Last news in Fakti

24 Август, 2018 11:46 10 002 6

Заводска Micra с механичен компресор и с турбо

  • nissan-
  • micra-
  • march super turbo
Заводска Micra с механичен компресор и с турбо - 1

Името на този автомобил е Nissan March Super Turbo и всъщност представлява евтина, но доста наточена Micra. Тази кола е създадена в един от онези безумни моменти в миналото, когато компаниите експериментираха с моделите си както им падне.

Този автомобил е оборудван с 930-кубиков двигател, който обаче е снабден и с турбокомпресор и с механичен нагнетател. Мощността му е 110 конски сили, което за 80-те години на миналия век си е доста прилична мощност за двигател с работен обем под литър.

Заводска Micra с механичен компресор и с турбо

Интересното при технологията на Nissan е, че механичният нагнетател и турбокомпресорът и не работят заедно дълго време. Първият се задвижва от електромагнитен съединител, който се задейства от положението на дроселовата клапа.

Въпреки че автомобилът е доста евтин за онова време, от Nissan успяват да продадат само 10 000 екземпляра. Сравнително слабите продажби карат ръководството на компанията да се откаже от наследник на наточената Micra.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алексей

    2 2 Отговор
    От съвременните ми допада Peugeot 208 Pikes Peak

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Язе

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алексей":

    Това няма как да си го купиш и не е сериен автомобил.
  • 4 Алфа Ромео

    3 3 Отговор
    Братовчед ми навремето имаше такава без турбо естествено, много вървеше тая въшка за 1000 кубика, е вървеше до 140-150 но беше доста пъргава.
  • 5 Япония

    9 5 Отговор
    А, лапетат, твърдяха, че ваг измислили тази комбинация!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.