Last news in Fakti

24 Август, 2018 07:32 22 209 101

САЩ притеснени от руските ракети в Турция

  • с-400-
  • притеснени-
  • сащ-
  • турция-
  • санкции-
  • ракети-
  • нато-
  • тревога-
  • хедър науърт

Американците плашат със санкции

САЩ притеснени от руските ракети в Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Съединените американски щати изразиха загриженост от планираната доставка в Турция на руски зенитно-ракетни комплекси С-400, предаде „Интерфакс“. Доставките ще започнат още през следващата година.

Говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт заяви, че доставката на руски ракети в Турция, която е натовски съюзник на американците и стратегически партньор, буди „тревога“ във Вашингтон. Част от проблема по думите й е, че С-400 „Триумф“ не е съвместим с другите системи на НАТО за отбрана.

Хедър Науърт намекна също така, че всяка страна, която подпише сделка с Русия за закупуването на зенитно-ракетни комплекси, може да стане обект на санкции. Турският министър на отбраната Нуреттин Джаникли определи като „изнудване“ позицията на американците, които дори заплашиха да не доставят изтребители Ф-35 на Анкара.

Турция ясно подчерта, че няма намерение да се откаже от сделката с руснаците. От Анкара посочиха, че могат сами да се погрижат за националната си сигурност и няма да допуснат натиск от натовските си партньори. Отношенията между Турция и САЩ никога през последните години не са били толкова влошени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сссерем

    36 293 Отговор
    Пука им на америте за кирливите москвичи,работата е там че вместо да вземат по качествените патриоти рязаните фурнаджийски лопати решиха да се подмажат на вовката,ама всичко си има цена и турците ще го разберат по трудния начин.

    Коментиран от #5, #7, #8, #12, #16, #50, #87, #88, #94

  • 2 Не знам

    197 17 Отговор
    Дрън дрън не са съвместими, като им се целеуказва от съвместим радар, те изпълняват задача по конкретната цел. По скоро не искат да се развенчае мита за невидимите самолети, защото те са невидими за съвместимите радари и комплекси. Пейтриът е доказал неефективността си. Що се касае до руските комплекси от този тип - всички са показали че са надеждни във времево и в експлоатационно отношение. Не случайно никой не иска да влиза в зоната му и от както е в Сирия въздушната картина се промени, без да се налага дори да стреля.

    Коментиран от #9

  • 3 Без име

    162 20 Отговор
    Не само, че Турция ще получи C-400, но заедно с Русия ще произвеждат C500
  • 4 Болен русофил

    68 10 Отговор
    А някой не се ли притеснява да пуска постоянно претопени манджи или разчита предимно на първосигналната аудитория?
  • 5 Гост

    120 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сссерем":

    Ти явно имаш проблем с руснаците, но и главния мозък. Напиши поне веднъж някакъв обективен коментар, дори и да останеш без центове за него.А по темата: Разбира се че ом пука на Американците, Турция е натовска страна.

    Коментиран от #31

  • 6 Усмивката

    17 71 Отговор
    Как беши....ако Туркия ни нападне ,кой ки ни спасява ,нали на Русия ши са молиме...А сега имам и един въпрост .Ако Америкенците са джендъри ,руснаците кви са?....значи....има и четвърти пол

    Коментиран от #35, #101

  • 7 Borislav Popov

    92 7 Отговор

    До коментар #1 от "Сссерем":

    Ама що никой не ги иска "по качествените патриоти " ?
    -Провал за американското ПРО на Саудитска Арабия, разби се в жилищен район.
    -Два видеоклипа от Саудитска Арабия, публикувани през нощта, показват сериозна неизправност на американските ракети "Пейтриът", които е трябвало да прихванат приближаващите балистични ракети, изстреляни от бунтовниците в Йемен към саудитската столица Рияд.

    Според журналист един от противоракетните прихващачи е избухнал във въздуха, малко след като е бил изстрелян, а вторият се е разбил в жилищен район.

    Коментиран от #11, #92

  • 8 От Пирдоп

    79 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сссерем":

    ,, Животът него двойно го дари - умът му взе , Сорос даде му пари,,,
  • 9 Българина

    102 7 Отговор

    До коментар #2 от "Не знам":

    Какво означава несъвместима ракета!?! Що за глупост. Всички ракети задаваш целта и тръгва. Не е съвместима с американските военни ценности те да контролират всичко

    Коментиран от #91

  • 10 Шарлатанче

    98 6 Отговор
    Имат пълното право да са притеснени. Ракетните комплекси С 400 са с ненадминати характеристики до момента. Те дори изпреварват времето си.
  • 11 Сссерем

    9 72 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Я пак,къде видя и прочете този "факт",теб съм те забелязал че пишеш само неверни и изопачени неща,дай линк,иначе си долен лъжец,за всеки случай аз ще ти дам да прочетеш нещо ти и другите получовеци.
    https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/za-chestta-na-s-400-blafovete-na-putin-v-siriya-byaha-razoblicheni

    Коментиран от #14, #82

  • 12 доктор

    59 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сссерем":

    Брей ! И всеки ден от ранни зори се дрогираш бре жендер ! Бре така ако продължаваш да не дочакаш новата година бре .
  • 13 Защо?

    38 1 Отговор
    Да не мислят да я нападат :)))
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 българче

    54 16 Отговор
    Русия и Турция, рамо до рамо, сърце до сърце! Напред с братски Русия и Турция!

    Коментиран от #19, #41

  • 16 Бг 🇧🇬

    70 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сссерем":

    вместо да вземат по качествените патриоти - ПИЧ , ВЕРВАШЛИ СИ НА ГЛУПОСТИТЕ КОИТО ПИШЕШ ?

    Коментиран от #21, #98

  • 17 Dissapointed

    107 6 Отговор
    От Анкара посочиха, че могат сами да се погрижат за националната си сигурност и няма да допуснат натиск от натовските си партньори.
    Евала на турците, само това мога да кажа ! Това е суверенитет!!!
  • 18 onq s konq

    30 41 Отговор
    САЩ имат пълното право да се притесняват от действията на Турция.Нещо повече-всички натовски държави би трябвало да са притеснени!А какво значи че С-400 "не са съвместими" с натовските стандарти?Това значи,че НЕ МОГАТ ТЕХНОЛОГИЧНО ДА СЕ СВЪРЖАТ В НАТОВСКИЯ РАКЕТЕН ПРЪСТЕН И ДА БЪДАТ КОНТРОЛИРАНИ ЦЕНТРАЛНО ОТ ЩАБА!Което пък значи,че РАКЕТИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ КОНТРОЛИРАНИ ОТ РУСИЯ,ПРЯКО ВОЛЯТА НА СОБСТВЕНИКА ТУРЦИЯ-ДИСТАНЦИОННО,ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ.И понеже въпросните ракети са ефективни както по въздушни,така и по НАЗЕМНИ ЦЕЛИ,няма никакъв проблем да се използват както като отбранителни,така и като нападателни.Отделно пък е достатъчно тоя Ракетен комплекс само "ДА ЗЪРНЕ"/прихване/ прелитащ натовски самолет/като Ф-35 например/ и електрониката му да отчете всякакви параметри като време за реакция,вероятност за сваляне,ефективен параметър за поразяване и т.н.-което по същество си е ЧИСТА РАЗУЗНАВАТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ СВРЪХСЕКРЕТЕН ТИП.И като се има предвид че вероятно ГОДИНА руски специалисти ще обучават турските военни за работа с Комплекса,то ясно е че инфото ще ще се появи на Руската маса още на мига при появата си.Затова и тук изобщо не става дума че турците са предпочели руското пред американското поради разлика в цената,а ЗАРАДИ ПРОБИВ В СИГУРНОСТТА НА НАТО!

    Коментиран от #28, #32

  • 19 СеСеСере

    11 49 Отговор

    До коментар #15 от "българче":

    Рязан руски читак!

    Коментиран от #89

  • 20 Сссерем

    5 39 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Не ми давай цитати на тоя предател Постол,уж беше съветник по едно време а после го изгониха заради руската връзка,сега май че е в мичиганския у-тет,и пак ти казвам дай линк за тоя факт,ако ще и от телеканал Звезда да е,защото всеки може да твърди каквото си иска,кога се е случило,колко ракети са изстреляли и т.н.

    Коментиран от #27

  • 21 Сссерем

    8 68 Отговор

    До коментар #16 от "Бг 🇧🇬":

    Ами целия цивилизован свят вярва,само страните от третия свят разчитат на руските кютници като Алжир,Индия а сега и Турция.

    Коментиран от #25, #29

  • 22 Усмивката

    9 33 Отговор
    Я..я..я ..много генерали тук....от червената армия ли?..един тук ,успял да различи по видроклип??? ,американски ракета ,и то нощем?? ,и как пада в жилищен квартал.....нашествие на СПЕЦИАЛИСТИ

    Коментиран от #52

  • 23 У лево е Крим

    64 5 Отговор
    Разбирате ли сега защо не трябва да се купува американско оръжие? Решиш ли да си купиш нещо друго от някъде ...- Санкции!
    За това трябва да си купуваме Европейско производство самолети, хеликоптери, ракети ... - Каквото дойде! Всичко друго, но не американско!
  • 24 Усмивката

    5 28 Отговор
    Я..я..я ..много генерали тук....от червената армия ли?..един тук ,успял да различи по видроклип??? ,американски ракета ,и то нощем?? ,и как пада в жилищен квартал.....нашествие на СПЕЦИАЛИСТИ
  • 25 Хасан

    39 11 Отговор

    До коментар #21 от "Сссерем":

    Много разбираш ти от ракети,карай си комбайна и не се изказвай неподготвен..
  • 26 БЧК

    30 4 Отговор
    Има защо да се притесняват в САЩ !
    Не е трудно да се досети всеки, че подобна техника може да бъде управлявана и насочвана дистанционно, от самите руснаци и без знанието и желанието на собственика - в случая турците.
    Освен това, има условия за разполагането на подобни комплекси, за да бъдат надеждни. А кой може да каже, кога са разположени , естествено - производителя. От което следва, че руснаците ще знаят във всеки момент, къде се намират въпросните.
  • 27 Borislav Popov

    26 1 Отговор

    До коментар #20 от "Сссерем":

    За тебе май всички са предатели ? Или пък са купени от руснаците businessinsider , motherboard,nytimes,belfercenter The New York Times.
  • 28 асът на асовете

    54 10 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Прав си кон, писах ти плюсче! А в Кравария вече са яко ошашкани и то не само заради Ц-400, те направо пълнят памперсите даже и при най-малката новина идваща от Русия. Ама тъй ще е, да свикват щото все така ще е вече, докато не се разпадне нацяло амерската кочина.
  • 29 СЕДНИМИ НАКУРА

    30 6 Отговор

    До коментар #21 от "Сссерем":

    НАСРАН ЛИ СИ СЕРЕШ ЛИ ЕЛА МАЛКО ДА СЕ УСПОКОИШ РАЗБИРАШ НЕЩАТА ДЕ ГОЛЕМИТЕ СЕ РОВЯТ НО НАЙ РАЗБИРАШ ДА БАРАШ КУРО ТВА ТИ СЕ ОТДАВА
  • 30 Townboy

    61 5 Отговор
    С приятел като САЩ, враг не ти трябва. А ние нашите С300 ги нарязохме за скраб под давлението на приятелите от САЩ и техния агент Филип Димитров.

    Коментиран от #36

  • 31 Пешо

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Грешиш! Посерко не може да има проблем с главния мозък, той просто няма главен мозък.
  • 32 Трол

    18 5 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Кобилкин, айде по-леко с анаЛлитичните ти напъни! С 400 и наземни цели! Чели са ви нЕкви лекции на вечеринки на младежкото ГЕРБ и ти чул, недочул айде да се изтропаш! Виж по времето на ВСВ немците са използвали зенитно оръдие, мисля, че беше 88 милиметрово, срещу танкове и е имало ефект! Айде научи нещо и от мен! Абе с малко напъни, за 4-5 годинки ще ти докараме IQ до 65...

    Коментиран от #37

  • 33 Bulba

    4 2 Отговор
    То греховете на фиЛчо са доста ,ама все пак е КС
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 gggg

    26 2 Отговор

    До коментар #6 от "Усмивката":

    ako Turciq ni napadne povqrvai nqma da imame vreme da se pomoliim na nqkogo...
  • 36 СссереМ

    16 21 Отговор

    До коментар #30 от "Townboy":

    Пишеш глупости,нарязахме сс-23 ззащото имм изтече експлотационния срок който беше 15 г.,а с300 още са на въоръжение.
  • 37 onq s konq

    18 15 Отговор

    До коментар #32 от "Трол":

    НЕ ОСПОРВАЙ НИТО ЕДНА МОЯ ДУМА-НЕ СИ ДОРАСЪЛ ДА МЕ ПОПРАВЯШ!Защото в случая цитирам точно ВОЕННИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ВЪПРОСА ЗА ПОРАЗЯВАНЕ НА НАЗЕМНИ ЦЕЛИ ОТ С-400 и доколкото си спомням бяха ТОЧНО РУСКИ!А това че арогантно се обръщаш към мен с инфантилното"Кобилкин",говори само за едно-че си комплексар по природа и искаш всячески да си вдигнеш малко самочувствието по всякакви просташки начини.И ще повторя за такива като тебе-НЕ МЕ КОМЕНТИРАЙТЕ-ПРОСТО ЧЕТЕТЕ И СЪБИРАЙТЕ ЗНАНИЯ...за да не ви подритва обществото!

    Коментиран от #49, #75

  • 38 Вили

    10 28 Отговор
    Турците трябва да кажат ясно и разбрано с НАТО и Европа ли са, или не. Никой не ги държи насила. Ердоган е ориенталски диктатор като Садам Хюсеин, Кадафи, иранските чалми, и не трябва да влиза в Европа.

    Коментиран от #43, #44

  • 39 Зу22-м

    8 0 Отговор
    До като им се обсъждат оръдията злато копаят,до като ги сравнявате гладувате и се нервите,част от стотинките ви ходят и в двата свята не само за оръжия и за куп луксове на гражданите им,поданици те им,народът им,нацията им е и техни пиончици от уж гладните нато-шенгенско-европейски+руско-корео-ирански=единия народ ви нарича хейтърите другият глупаци.Нормално,хора които спорят за всичко са глупаци,а дали разбират всъщност,едва ли само видял картинката на оръжието и знае всичко,само да му пуснат Фил или фон и глей джавканици пак на глупаци.В момента по хубава площадка за тест на тези системи няма,да пуснат няколко от двете страни най добре ще е подобни молекули нямат място под слънцето,зад монитора,дисплея,плазмата,футон екрана черно белите сандъци и т.н.т
  • 40 Вуйчо

    20 2 Отговор
    До ссерем,
    Че сереш, сереш! Ама защо и сам не си го ядеш!!!
  • 41 СеСеСере

    5 26 Отговор

    До коментар #15 от "българче":

    Айде русофилите в кочината!
  • 42 Dorian

    43 3 Отговор
    Турция искаше да закупи оръжия от САЩ още по времето на бумът на турската икономика, средата на миналото десетилетие. Оттогава от САЩ няма отговор. Едва сега, след като Турция и Русия засилиха своите контакти, се сетиха. Тоест турците трябваше да чакат над 12 години, за да се сети чичо Сам за своят "най верен съюзник". И то само, защото търгуват с Русия. Напълно некоректно отношение от страна на САЩ. А това в момента е наглост. Турция е напълно суверенна държава и може да поддържа връзки с когото поиска. Какво значение има членството във военен блок, чийто лидер нехае съвсем открито за съюзниците си? Говорим за "империята на злото, злият Варшавски договор, как СССР ограничава държавите от блока и ги наричаме сателити. Че НАТО, което съществува и след 30 години, не е ли същото? САЩ указват натиск на всеки сателит, който се разколебае. А пък ако се задълбочи, ще има и военна намеса в Турция. Те не могат да разберат, че и във военно отношение изостанаха. Ф-35 отне много повече време и средства от очакваното, а е по-слаб от конкурентите си. Как тогава тези хора се имат за военна сила номер 1?
  • 43 Yavuz

    35 6 Отговор

    До коментар #38 от "Вили":

    Ердоган дойде на власт с 52 % от гласовете на турския народ, това че западният лихвар не го харесва означава че работи за интересите на своята държава. След като ликвидираха Саддам и Кадафи демокрация ли дойде в тези държави.
  • 44 Айде бре

    17 11 Отговор

    До коментар #38 от "Вили":

    Турците трябва да кажат ясно и разбрано с НАТО и Европа ли са, или не. Никой не ги държи насила. ------
    А това да им диктуваш от кого да купуват оръжие за защита със собствените си пари не е ли диктат? Не си ли чувала турската поговорка който плаща той поръчва музиката? Като американците искат да се свири тяхната музика да плащат, т.е.да купят те на турците техните системи. Не може НАТО да използва Турция за сигурността на другите членки и в същото време да е сляпо за сигурността на самата Турция.

    Коментиран от #46

  • 45 Ако Турция излезе от НАТО

    19 3 Отговор
    Това автоматично променя условният победител от студената война.
  • 46 е не бре

    5 28 Отговор

    До коментар #44 от "Айде бре":

    Работата е там ,че никой не диктува на Турция от кого да пупува ,а се има в предвид ,че неможе да имаш и ДВЕТЕ.Турците трябва да изберат или да вземат С400 или Ф-35.И двете неможе и е съвсем разбираемо.Понякога като седиш на 2 стола нали знаеш какво следва ? Освен това руските системи немогат да работят с тези на НАТО и са начин руснаците да добият повече представа за западните оръжия.Турция е в НАТО и ако иска да бъде там ,трябва да се придържа към съюзниците си ,а не да играе на двата фронта.

    Коментиран от #54

  • 47 ВБАя

    21 4 Отговор
    Самите американци казват, че С - 400 в някои отношения са по добри от "Патриота". За С - 500 може да се каже, че могат да свалят цели в стратосферата и близкия космос и нямат аналог. По този начин те, още от сега могат да свалят американските разработвани самолети и совалки, които, ще могат да оперират на такива височини, но са в обхвата на руското ПРО. ПРО на американците може от години да изстрелва крилати ракети по земни цели, но и руското може същото в зависимост, какви ракети има в контейнерите на установките. За новите и следващите радари за тях видимо или "невидимо" е едно и също. Въздух, земя и вода на близко и далече. Така, че да се спори за нещо, което е вече е факт направо е безпредметно.....

    Коментиран от #85

  • 48 Хасан

    36 5 Отговор
    Значи гърция може да ползва руските ракети ц 300 и гърция е в нато но за турция проблем да купи ц 400 когато почна войната в сирия нато си дръпна пейтриитите от турция и турското небе остана уязвима почнаха да падат ракети в турция колко хора умряха турция вече не вярва на нато и америка щеги купи те вече са платени

    Коментиран от #53, #62

  • 49 Трол

    21 5 Отговор

    До коментар #37 от "onq s konq":

    Кобилкин, не се излагай, не продължавай да твърдиш тъпизми-С 400 и наземни цели! Наземно разположени-да, защото ги има и за кораби! Кобилкин, стегни се! Научихме те кое е унгарското знаме и кое българското, обяснихме ти за "мигачите" на американските коли по калниците им, какво ли още не! Учим те, образоваме те, но си много труден екземпляр! Простотата ти е въпиюща!

    Коментиран от #95

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Хикс игрек

    11 2 Отговор

    До коментар #22 от "Усмивката":

    И един американски генерал започна да дава акъл:)))) коя академия завърши:)))
  • 53 983

    9 14 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    Не виждаме обаче някъде Гърция да се натиска да взима Ф-35 ? Ти въобще четеш ли какво ти се пише или си четеш между редовете ? Естествено ,че Турция ,ако иска може да купи С-400 ,но това означава ,че от тук нататък , ще трябва да взимат и руски изтребители ,защото натовски никой няма да им даде.

    Коментиран от #55

  • 54 Айде бре

    9 4 Отговор

    До коментар #46 от "е не бре":

    От къде е разбираемо, че не може и двете? Дай по-подробно.
  • 55 Ще дават и пушек ще се вдига

    18 5 Отговор

    До коментар #53 от "983":

    Какво ще рече никой няма да им даде? Турция е сред страните участващи в разработването на ф35. От години си строят сами ф16. В разработка е и техен собствен изтребител.

    Коментиран от #60

  • 56 Дилема

    5 4 Отговор
    Така че, в крайна сметка, кой задник ще избере да целуне Турция, американския или руския?

    Коментиран от #59

  • 57 ТОЧКАТА

    22 4 Отговор
    Що се косите,бе???Та ракетите са ОТБРАНИТЕЛНО оръжие...и е на 10 000 километра от вас....даваме и ДУМА ,че НЕ СА НАСОЧЕНИ към вас!!!!Нали така успокоявате Русия като я обграждате с бази,инсталирате ракети,поставяте ПРО,тъпчете войници и техника наоколо..
  • 58 Бивш служител на МВР

    22 6 Отговор
    Боклуците от САЩ ще духат супата от Руснаците.
  • 59 По-скоро

    8 2 Отговор

    До коментар #56 от "Дилема":

    Въпросът е кой ще цунка турският. Все пак турците дават парите, който цунка той ги взима

    Коментиран от #64

  • 60 948

    7 4 Отговор

    До коментар #55 от "Ще дават и пушек ще се вдига":

    Говорим от тук нататък...Ако САЩ каже ,естествено ,че Турция ще гледа изтребители през крив макарон.И това ,че са предоставили достъп до няколко завода за разработката на Ф-35 не е от съществено значение.

    Коментиран от #63

  • 61 Tok

    19 6 Отговор
    Ами турците не вярват на нато и това е първата стъпка със която ще изленат от членуване на нато защото когато убийствата стават в Европа или САЩ НАТО се появяват на хоризонта, но когато е в Палестина, Мианмар, Аракан и такива места ги няма никакви. Турция иска да направи ново обединение с държави които ще подкрепят военни операции там където има нужда, а не като нато да действа със интереси на ес и сащ.
  • 62 ей камилар

    7 11 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    Значи... Кипър не можеше да ползва руските ракети С-300, които беше купила, защото така искаха Турция и нейните тесни съюзници Израел и САЩ. За това намерихте решението да ги съхрани неактивни в Гърция. Щом така ти харешваше тогова, така ще ти харесва и сега да ги платиш и да ги съхраниш в Туркминистан, г-н лицемер Хасан.
  • 63 Да, от тук нататък

    21 5 Отговор

    До коментар #60 от "948":

    САЩ няма да имат думата в Турция.

    Коментиран от #65

  • 64 а по-точно

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "По-скоро":

    въпросът е кой ще цукна турския, със Ч без К, щото тоз който няма пари, все пак някакси трябва да изплати

    Коментиран от #66

  • 65 948

    9 22 Отговор

    До коментар #63 от "Да, от тук нататък":

    Боже..кой пък те пита тебе ,дали САЩ ще имат думата при рязаните или не.Американците ако решат ,с Турция е приключено и може даже и нова демокрация да им се наложи.Тръгнал тука мюслите да ни обеснява..

    Коментиран от #67, #68

  • 66 Явно

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "а по-точно":

    Ти така плащаш.
  • 67 Да бе

    5 3 Отговор

    До коментар #65 от "948":

    Питат тебе. Пхаха
  • 68 Нещо

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "948":

    Истината не ти харесва,м?
  • 69 кви ракети-кви пет лева

    4 2 Отговор
    Страните в несъстоятелност не купуват. Разпродават.

    Коментиран от #78

  • 70 Чууу

    5 14 Отговор
    Предлагам всичките русофилистици тука да яхвате по една ракета и да отлитате в открития космос, където ви е мястото.

    Коментиран от #71, #77

  • 71 Уууу

    4 0 Отговор

    До коментар #70 от "Чууу":

    Твоите желания са заповед
  • 72 Бай Хой

    18 0 Отговор
    Нема вечни съюзници - има вечни интереси 😁
  • 73 Бай Хой

    15 4 Отговор
    Тиквата наряза бг ракетите - да лиже мерикански задници 😁
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Олеле малеле

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "onq s konq":

    Шматко пак се излагаш!!!
  • 76 Жорко

    6 3 Отговор
    Има защо да се притесняват. С -400 няма аналог в света. И аз мисля, че така руснаците ще могат да се сдобият с ценни данни от системата на НАТО. Какво е замисли Путин, никой не знае. Той, че Ердоган иска от две цици да суче - и това е ясно. В момента между тези три държави Русия, САЩ и Турция тече голямо надлъгване/ надиграване/ Също така съм, чел, даже може и да го има и в нета, че когато Русия изнася оръжие за някоя друга държава, винаги ЕКСПОРТНИЯТ ВАРИАНТ е с по-слаби или влошени характеристики отколкото идентичното оръжие, което е на въоръжение в руската армия.
  • 77 Имат яхат

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "Чууу":

    А ти яхаш....дедовия
  • 78 Значи

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "кви ракети-кви пет лева":

    Няма от какво да се притесняваш.
  • 79 Демократ

    5 8 Отговор
    Ужасно много руски платени тролове в сайта. Що не ходят в Рашъ да живеят щастливо, а заработват рубли, ставайки копейки до края на деня и тровят нормалната атмосфера в сайта. Те са на принципа от соца, че " американският СПИН е неизлечим, а руският непобедим". Нямат грам мисъл в пробития им мозък! Жалко!!!!
  • 80 Демократ

    4 11 Отговор
    Ужасно много руски платени тролове в сайта. Що не ходят в Рашъ да живеят щастливо, а заработват рубли, ставайки копейки до края на деня и тровят нормалната атмосфера в сайта. Те са на принципа от соца, че " американският СПИН е неизлечим, а руският непобедим". Нямат грам мисъл в пробития им мозък! Жалко!!!!

    Коментиран от #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Мммм

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Сссерем":

    А, бе момко облъчен аз на този цървул ли да вярвам или на данните за унищожени натовски ракети бе убосник мамин. От 117 изстреляни 75 унищожени 20 отклонени и другите паднали в неизползвани обекти и пустиня.Това всичко е със съдействието на радарните комплекси на С 400 засичаха и предаваха данните на сирийците,а те ги сваляха със старите ПР комплекси. Ако С 400 се бяха намесили,наистина щеше да избухне конфликт,а те са там да защитават руската военна база, и ако някоя ракета бе "сгрешила " да тръгне на там щеше да има мазало за краварите и останалите пе...аси от коалицията им,ама на последните понеже са с дребни топчета не им стиска да излязат очи в очи, а сега тирят чалмарите да пускат самоделки и руснаците се справят блестящо. Не ти се удава нещо защитата на любимите ти кравари така,че не дей да не измучиш на лудо.

    Коментиран от #86

  • 83 Мммм

    4 0 Отговор

    До коментар #80 от "Демократ":

    Я по-добре се гръмни да не тегнеш на Земята с простотиите си.
  • 84 гост

    10 0 Отговор
    Не само резаците купуват руски ракети,когато бях в казармата 1984г
    ходихме на стрелби на полигона „Ашулук“ във тогавашният СССР със ракети С-125 Нева / Печора (название на НАТО SA-3 Goa) с които свалиха бомбардировача F-117сърбитер много се учудих тогавакато видях че и датчаните стрелят с такива ракети по това комунистическо време.
    Кой каквото му харесва това да си купува.Важното е да си независим.
  • 85 СссереМ

    2 6 Отговор

    До коментар #47 от "ВБАя":

    Така е,поразявят и цели навсякъде в млечния път, че и в другите галактики,извънземните ги е страх да ни доближат вече.
  • 86 Психопат

    0 5 Отговор

    До коментар #82 от "Мммм":

    Та на Червения площад какво кацна? Какво ПВО имаха крепостните селяни(крепостни граждани) ? Я ни подсети! Какво ще кажеш? И ракетите са 55 без заряд! Просто показно! Сега наум сложи 55ядрени заряда и ни обясни какво щеше да остане от Сирия! Аде започвай да ни .........! Две в Дамаск а?

    Коментиран от #96, #99

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Онур

    4 1 Отговор
    Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява руският му колега Владимир Путин да посети в близко време Истанбул. Това заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу на среща в Кремъл с руския лидер, предаде ТАСС. Вашият скъп приятел господин Ердоган ви праща поздрави, най-добри пожелания и очаква в най-скоро време да посетите Истанбул. Вие имате уговорка да отидете в рибен ресторант", каза Чавушоглу. Това, че Ердоган е поканил Путин на ресторант в Турция, стана известно по време на срещата на върха на групата БРИКС в ЮАР през юли тази година. Тогава обаче ставаше дума за месо, а не за риба. По време на тази среща турският президент покани Путин на ресторант, но Путин отвърна на шега, че ще приеме поканата само, ако Турция отвори пазара си за доставки на месо от Русия. На следващия ден руският вицепремиер Алексей Гордеев съобщи пред журналисти, че руските производители са започнали да изнасят говеждо месо на турския пазар. Въпросът за износ на руско месо в Турция дълго се обсъжда от представители на двете страни.
  • 91 Амнезия

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българина":

    Несъвместим, лзначава, че не може да бъде наместена в поръчките към Локхийд, Боинг и ансверд. Иначе и китайски ракети могат да се куплират към НАТО ПРО. Това е като задължителния държавен мутренски рекдт Гражданска отговорност - дали ще ти обере парите един или друг застфаховател, все ще си обран.
  • 92 MACEDONIA

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Лелеееееее перчема ще откачи направо, сам си търсеше и си намери майстора .
    Ердо ще го умори оня смахнатия тирбушон . Защо на перчеме му трябваше на баир лозе ? Сега ИМПЕРИЙИТЕ ОТВРЪЩАТ НА УДАРА .
  • 93 jforfk

    6 1 Отговор
    Винаги съм се чудел защо САЩ толкова страдат за покупката на чисто отбранително оръжие от Туция. Ами нали турците са съюзник на САЩ в НАТО? Ами като дойде първата доставка, даже ще могат да вземат за проба един комплекс, поне да му разгадаят тайните. Това е все едно САЩ да продадат Ф22 и Ф35 на Монголия. Това значи, че го продават директно на Русия и те ще го разгледат и копират тези неща дето не могат да си направят сами ... Та докато мислех, си отговорих на въпроса. И ето какво измислих ... Ако Турция има С400 /и наистина С400 е толкова добър/ нейното ПВО става независимо, а страната НЯМА НУЖДА от военна защита от страна на САЩ и може да води каквато политика си иска. И максимата на Тръмп "платете за да ви защитаваме" отива на кино. Турция казва: ние ще се защитаваме сами. И политиката на САЩ като на мафията от 30-те години на миналия век "Плати за да те защитаваме", не става. Само дето не мога да си обясня дали САЩ са мръднали малко напред от времената на Ал Капоне и Лъки Лучано? Не е ли минал близо век оттогава?
  • 94 Хрис

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сссерем":

    СссерСеМ не подценявай турцит. Те много дбре са преценили, кое е добро за тях и кое не. Пак ти повтарям не се изказвай неподготвен, направи си труда да попрочиташ по нещо преди да се и.се..ш! Само нещичко ще ти светна -за С-400 Русия разполага с нова ракета с ефективна далекобойност 400 км.
  • 95 Хрис

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Трол":

    Привтелю, С-400 действително могат да се използват, както и други по-стари руски системи, по земни и надводни цели. По понятни причини (не особено мощен заряд ) ефективността им по земни цели не е висока. Пример -ракетите на ЗРК С-75 (приет на въоръжение 1957 г.) имат далекобойност по земни и морски цели 130 км. Преди година-две възстаниците (мился че се наричаха -Хути) в Йемен нанесоха няколко удара по саудитски бази със същият тип ракети (С-75), но по-късно производство.
  • 96 Хрис

    4 0 Отговор

    До коментар #86 от "Психопат":

    Ти наистина ли си психопат. Ти тези ядрени заряда ги хвърляш, като бонбони. Имаш ли си представа за поразяващите фактори на ядреното оръжие? 55 ядрени боеприпас по Сирия ще првърнат Арабския полуостров , берабер с Израел,ливан, Ирак, Саудитска арабия, Югоизточна Турия и т.н. в радиоактивна пустиня смърдяща от милиони разлагащи се трупове на убити и умрели от лъчева блест хора и животни.
    Сред тях ще има голям брой от личния състав на амерканската коалиция. В зависимост от метеоролгичните условия, мже да пострада и Балканския полуостров ицяла Европа. Спомни си Чернобил и си прдстави, ако можеш каква паника ще обхване не само Европа, но ицелия свят.
  • 97 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    АБЕ ТУРЦИЯ И САЩ НЕ СА ЛИ ПРОТИВОПОЛОЖНИ ТЕРИТОРИИ НА ЗЕМНОТО КЪЛБО ??? "ТОПОЛ-М" В СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ПРОБЛЕМ А С-400 В ТУРЦИЯ -КАКВО ЗАПЛАШВА САЩ ??? НО САЩ СА П О Д И З П Ъ Л Н И Т Е Л И НЕ ИЗРАЕЛ И ОТ ТАМ ИДВА ТЯХНОТО " ОХ И АХ " ПОНЯКОГА -Ъ Ъ Ъ !!!!
  • 98 Дивуй

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бг 🇧🇬":

    На този вяра не му трябва , работи само за пари.
  • 99 Дивуй

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Психопат":

    Я ти кажи нещо за Гари Паурс , май така се казваше и за U 2 свален над СССР
  • 100 Анонимник

    0 0 Отговор
    С400 са толкова "неефективни", че отказаха НАТО-вската авиация от удари с/у бази на Асад в Сирия, нали?! Едно е да изстреляш ракета, за която не ти пука какво ще стане, друго е да изпратиш трениран летец и машина на стойност няколко пъти по-висока от ракетата... :D
  • 101 ЗАПОЗНАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Усмивката":

    АКО ТУРЦИЯ НИ НАПАДНЕ И ГОСПОД НЕ МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ !!!
Новини по държави: