Last news in Fakti

24 Август, 2018 08:42 2 582 3

ДАЕШ изкарва пари от туризъм и лекарства

  • даеш-
  • ислямска държава-
  • терористи-
  • тирузъм-
  • лекарства-
  • финанси-
  • русия

Чужди служби помагат на джихадистите

ДАЕШ изкарва пари от туризъм и лекарства - 1
Снимка: Shutterstock

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви, че терористите от „Ислямска държава“ се концентрират върху нови източници на финансиране, като активно влагат средства в туристическия бизнес, селското стопанство, а също така спекулират на фондовите борси, съобщи „Интерфакс“.

„След нанасянето на удар на системата за контрабанда на петрол, терористите се концертираха върху нови източници за финансова и материална подкрепа. Фиксира се спекулация на фондовите борси и стремеж да се инвестира в легални сектори на икономиката в редица страни“, заяви Небензя по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Дипломатът отбеляза, че ислямистите влагат средства в туристическия и хотелския бизнес, селското стопанство, във фармацевтични и строителни компании“. Той допълни, че терористичната групировка „продължава да се бори за контрола над наркотиците, в това число в Афганистан“.

По думите на Василий Небензя джихадистката групировка „Ислямска държава“ получава доставки на оръжие от структури, които са свързани със специалните служби на някои страни. Той посочи, че ДАЕШ получава помощ отвън. Русия, най-близкият съюзник на Асад, нанесе тежки удари по терористите в Сирия през последните години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    19 0 Отговор
    Е то вече е ясно за всички - САЩ са терористична и гаменска държава. Кръв, терор и изнудване. Последното Тръмп го издигна до невиждани досега висоти.
  • 2 Ташко Мъдев

    3 0 Отговор
    Да... Но никой от жадните за петрол няма да си признае, че източиха милиарди литри черно злато. То и затова тяхната коалиция с години нищо не правеше и пускаше биооръжия и бомби, обвинявайки Асад.
  • 3 Помнящ

    2 0 Отговор
    Никаква разлика с нашите бивши ченгета и настоящи "бизнесмени" ! Какво съвпадение на отраслите !