе да ни е яко!!!!
  • 52 Тракия

    3 8 Отговор

    До коментар #49 от "Гого":

    Еми да ти кажа няма нищо общо с пътищата преди 10 години.абе много ви е къса паметта. Сега ,за една дупка на магистралата се вдига шум до небесата а някога имаше кратери и ями и си траехме.Значи мога да кажа че си вдигнахме критериите и претенциите много но си останахме стиснати.
  • 53 Plovdiv

    9 2 Отговор
    Мутроидът трябва да се маха от властта окончателно и безвъзвратно!!! Нищо не може да оправдае и в най-малка степен окензването (без извинение) на него и администрацията му!

    Коментиран от #54

  • 54 Колко умно

    3 10 Отговор

    До коментар #53 от "Plovdiv":

    И като се махне какво ще стане.ще станем богати ли.Кои ще доиде на власт ми кажи само.Мога да ти кажа че ще спрат всички европроекти и ще се окендзаме до ушите
  • 55 Алфа Ромео

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Усмивката":

    Тука е България, правиш квото си искаш, крадеш лъжеш и ако си платиш няма никви проблеми.
  • 56 Ревльо

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Нали до сега ревеш че си беден и нямаш пари.за каква кражба говориш тогава.значи искаш само да криеш под възглавницата без да даваш
  • 57 onq s konq

    5 1 Отговор
    В момента в който фалират всички компании и гражданската ще престане да е задължителна.
  • 58 vasik atanasova

    6 1 Отговор
    А ТАКА

    ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ СМЕ

    СЕГА ЩЕ ИЗГОРЯТ НОВИ 200 000 ДУШИ
  • 59 Цвцв

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "барбалан":

    Ма нали и те са в схемата бре, как да кажат кой кво, и да я направят за по месец. Колкото повече бслъци се набутат с годишна, толкова повече за пълнене на дебелите гушички.
  • 60 емо73канар

    4 2 Отговор
    Армеец.От три месеца ги чакам да ми изплатят щета.
  • 61 ЕNZO

    4 0 Отговор
    И той ......е" ДАЛ БОГ"
  • 62 ЛеЛе

    3 2 Отговор
    За да няма "ужилени"повече, предлагам отмяна на ГО. Никакво плащане повече! Не желая да плащам на някого, който иска бързо забогатяване.Това е същата схема и като пенсионните фондове.
    Това да огромните обезщетения, изплащани от застрахователите, е пълна глупост. Никаква прозрачност. При няколко милиона плащащи ГО, какъв е процента на произшествията при които са изплащани големи премии? Не съм убезен че цифрите които изнасят са коректни.
  • 63 Доктора

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Токо":

    Ами като няма къде да паркираш купи си нов апартамент или къща,както направих аз и няма да ти пречат разни селяни.Или твоята заплата стига само за колата,а?Жалко, ако е така.
  • 64 пешо

    1 0 Отговор
    Истината е,че компаниите ще се "пресеят на пазарен принцип"който е по близо до властта то той ще оцелее.Голяма част знаете чии компании няма да фалират.Навсякъде тръбят още колко е необходимо да се покачи гражданската,обаче никой не коментира явният скок от 50%,а ни залъгват,че то е- видиш ли ти само 20%.
  • 65 ъээъфхъфх

    1 0 Отговор
    Само можем да се надяваме , че вторият застраховател не е с регистрация на коморските острови. Повече не ни позволяват.
  • 66 арон

    5 0 Отговор
    Дал Бог живот и здраве е другата компания която ще фалира скоро, с МОЛ Свети Петър
  • 67 Депутат

    0 0 Отговор
    в Армеец са застраховани с пълно каско всички НСБОП и парламентарни - депутатски - министерски лимузини в това число и ЛБенд Креизъра на Бойко е е застрахован и към днешна дата в Армеец! Мислите ли че са фалрали? - Бул Инс и Лев Инс са в много тежко финансово състояние - бягайте от тях! 2019 г. март най-късно ще фалират!
  • 68 Townboy

    0 0 Отговор
    Не е пресилено. Що за циник трябва да си за да си кръстиш застрахователната компания " Дал Бог живот и здраве". Да я бяха кръстили "Пий една студена вода" например. Знаете ли че ако ви удари някой с гражданска от тази компания след една година евентуално ще вземете десет лева дори и за тотал щета? С българските контролни органи " Да не дава господ" да ти се случи нещо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове