Last news in Fakti

23 Август, 2018 10:39 43 659 157

Може ли „Гражданската отговорност” да стане 800 лева?

  • гражданска отговорност-
  • застрахователи-
  • коли-
  • катастрофи

Дупката може да бъде между 800 милиона лева до 1,3 милиард лева

Според застрахователи темповете на изплащане на застраховки в последно време са много високи.

„Обезщетенията надминават приходите, които застрахователите имат по тази застраховка „Гражданска отговорност”. Това не го твърдим ние застрахователите, а това е в официален доклад на Комисията за финансов надзор (КФН)”, заяви Нина Колчакова, главен секретар на Асоциацията на българските застрахователи.

По думите й докладът установява недостиг от 60 милиона лева към края на миналата година. Парите за изплащането на тези обезщетения са от други застраховки, които са по-печеливши.

„Тази година недостигът се очертава да стане още по-голям”, заяви Колчакова.

Причините били няколко. Сред тях – решение на ВКС, което разширява кръга от хора, които имат право да търсят обезщетение за морални болки и страдания за загинал техен близък.

„Досега се плащаше на най-близкия кръг роднини – съпруг, съпруга, деца, родители. Новото решение разшири кръга до – братя, сестри, роднини от втора степен, баби, внуци и всеки, който може да докаже трайна емоционална връзка със загиналото лице”, обясни Колчакова.

„Изчисляваме дупката да бъде между 800 милиона до 1 милиард и 300 милиона”, обясни Колчакова. „Ако има такъв недостиг, пътищата са два – увеличаване на цената на „Гражданската отговорност”. Това 800 лева обаче е непостижимо, нека бъдем реалисти”, коментира Колчакова. „Другият вариант е да се ограничат сумите на обезщетения, които се изплащат”.

Колчакова обясни, че последните 5 години има 3000 загинали по пътищата у нас.

Преди дни премиерът Борисов цитира статистика, според която 42% от катастрофите в Румъния, или както ги водят - настъпили застрахователни събития, са с коли с български табели.

„Факт е, че в Румъния циркулират много автомобили с българска регистрация, които са собственост на румънци. Те задържат българските табели на автомобилите, които купуват от нас, заради по-ниската цена на „Гражданската отговорност”, но и заради различни екологични такси. Карат така не само в Румъния, но и в Италия. Изключително много са щетите по „Гражданска отговорност” от случаи в Италия, извършени от румънци с коли с български регистрационни табели”, обясни Колчакова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    385 31 Отговор
    Докато ГРОБ са на власт и докато Раята спи всичко е възможно.

    Коментиран от #97, #127

  • 2 гост

    363 13 Отговор
    Да, трябва да стане, но да се определя персонално за всеки водач. Този, които трупа актове и нарушения да ги плаща тези 800лв, младоците също да плащат повече, но изрядните шофьори без наказания и много стаж да плащат 150лв. Цяла Европа го може, а България го не може. Защо?

    Коментиран от #14, #47, #64, #66

  • 3 кккк

    80 22 Отговор
    И Путин кара с български номер

    Коментиран от #12

  • 4 Икономист

    140 50 Отговор
    Моля се да не го направят. Това би бил абсолютен грабеж на трудещите си, хората които си изкарват хляба с работа. Има разумни варианти. Например: ГО може да скача са 1/3 след ПТП; ГО за втори автомобил притежаван от същото лице може да е по-висока с 1/2; ГО на автомобилите над 15 г. възраст може да се увеличи. Има начини да се осигурят приходи, но не унощожавайте хората. Никой няма да остане да работи в тази страна.

    Коментиран от #99, #118

  • 5 ГЕРБаха ни майката

    342 10 Отговор
    Усещате ли, какво се случва ? Пускат слухов за все по-високи и по- високи цени за застраховка ГО за да може, като обявят 400 лв. да си кажете "ох добре поне не е 800" Този метод с цените се практикува от Боко и герберастите му откак са на власт и народа си трае ! Този път играят комбина със застрахователите ! Истината е че огромни пари изтичат , защото напр. много румънци и др. чужденци карат с БГ номера и застраховки, защото правителството продължава нищо да неправи по наказването и най-вече изпълняването на присъдите на престъпниците по пътищата и т.н. и то защото всички са "роднини" я на вожда я на негови роднини и приятели или на "честната" съдебна система ! Така че и 1000 лв са ни малко, щом ги търпим !!!

    Коментиран от #31

  • 6 БОБИ КОЧА

    79 4 Отговор
    В случая правилния въпрос е не "може ли "а кога.
  • 7 Българин

    238 3 Отговор
    Ами като са на тава огромна загуба тия застрахователни фирми, защо нито една не се е отказала да застрахова?!?!?!?

    Коментиран от #39, #111

  • 8 Озверел

    158 14 Отговор
    Дигайте , дигайте ама после седнете на него. Безкрупулни Герберасти .Що не вземете още 16 милиарда кредит да го окрадете! Ние и децата ни ще го върнем !
  • 9 предложения:

    126 5 Отговор
    Да се въведат:
    - Персонални регистрационни номера за колите с право на продажба и онаследяване
    - Персонална ГО според опита и поведението на водача
    - Камери за средна скорост на магистрали и "горещи участъци"
    - Автоматизирана система за изпраане на глобите без човешка намеса
    - Прилагане на наложените наказания
    - Доживотна отмяна на книжка и затвор от мин. 5 г за повторно залавяне с наркотици и алкохол над определен промил !
    - Да се премахне винетката и да се плаща на изминато разстояние
    - Да се ремонтира пътната мрежа
  • 10 дедо Шишарко

    194 6 Отговор
    Това ако стане и народа не се вдигне,трябва да приемем ,че османското присъствие по нашите земи е било като пътуващ цирк а не робство!
  • 11 българче

    222 4 Отговор
    Вместо да лъжат хората, че парите им не стигат, ПОГЛЕДНЕТЕ СПРАВКАТА ЗА ПЕЧАЛБАТА на тия дружества за 2017-та година.

    Защо никой не ги съди за ЛЪЖА???
  • 12 onq s konq

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "кккк":

    Така е,ама защото си продаде неговия на Тръмп
  • 13 Борец за права

    101 7 Отговор
    Нека стане 800 лв. гражданската, но после и обезщетението, което човек може да получи след ПТП, да е минимум 5000 лв. ако ще и за счупен нокът на малкия пръст. То неможе само да прибират пари от хората и после при ПТП да дават жълти стотинки!!!
  • 14 Гост

    93 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Защото в Европа, па ако щеш и в Русия има информационна система. Тук няма такава! Ето, колко години се говори за общ информационен регистър, за бонус-малус, който да поощрява изрядните водачи? И докъде е? Доникъде! Само се точат едни пари и това е! Ще го направят, ще го сринат като Търговският регистър и всичко ще започне отначало... А пък ние нека си траем, той Господ ще слезе да ни помогне!
  • 15 гларус кръстоносец

    120 1 Отговор
    Докато застраховаме с Гражданска отговорност колите си - движими вещи , така ще е .Реалните причинители на вредата са ВОДАЧИТЕ. Гражданската трябва да е персонална в зависимост от нарушенията ти , стажа , категориите които имаш и т.н. Така е в белия свят
    с една табела караш всичките си коли и застраховката е на водача защото той със своите действия или бездействия причинява щетата. В България лапаницата е важна на всичко що се движи Гражданска - в най- скоро време да се готвят велосипедисти , скейтбордисти и тези с ролковите кънки .
  • 16 ДОКО

    89 10 Отговор
    СПОКОЙНО МОГА ДА ВИ КАЖА НА ГЕРБ И МАФИЯ ..ДА ВИ Е...БА МАМАТА АКО МОГА И ДВА ПЪТИ..ЩЕ ЛАПНА И 1 ТАБЛ.ВИАГРА
  • 17 герб

    43 2 Отговор
    Каква дупка застрахователя до прелеза за десетина години нов МЛ сикупи.
  • 18 ДОКО

    77 8 Отговор
    ЩЕ СТАНЕМ МАЙ КАТО КИТАЙ СИЧКОТО РАБОТНИК И ЧЕСТЕН ТРУДЕЩ СЕ НА СКУТЕР ИЛИ ВЕЛОСИПЕД А ПО БОГАТИТЕ НА КОН...И ТАКА ТОВА КРАЖБАТА НА ГЕРБ НЕМА ГРАНИЦИ ..ЩЕ НИ ВЗЕМАТ И ГАЩИТЕ ЕТО ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОКО МУШМОРОВСКИ ПЪЛНЕНЕ НА ХАЗНАТА ОТ ДАНЪЦИ ТАКСИ ТОЛ МОЛ БОЛ И ОХ ТАКСИ

    Коментиран от #94

  • 19 гроб за чалгария

    77 7 Отговор
    На всички гербероухи по една дупка, в десетката, там трябва да дупчим и ще станат нещата.

    Коментиран от #132

  • 20 123

    97 2 Отговор
    Как не ги е срам тези да лъжат най-нагло!
    Що за застраховател си ти, щом не може да си изчислиш риска? Как сте определили вноската, алоу актюерчетата? На база на какво? И на кой от застрахователите премиите надвишават вноските? На всичките, или на определени? А колко щети са отказани,а? Защото това ви е първото действие, да се опитате да прецакате застрахованите! Докато подписвам полицата сте готови и на колене да ми падате, но после се превръщате на Светата инквизиция! Що за дивотия говорите, бе, даже и не знам как да ви класифицирам? Некомпетентни аматьори със заучени фрази! Пфу, да ви пера у специалистите!
  • 21 РАДИО ЕРЕВАН

    63 5 Отговор
    Може ако Тиквата е на власт още 1-2 години.
  • 22 Защо

    82 0 Отговор
    Защо кубатурата на двигателя, е с най-висока тежест за определяне на размера на ГО. Защо хора с хиляди провинения и катастрофи, плащат колкото примерни шофьори, а и защо имат книжки? Защо има разлика в ГО по населени места, кото най-гоемите обещетения се плащат от катастрофи на републиканската пътна мрежа?
  • 23 гроб за чалгария

    85 5 Отговор
    Не усещате ли, какво е станало? Подобно на КТБ, някой е изял парите от фонда за гарантиране на застраховките , от който трябва да се изплатят обезщетенията на потърпевшите.
    Издумкали са парите и сега искат да е*ат данъкоплатците, както обикновено.
    Докато им се връзваме ще ни е*ат, днес 800, утре 1000 лв и така, докато започнем да се возим на каруци, както повечето хора минаха на въглища и дърва!
  • 24 бесен ама не язовец

    112 2 Отговор
    Ах ваща м@м.ца, през живота си само съм плащал застраховки без да се възползвам от тях! И ще ми говорите за някакви дупки, мупки, п*тки! В продавалник няма ли обяви за картечници?
  • 25 Гост

    65 3 Отговор
    при катастрофа се плаща обезщетение.
    Защо има катастрофи? защото КАТ спи в храстите!
  • 26 ста

    59 0 Отговор
    А защо още правят гражданска?
  • 27 КОК МАЛАК ДИК

    46 8 Отговор
    давайте БСП да я наприви 130лв както си беше а бензина ще е 2 кинта
  • 28 Торашко

    29 41 Отговор
    Да стане както е в Англия, взимаш книжка , ако купиш мощна кола ГО е брадва , но ако вземеш малолитражка ГО е нормална. Респективно, ако си много нарушения висока, изрядни с ниска. Не може куцо и сакато да има кола. Колата е лукс не трябва да е за всеки.

    Коментиран от #115

  • 29 Bubbles

    47 2 Отговор
    Тези които говорят за на запад че застраховката е на водача и размера зависи от поведението на същия на пътя и т.н. да им припомня че са България - Страната на неограничените малоумия :

    Представете си сега че тази система се въведе, правилото както навсякъде ще казва "Колкото си по-опитен и изряден на пътя, толкова по ниска ГО!" - Екстра!
    ОБАЧЕ ганьо и на това ще намери цаката - А този е синче на Пена секрарката на кмета на сестра й, айде ще свъннем тук-там да му поизчистят прегрешенията на пътя и ще мине с по-ниската такса...
    Не изключен варианта и горния да има връзка с тези които администрират евентуалния общ регистър на поведението на всеки един шофьор или пък просто да се използва влияние...
    Варианти много, а Ганьо все намира начин да е "гявол".

    На кратко, първо манталитета трябва да се промени, иначе няма бъдеще!
  • 30 ццц

    66 0 Отговор
    Ограбване на народа и то безскруполно и нагло си е това.
    Защо ГО трябва да е на автомобила а не да е на името на водача?
    Все пак водача причинява вреди с автомобила в следствие на неговите действия.И като се направи ГО на човека а не на автомобила,то с тази ГО ще може да се управлява всяко МПС.
    Така и чужденците които източват системата няма да могат нали?
    обаче сметката е ясна,много са повече МПС-та от водачите и лапачката така е повече.
    Мафия и то от най безскруполните братче,а народо сме роби и овчи глави.Е тека ни се пада,мачканье докато мърдаме.
  • 31 хахахах

    42 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕРБаха ни майката":

    Честно казано този метод се практикува 30г просто следващите го наследяват хахаха нещо като завещание е хаха ама народа е за бой всички седиме и си пишеме и чакаме друг да ни свърши работата ми няма да стане така
  • 32 той

    38 2 Отговор
    Гражданската отговорност трябва да се сключва на водача, а не на собственика по талон. Така може да се носи персонална отговорност.
  • 33 Олимпийска надежда

    50 8 Отговор
    Гадовете-застрахователи искат да свалят законното стабилно правителство. Бат Б. ще ни спаси като каже 600лв., и ще му целувате ръка, и ще гласувате за него.Това е сценария!
  • 34 Бай Иван

    51 1 Отговор
    И какво излиза, заради Румънците ще си плащаме ние. Що не ....
  • 35 Стефан

    47 3 Отговор
    Пробваш се мастио, 800 лева, после не било 800 ами по малко 600, но аз се моля да ги вдигнете, тогава ще ядете хурката защото на този народ само ако му бръкнеш в джоба тогава се сещат ЗАШО НЕ СА НОРМАЛНИ ХОРА.
  • 36 гостенин

    25 2 Отговор
    да го направят за хората които имат много катастрофи и за хората които по няколко коли за по няколко хиляди,неможе някой с кола за 2000 лв 2000 година произведена и със заплата 500 лв да искате да плаща 800 лв застраховка и да е изряден шофьор.
    Ако е някой политик с кола за 50-60 000 и 1000 лв за застраховка са му малко.
  • 37 ццц

    37 1 Отговор
    Е и се чудим после що младите бягат в чужбина.Тука всичко се вдига,само доходите не и за това е виновен народа,мързелив е прост е от лош генетичен материал е а е и плиткоумен щото бързо забравя.
    Сега ще им пращаме писма да ги лъжем колко вече е добре тук,еле некой се завърне да робува че са на свършване робите.
    а ма какво да кажа на моите деца и как да ги убедя че тук се подобрява положението,като те са в реалността и вече са отвратени от това дето се случва тук.с нагласата са да бягат,а и не искам да ги разубеждавам вече.
  • 38 Гого

    40 2 Отговор
    Когато една частна компания е на загуба пуска кепенците а щом още работят значи имат печалба но са алчни. Ако не им изнася обявяват фалит и довиждане а те искат гражданска за коли по 20-30 години по 1000 лева даже и във Германия за новите коли не струва толкова.
  • 39 гост

    4 35 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Еми щото чакат ти да ги посъветваш , как не са се сетили , раийш !! Искаш ли да дойдат гръцките или румънските застрахователи или италианските , най-добре те !!!!!!! Щото застраховката ще си е пак задължителна и то по нормите на ЕС !!!!!!! Иди да провериш колко са застраховките там или в друга държава от тия !!!! И не почвай със заплатите , щото никой не те е "задължил" да купуваш кола !!!!

    Коментиран от #40, #58, #139

  • 40 Дрън дрън

    23 3 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Ти май си от застрахователите кооперирането.
  • 41 Голям Салам

    27 2 Отговор
    Докато системата е крадливо устроена може да стане и 1800 лева !
  • 42 Точо

    31 1 Отговор
    Проблема е в тази рижава пача Агаин че им позволяваше да вдигат гражданската ако я направят 600 лева ще е парадокс че ще е по висока от минималната заплата а Бойко ще е за последен път в парламента и ще го гледа от телевизора.
  • 43 чичо ви

    20 0 Отговор
    официалната обявена печалба на ЗД-а за 2017 е 10 000 000 лв. всеки може да го провери в интернет. в същото време застрахователите свалиха с 20% плащанията към сервизите които обслужват автомобилите със щети по каско и ГО. няма проблеми. да стане 1000.
  • 44 ГГГГГ

    33 2 Отговор
    Добре, нека е 800 със зелена карта, НО тези който ги караме само в БГ да нямаме зелена карта и да е 200-250. Така аз няма да плащам за зулумите направени в чужбина.
  • 45 ЗАТОВА

    28 0 Отговор
    ЗАТОВА гражданската отговорност трябва да е на човекът, а не на колата !!!
    докога гражданин ще е автомобилът, а не човекът ?
  • 46 Сънчо

    18 1 Отговор
    Какви милиони платени за обезщетения когато 2/3 от произшествията премията е % от вноската, къде ли са останалите пари??
  • 47 7777

    32 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Защото "Рицарите на лесната печалба" не желаят "бонус- малус". Огледайте се кои са застрахователите и свързаните с тях политици!
  • 48 Гнида

    32 1 Отговор
    Мръсни кра.ливи бо.луци , оливате се ! Трябва да ви изринем- пенсионни фондове , застрахователи , частни електроразпределиели , правителство и парламент , държавни хрантутници , т. нар . „бизнесмени” , които не плащат данъци и дават 600 лева заплата ..... Само това заслужавате !
  • 49 КУРТИ

    37 1 Отговор
    НАПРАВЕТЕ Я 800 ЛВ ОК ,НО МИ НАПРАВЕТЕ ЗАПЛАТАТА 2500--3000 ЛВ КАКТО Е И В ЕВРОПА ---МАСОВЕ ЗАСТРАХОВКАТА Е 700-800-- ЕВРО НО ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА 3000 ЕВРО
  • 50 КУРТИ 2

    17 0 Отговор
    НАПРАВЕТЕ Я --НАРОДА Е ПРОСТ И СИ МЪЛЧИ ЕБЕ---ТЕ ГО ТОЗ ПРОСТ НАРОД
  • 51 Майстор Манол

    27 0 Отговор
    Ей боклуци мръсни. Хората с по 400 лева заплата и то нередовна, няма да работят в продължение на 2 месеца, за да си платят гражданска отговорност.

    Коментиран от #54

  • 52 Бай Тошо

    22 2 Отговор
    Като се вдигнат цените на застраховките, майсторите и частите ще поскъпнат и те, и пак ще са недоволни тия компании а сиромаха ще се чуди що си е дал гласа за ШЕРП ако има с какво да се чуди де
  • 53 бял

    19 5 Отговор
    Дано,и без друго застраховката ми в Испания е 400 е. за година и включва;гражданска,застраховка,пътна помощ безплатна до 150 км.0.20 цента над 150 км и спокойствие,така че да го духат,колкото по-скъпа-толкова по -малко хора ще си я правят в Булгаристан
  • 54 гост

    4 30 Отговор

    До коментар #51 от "Майстор Манол":

    Искаш хора с 400 лева заплата да карат коли ???? Няма нужда от коментар , явно комунизма те "влече" !!!!

    Коментиран от #68, #146

  • 55 Max

    9 3 Отговор
    XA,XA,XA..Takiva ste smeshitsi ,che niamam dumi....samo laete ,a nishto ne pravite...taka che i 2000lv zastrahovka vi e malko...

    Коментиран от #57

  • 56 Пламен

    24 0 Отговор
    Направете гражданската да е само за България! Аз също съм против "синия", който живее в Холандия и изкарва 7пъти колкото мене от трите си деца, да източва фонда! Ако иска да кара в Холандия - 1300еу. застраховка, и сам да си решава БГ табели ли ще носи... А ние като излизане навън, ще доплащаме за "Зелената карта".
  • 57 123

    9 0 Отговор

    До коментар #55 от "Max":

    Е ти па щото правиш нещо. Какво да направим във правова държава? Ние да не сме племенна общност, та да ги трепем с камъни...
  • 58 бенчо бенката

    28 0 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    То по твоата логика, да вземат да ги направят застраховките 12 хиляди лева, на месец по 1000 лв, за да няма проблеми и тогава ще останат само крадливите мутри да си карат колите, а другите хора ще минат на каруци!?
    Явно живееш в другата България, на олигарсите и техните к*рви, политиците.
    По улиците ще има само нови и луксозни коли, Бентли, Мерцедеси, Ролс-Ройс, като на Бенчо Бенката, само измамници ще останат в Бълхария.
    Според теб, дали във всяко населено място има градски транспорт и колко редовен е той? Как ще се придвижват хората, имаш ли на идея?
    Или, който работи за средна заплата да мре, не може застраховката да е по висока от средната заплата за страната, ама истиснката средна, не тази на гербоухата стъкмистика, нетното възнаграждение в Кенефистан е от порядъка на 600-700 лв средно за страната.

    Коментиран от #70

  • 59 tapaci

    3 1 Отговор
    fakti bg za poreden put dokazaha kakva falshiva mediq sa. edna vqrna statiq nqmat hahaha
  • 60 бенчо бенката

    24 2 Отговор
    Проблемът не е в цената на застраховката, а в доходите, които са в пъти по ниски от тези в Румъния и Италия!!!!!!
    30 години кражби и продажби, само некадърници във властта и резултата е налице, хората дръпнаха напред, ние си останахме в 90-те, мутри, олигарси, побоища, саморазправи, липсващо върховенство на закона, групировки, корумпирани и неефективни институциилипса на инвестиции и икономика, ами нормално е да сме бедни и да нямаме пари за застраховка

    Коментиран от #65

  • 61 zevzek

    7 0 Отговор
    Застраховките на членовете на ВКС да бъдат по една заплата на президента Радев.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 sas

    1 8 Отговор
    Някой си дал пример за нереалистична ГО от 800 лв. и хайде, всички журналя накацат. От мухата - слон! Няма ГО да стане 800 лв.! Дадени са много варианти за разрешаване на проблема, което обикновено е рядкост в нашата администрация. Сега остава да се приложат!

    Коментиран от #67

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #60 от "бенчо бенката":

    Проблемът не е в доходите, а в диференцираната ставка на застраховката! Застраховането е риск, а цената на застраховката е финансовото изражение на поетият риск! Ето това липсва! Казано на български, цената не се определя на база риска, който поема компанията с конкретният застрахователен договор.
  • 66 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Така вече съм съгласен с тебе.
  • 67 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #63 от "sas":

    Или не си се сблъсквал с нашата администрация или си голям оптимист, да не кажа наивник! Нашата администрация НЕ работи! Поинтересувай се от колко време и колко варианта са предложени за системата-бонус малус, с цел различни стойности на застраховката за изрядните водачи и нарушителите. Знаеш ли докъде е стигнало това? Доникъде! Тепърва ще се събират да ги обсъждат, тепърва ще се спират на варианти, тепърва тези варианти ще минават през работни групи, гласуване и т.н... Т.е. нищо чудно застраховката да стане 800,00 лв. и това в недалечно бъдеще.
  • 68 Бенц

    12 1 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    Е какво, те трябва да си хващат влака за да дойдат да ти работят за тия 400 лв а ти да си караш Бенца , така ли .......
  • 69 Бенц

    12 1 Отговор
    Е така с тия 800лв започват да настройват народа, така че може и хиляда да стане в тази т.па "държава" .....НИЩО ДОБРО не ни очаква. Един закон го променят всеки месец и по лошо става......
  • 70 Иванов

    8 1 Отговор

    До коментар #58 от "бенчо бенката":

    Животно, явно не си българин и мразиш народа. Чи ние българите не страдаме лш като теб от тези мофиоти, дето ги назначиха янките с москалски параф, разрешение? Ти си мислиш, че те са българи и те подтискат, но те са бизродници и водят Геноцид срещу народа си, когото са измамили с машинации, че ги е уж избрал. Вие турците, никога няма да проумиеете заветите на дякон Левски, според които ние истинските българи живеем. Вярвате на един прост камилар и ще си плащате!

    Коментиран от #74

  • 71 бай онзи

    15 0 Отговор
    и кво сега да спонсорираме разни застрахователи дето не могат да си правят сметката а? Ами който не му излиза сметката да си затваря кепенците и да идва следващия.
  • 72 123

    2 0 Отговор
    що пак не 1800
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 бенчо бенката

    5 0 Отговор

    До коментар #70 от "Иванов":

    Бунако, какво точно искаш да ми кажеш, че не мога да разбера? Плюс това си супер неграмотен, освен, че си прост.
    На баба ми дядото е подслонявал Дякона, в неговата къща, имам го на снимка!!!!!!
    Много повече съм българин от теб, вероятно и не мразя България, тъкмо обратното, ама трябва акъл, за да разбереш.
  • 75 волен сидеров

    9 1 Отговор
    да се закрие тази смотана държава с този заспал народ
    всичко вдигат
    а заплатите....скоро най вероятно 2144 година ще ги стигнем сегашните ИМ
    колко километри минават колите-първо
    колко произшествия има водача-второ
    колко нарушения има водача и колата-трето
    зелена карта ЗАЩО-когато не ходи и водача и колата в чужбина-пак питам ЗАЩО ЗАЩО БЕ е задължителна
    егати смотаната държава-със смотаните управници
    ай сиктир бе
  • 76 волен сидеров

    8 0 Отговор
    километри изминаващи колата
    нарушения на водача и колата
    зелена карта-НЕ-при положение ,че не се излиза на вън
    и бонус-намаление когато си стриктен шофьор поне 7 години назад върнати
    толкова е елементарно-но явно НЕИЗГОДНО за Картела
  • 77 GKК

    15 0 Отговор
    Като си продадеш колата си сваляш и номера и новия собсвеник да си вади или транзитни или да си я регистрира ако е от същия град. Отиваш в КАТ и си връщаш номерата и ти ги отписват. Така се прави по белите страни. Не после да те гонят в Гърция че някой прекарвал бежанци,дрога и какво ли не. Още повече нали не може да се регистрира кола ако нямаш постоянен адрес в БГ,което е обвързано с доста закони,плащане на данаци и прочие.
  • 78 ЛОВЕЦ

    17 0 Отговор
    ЯСИ ЕБТЕ МАЙКАТА НЯМА ДА ПРАВЯ ЗАСТРАХОВКА И ПРЕГЛЕД И ГО ДУХАИТЕ
  • 79 CUKOVSKI

    2 0 Отговор
    TE DOSEGA PLASHTAHA LI NESHTO,TA OTSEGA.

    NAI-DOBRE E 1 000 LV.-SLED 2-3 G. SHTE DOKAGAT,CE NA MARS KARAT S BG.NOMERA I PARITE NE DOSTIGAT.
  • 80 Димитър Димитров

    14 0 Отговор
    като им е тежко на застрахователите да се занимават с гражд. отгворност ,нека оставят държавата сама да я събира.
  • 81 vasik atanasova

    7 2 Отговор
    НАПРАВЕТЕ Е 1000 ЛЕВА ГРАЖДАНСКАТА И ГОТОВО
    И ПАК НЯМА ДА МИРЯСАТЕ
  • 82 Манаф

    17 1 Отговор
    800лв гражданска = въстание
  • 83 бай Пешо

    20 1 Отговор
    Искат да ни пробутат същата история като с винетките, първо обявяват по-висока цена а после я правят уж по-малка, обаче равна на цените в Европа, с тая разлика,че ние не взимаме европейски заплати. Айде първо да направят заплатите ни европейски, а след това и гражданската.
  • 84 Борислав

    15 0 Отговор
    Когато вземаме парите от Румънците няма проблем, когато им плащаме щетите има.
    Аре моля няма нужда от мутренски изпълнения.
  • 85 Azzz

    7 1 Отговор
    Убийте Винету и всичко ще се оправи😀
  • 86 Евгиний Мавзолийни

    15 0 Отговор
    800 цирея на задниците да им излезнат.
    Колко са жълтине павета ? Всеки да грабне по едно и да цели по "любимците" и родата им.
  • 87 Нострадамус

    10 0 Отговор
    То може, ама НЕ Е ДОБРЕ. ТОВА Е БАЯ СУМА ЗА НАШЕТО ДЕРЕДЖЕ. За обикновените хора, които не са от крадливата сган "бизнесмени"...
  • 88 владимир

    6 0 Отговор
    Ей, браво бе, най-накрая да си дойдем на думата. Защо са тия фалити, и без тях можеше да кажете, че ще увеличавате гражданската. Така, аз съм съгласен да увеличите гражданската, даже и на 1800, но в рубли, хахаха...
  • 89 Уха

    10 0 Отговор
    Карайте велосипед и всичко рано или късно ще си дойде по местата но трябва зверски инат.
  • 90 W222

    4 32 Отговор
    Аз съм съгласен че хора с заплати от по 500-600 лева не трябва да карат коли,има си градски транспорт и също така за да е по нов автопарка трябва колкото е по стара една кола толкова да е по скъпа освен ГО също и данака.Коли преди 2000 година да нямат право да карат из градове с по над 10 000 население да си ги карат на село,така хем ще се прочисти пътя от таралястници хем и въздуха ще е по чист

    Коментиран от #93, #98, #102, #123

  • 91 Гого

    15 0 Отговор
    До W222 нали сещаш като вдигнат гражданската и цените на стоките ще хвръкнат а тези с ниските пенсии какво въжето ли да си надяват? Не виждам ризон най бедната страна в Европа да плаща най скъпата гражданска отговорност.
  • 92 премахване на заплатите

    7 0 Отговор
    Може. Всичко може. Хващам баз, че и тогава ще има дупки финансови и ще се говори за ново увеличение.

    Както съм я купил, така ще я и продам.
  • 93 Весо

    4 1 Отговор

    До коментар #90 от "W222":

    Искаш ама няма
  • 94 анв

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "ДОКО":

    Kитай отдавна са по добре от нас, нещо жестоко си се объркал.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 факт

    10 0 Отговор
    МАФИЯ
  • 97 И кой

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Махаме герб и кой да сложим на власт БСП че те са същите като герб всички партии с едни и същи гледат само да си напълнят сметките по бахамите швейцария и т.н.
  • 98 Аз нямам

    8 0 Отговор

    До коментар #90 от "W222":

    Кола нямам отдавна съм е махнал обаче няма как са не пиша отговор на твоя коментар та я представиси че някой кара вектра от 93 и той какво да направи с неговата заплата от 800 лв примерно след като от тази заплата не му остава нищо още 2-раха седмица ти какво мислиш този човек не иска ли да кара нещо по засвет примерно астра 2010 година иска ама не може да си е позволи така че ще си кара таралясника от 93 год.
  • 99 Минка

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Икономист":

    Какъв ти е дерта с автомобилите над 15 години?

    Коментиран от #113

  • 100 Николай

    7 0 Отговор
    Интересно, защо никой не коментира решението на съда? Доколко е законно и в чий интерес е? От една страна циганите имат безброй братовчеди и бъдете сигурни - всички ще се наредят да искат. От другата е ясно, Държавата се грижи с много усърдие за ЧАСТНИТЕ застрахователи. Апропо, когато ставаше дума за новите цигари, бат бойко орева орталъка, че видиш ли така се фаворизирала една частна компания и бюджетът щял да излезе на червено заради едни десетина милиона акциз. Нека въпросът е: кой заведе такова дело? Кой има интерес да се обезщетяват по голям кръг от роднини. че даже и близки без родствена връзка? Демек асан го блъснакола, ама ние сме расли заедно в махалата и аз съм съсипан от мъка. Или пък е само трик, за да има основание за вдигането на цената, а после бития бит и обезщетения на мукавей.

    Коментиран от #103

  • 101 Баща ви

    8 1 Отговор
    Докъто търпите Боико Тиквата да ви мачка е така това си е Законен Рекет И Ограбване на Тъпият Българин.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Минка

    7 0 Отговор

    До коментар #100 от "Николай":

    Браво Николай.Някой знае ли колко застрахователя рботят в БГ?Колко офиси,има ,служебни коли,некъдърни служители-пък с какви заплати само.Много са кръвоийците мръсни
  • 104 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    Кърлежите се оплакват,че не им стига кръвта...А то за тях всички хора са кръводарители.
  • 105 незнайко

    8 0 Отговор
    Защо не кажат колко пари са взели застрахователите за година и колко са изплатили за транспортни произшествия ??? ТОВА НИКОГА НЯМА ДА ГО ВИДИТЕ ПУБЛИКУВАНО !!!
  • 106 Mудис

    4 0 Отговор
    Във тази дива балканска страна всичко е възможно
  • 107 Мартин

    14 0 Отговор
    А защо не си оптимизирате разходите бе нагляри, винаги избирате най-лесното решение - вкупом вдигаме цената. Това не е пазарна икономика, а силно монополизирана такава. На средна заплата за страната 700 лева, Вие искате 800 за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка. Обричате хиляди бедни семейства на живот без личен транспорт, а годината е 2018. Наясно ли сте, че има стотици села, които на практика са откъснати от цивилизацията, през които градски транспорт минавана няколко пъти седмично. През 500 метра има офис на застраховател с по 2-3 служителя вътре, не можете да си оптимизирате разходите, акъла Ви стига до там да искате повече пари, ако държавата не Ви беше гръб и не работихте на монополен принцип, отдавна пазара да Ви е изхвърлил.

    Коментиран от #108

  • 108 Прав си

    4 1 Отговор

    До коментар #107 от "Мартин":

    Кратко казано -Пълни некадърници
  • 109 1234

    8 0 Отговор
    Ами съберете българските номера от чужбина и работата ще се управи.Спрете колите които не се карат у нас.Предполагам,че тия коли са на български адреси регистрирани,призовете хората които са ги продали,обявете че щом колата не домува у нас ще бъде спряна от движение,както правят в чужбина и проблема ще се реши,ако това е проблема,ама ако искате да печелите по големи пари от застраховките ще имате друг проблем.Ще намалеят колите които ще се застраховат и тогава ще имате наистина АМА МНОГО ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ.
  • 110 Filо

    2 2 Отговор
    Поредния фейк. Какво сте се стегнали. Целта е да се четат средствата за масова дезинформация за да се папкат парички от рекламни.
  • 111 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Прав си!
  • 112 Антигробар

    9 4 Отговор
    ДАНО ДА СТАНЕ 80000000 лв. ЗАСТРАХОВКАТА. ТАКА ВИ СЕ ПАДА КАТО ГЛАСУВАТЕ ЗА ГРОБАРИТЕ. ПАК ЗА ТЯХ ГЛАСУВАЙТЕ ТА ВИ ДООПРАВЯТ.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Skk

    7 1 Отговор
    Направете я 800 лв. Да видим кой ще я плаща. Да не говорим, че 800 мил. Ило 1 милярд. Обезщетения едва ли сте платили. 3000 пострадали по 100 000 лв са 300 милиона. Дай да видим кой е взел толкова пари.
  • 115 Така е

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "Торашко":

    Колата беше лукс при соца , сега е необходимост. Народа се замогна. Я виж колите по пътищата като завързани една за друга.
  • 116 Ефтини сензации

    7 14 Отговор
    Прекрсно!
    Тъкмо ще се разкара простолюдието от пътя.
    Даже е малко!
  • 117 Николай

    3 0 Отговор
    в РУСЕНСКИЯ КАТ не можеш да се вредиш от румънци. И така е вече седма или осма година. Сутрин от шест часа чакат. Средно между 30 и 60 автомобила всеки ден. Вие направете сметката, толкова по толкова и какво се получава. ако са 250 раб . дни по 30 ( минимум автомобила на ден), по седем години - минаха 50 000. А в Силистра? Долу по гръцката? При птп обезщетенията ги плащат българските застр. компании. Кой има интерес?
  • 118 Не така -до коментар 4

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Икономист":

    Съгласен съм с всичко,само не разбирам защо за 24-годишното Рено,да плащам по - скъпо, отколкото някой с 2-годишен "модерен автомобил".Нито съм безотговорен на пътя,нито мога да "летя, като тях.Някой да е чул и видял,рисково каране или тежък инцидент с Голф 2, наскоро, винаги участва някой нова "летяща чиния"Размера на застраховката, трябва да се определя само и единствено от поведението и манталитета на водача.
  • 119 Гого

    6 2 Отговор
    На следващите избори всички бягай те да гласувате. Прост народ проста държава.

    Коментиран от #121

  • 120 ГО2018

    7 12 Отговор
    Точно днес си платих ГО - еднократно, 376 лв. в Армеец, една от най-скъпите, а в Бул Инс беше най-тънко : 335 лв. Миналата година беше към 190-210. SUV на 6 год. - 2.5 литра, 170 PS...... Почти двойно увеличение. Ще си подновя и Пълното Каско ! И 800 лв. да стане, пак ще си я плащам ! Да му мислят тия с кошниците за по 700-800 лв. Жена ми и дъщеря ми и те плащат ГО....... Нека и данъка да стане 1000 лв., ще си го плащам. И прегледа да стане 500-600 - така трябва ! Тогава със сигурност ще намалеят селските джигити по пътищата.

    Коментиран от #125, #129, #149, #153

  • 121 Гостилничаря

    5 1 Отговор

    До коментар #119 от "Гого":

    Гого, и що си мислиш че като гласуваш или нещо ще зависи от теб!? Отдавна Костинбродския печата бюлетинки, които определят изхода от всеки вот. Един маскарад с предизвестен край.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 ivo

    6 2 Отговор
    Това всичко което се случи напоследък е премислено с пет хода напред."Сик и Вис" са дали на тоя спарен кипарец някой лев,да затвори тази кочина.Сега ще си поделят тия допълнителни 200к застраховки и отделно с новите цени.Сега могат и да пледират за много по високи застраховки и милионите почват да валят.Пак за сметка на нас.А Б.Б. и СИЕ се драпъд по мъдат..а.И така до края на света.Сега и газта и тока до края на годината нагоре.И много хора ще си сложат въжета.
  • 125 Ефтини сензации

    2 4 Отговор

    До коментар #120 от "ГО2018":

    Ще разберете бързо де е истината...
  • 126 Застр

    4 1 Отговор
    Масово глупости то като не е ГЕРБ, БСП ще направи гражданската отговорност 1 лв.системата е обърната към хората все си плащаме всички и за КТБ и за Олимпик
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 ААА

    2 3 Отговор
    Причините били няколко. Сред тях – решение на ВКС, което разширява кръга от хора, които имат право да търсят обезщетение...
    Като разширяват да плащат те или да спрад да го разширяват !

    Руънците да се контролират, когато пресичат границата. Кога излиза и кога влиза автомобила. Ако МПс-то стои повече от 2-3 месеца в Румъния, автоматично го дерегистрират в БГ.
  • 129 Трибал

    15 4 Отговор

    До коментар #120 от "ГО2018":

    Спри се ще похарчиш парите,Г-н плащач.Аре малко по възпитано,ние бедните да умираме ли.Аре плащай всичко двойно/тройно да пълниш на определени хора гушите.Трошките за 1000лева не са проблем.ПРОБЛЕМА Е В КОМЛЕКСАРИТЕ НА ПЪТЯ.А КОТО ГЛЕДАМ ,ТИ СИ ТАКЪВ.Ако ще да си със самолет на НАТО,пак си същият кютук.Споко

    Коментиран от #145

  • 130 Бай Иван

    5 0 Отговор
    Трябва да се спре купуването на книжки,да станат курсовете както по времето на социализма,да се закрие ДАИ
  • 131 ййъ

    5 0 Отговор
    в Холандия застраховката е 25 евра на месец, ГО, как па в БГ ще стане 800 лв ми е много интересно
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Мразещата

    2 1 Отговор
    Смърт за колчакова и ГЕРБ Дано най близко време да си ги вземе Господ че да се наситят не на пари а на пръст тези всичките трябва да са на сапун
  • 135 DBS

    3 4 Отговор
    Гражданската отговорност трябва да си е на гражданина....сега е на автомобила.Например карам служебния автомобил,правя си нарушения,ПТП и тн ....всичко това обаче е със служебния.Като се кача на личния никакъв проблем...нямам нито ПТП нито нарушение.(просто пример,не че и със служебния имам нарушение и ПТП ).
    И друг пример ....един приятел в Англия има вече две глоби за скорост ,ако изкара трета и отиде кандидатства за работа,свързана с управлението на служебна кола ,няма да го вземат.Твърде рисков е.И то точно му се прави проверка през застрахователя. И сега следващата му застраховка ще по-скъпа от сегашната.Това е част от причините там загиналите да са с пъти по-малко на милион.
    Другото е камери на всяка крачка,манталитет и тн. ...не това е темата.
    Обаче никой няма интерес да се въведе този принцип на застраховане. Донякъде съм съгласен и да се вдигнат застраховккте .Не може всеки да се качи на кола за двеста евро и да кара.Съсдите имат четири на обща стойност я има я не пет хиляди лева.Излиза с четирите ключа и коя запали тая ще е .Защо ....какъв е смисъла ..те са двама с 4 коли и това не е прецедент.
  • 136 Мишо

    3 0 Отговор
    заради това че някви тъпаци не могат да карат и само си чупят колите няма да плащам повече гражданска :) повярвайте ми само да си го кажа математически най голямата част от автомобилите у нас са над 20 години които са малко над 4 милиона и като сметнем,че всеки плаща гражданска по СРЕДНО 200 лева това са 8 милиона годишно приход за изплащане на щети извинявайте ама малко ли е ?
  • 137 емо73канар

    6 1 Отговор
    Само лекарства да си купувате с тези пари.
  • 138 КАТ

    6 0 Отговор
    Когато този тип застраховка стане поименна,както е в цял свят,искам да видя как ще се застраховат румънските джигити,макар,че колата е с Български номера!В Германия се стига до отказ на застраховане за джигити с много инциденти и глоби,нека не откриваме топлата вода,а просто да я ползваме
  • 139 Лалю

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Пич, не умувай! Не ти се отдава!
  • 140 Българин

    4 0 Отговор
    Защо хора без българско гражданство се възползват от ниските цени на ГО? Направете ги двойни - тоест в Евро.
  • 141 Joro

    3 0 Отговор
    Всичко е измама, трябва да се излиза вече, че по лошо гласят нещата.Крадат ни и ние си траен, много прост народ сме!....
  • 142 Joro

    5 0 Отговор
    Всичко е измама, трябва да се излиза вече, че по лошо гласят нещата.Крадат ни и ние си траен, много прост народ сме!....
  • 143 Бай

    5 0 Отговор
    Вие да сте чули на някой да са изплатили 1 000 000 лева за загинал !!!Те те оценяват на 30 000лв по ниска стойност на човешкият живот от една кобила !!!Стига глупости цената не трябва да надвишава 10% от минималната заплата !!!
  • 144 Чичо

    2 1 Отговор
    Може. В германия
  • 145 ГО2018

    2 6 Отговор

    До коментар #129 от "Трибал":

    Уважаеми Трибал, не си ме разбрал, не съм нито богаташ, нито плащач, просто плащам това, което е задължително по закон и не мрънкам. А ти, щом се определяш като "Ние, бедните", значи, че винаги ще си останеш беден мрънкач, децата ти също. Вероятно защото това умееш най-добре - да мрънкаш и да гледаш какво има в чуждата паничка, вместо да се вземеш в ръце, да се стегнеш и сам да се извадиш от графата "Ние, бедните".... Остап Бендер е знаел 400 "сравнително честни и почти законни" начина за печелене на пари, за теб е достатъчно да знаеш само 2 ! А, може би трябва и да научиш кой е Остап.... :-) И още нещо, разбери го - ако разходите ти за кола са 2000 лв. годишно, КОМПЛЕКСАРИТЕ С КОЛИ ще си останат само КОМПЛАКСАРИ без коли, и ще спрат да избиват невинни по пътищата ! Капиш ??
  • 146 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    А защо хора с 400лв доход, да не карат коли? И защо ти ще определяш този финансов праг? Я си представи, че някой друг определи, хора с доход под 10 000лв да нямат коли. Май тогава и ти попадаш в графа пешеходец. Дали няма да преминеш на страната на недоволните? Светът се старае да направи един продукт достъпен за възможно най-много потребители. Коли, телефони, телевизори, перални....... Ти пледираш за свиване на пазара. Къде ти е логиката?
  • 147 застраховчо

    1 0 Отговор
    Комисията за финансов надзор КФН хич не й вярвам като сте на загуба отказвайте се от бизнеса.
  • 148 Размисли и страсти

    2 0 Отговор
    Ейййй не народ,а MЪРША!Всеки си коментира от "неговата камбанария" и гледа на другия да му е зле...Съединението е СИЛА,ама Ганьо е единак тарикат и все си мисли,че ще мине между капките и ще му влезе отзад само главичката,а после дори започва да му харесва.Докато не се обедините и станете народ а не съвкупност от взаймно прецакващи се изроди,ще ви начукват днес на едни утре на други...
  • 149 654321123456

    1 1 Отговор

    До коментар #120 от "ГО2018":

    Браво бе, "баровец", хвалиш се с кола втора ръка, с изтекли всички видове гаранции. Мислиш си, че като плащаш повече за застраховка, каско и преглед, вече си хванал Господ за шлифера . Застраховката трябва да ти е в главата. Не мисли, че като плащаш много си безсмъртен!
  • 150 Ганьо

    1 0 Отговор
    Парите за обезщетение трябва да се търсят от причинителя на катастровата а не от застрахователи които играят комбина с фиктивни катаатрофи и прибират парите.
  • 151 Насо

    0 0 Отговор
    Докато всеки си мълчи ще ни мачкат постоянно
  • 152 Гого

    0 0 Отговор
    5 бона да ги направят поне да не караме коли дей.а ваща ма.а!!!
  • 153 123456

    1 0 Отговор

    До коментар #120 от "ГО2018":

    Познавам хора дето преди 20г.се движеха 2 метра над земята и даваха акъл за успешен бизнес на всички.Сега ходят като бито шкембе у дувар.Общо взето колкото повече пари отидат в направления застраховки,акцизи и др.толкова по-малко ще дойдат при мен,при теб и при всеки друг ,дали търговец,дали производител.Каквото щеш.Трябва да се подкрепяме независимо дали сме среден клас ,малко по-богати или по-бедни.Така можем само да се справим с едровите крадци.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Тези

    0 0 Отговор
    Скоро ще разширят обхвата още и вече ще покрива пожар и наводнения и за бани в чужбина.Даже 1000 лева ще стане.ГО си е за автомобили, който иска да си прави за живот или пожар.Те с една застраховка искат всичко да покрива.
  • 156 До 15

    0 0 Отговор
    Как така с една табела караш всичките коли и с една гражданска , няма такъв филм ... Застрахова се ЛИЦЕТО ,което оправлява автомобила и самият автомобил ... Това с табелите съм ги чувал ,че е в САЩ , на друго място... !?!? Тук ни цакат с всичко , защото ние го позволяваме , като гледам коментарите чак се чудя .... Как има изобщо нарушения по пътищата ни , тук само изрядни шофьори ... Траем си , нямаме гражданска позиция , мачкат ни , който и да дойде на власт все тая .. Византийци , Турци , Руснаци , Американци ,Евро съюзи и т.н. А да не говорим как ни мачка Ганьо БЪЛГАРСКИ , защо ли ???? Защото го позволяваме ,НИЕ .( Пишете неща, в които сте сигурни , а не глупости )
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове