24 Август, 2018 16:18 2 070 20

ВМРО: Царят да се откаже от други претенции към България

  • вмро-
  • врана-
  • симеон сакскобургготски

Последното решение на Софийския градски съд (СГС) - че дворецът "Врана" е на държавата, а не на династията - потвърждава отдавнашната позиция на ВМРО срещу опитите за споразумение със Сакскобургготски.

В четвъртък, 23 август, Софийския градски съд отсъди, че дворецът "Врана" е собственост на държавата, а не на Сакскобургготски и роднините му.

Решението подлежи на обжалване пред апелативна инстанция, но още веднъж потвърждава общата воля на българските съдилища от 2012 г.

Тогава стана ясно, че върховна инстанция отказва реституция на чифлика "Кричим".

Преди година се появиха идеи за споразумение между държавата и Сакскобургготски.

Още тогава ВМРО се противопостави на тези идеи. Премиерът Борисов се вслуша в тази позиция на патриотите и се отказа от подобни постъпки.

"Огромната част от въпросните имоти са част именно от институцията, а не са лични имоти на царете", категорични са патриотите.

Според тях въпросът с имотите не може да се натоварва с някакви исторически сантименти.

От ВМРО призовават царят да се откаже от по-нататъшни претенции спрямо България.

"Какъвто и да е изходът от подобни претенции, те само ще затвърдят ниското доверие на българите към Сакскобургготски и неговото неотдавнашно участие в българската политика", твърдят патриотите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кълвач

    11 8 Отговор
    На дърти години ще излиза на квартира! Така му се пада, за дето ни натресе Борисов.
  • 2 Иванов

    12 6 Отговор
    Е как да се откаже, като тази резиденция е проиграл на карти и ще му счупят капачките, ако не им я даде? От Симо Горския и чеп за зеле не става. Бойо Чумата е неговото пъклено отмъщение към България!
  • 3 гост

    15 2 Отговор
    Крадлив дедо Мони барабата
  • 4 няколко думи за Фердинант

    6 1 Отговор
    трябва да прочетете "Цар Фердинант-съвети към сина -УИ "Свети Климент Охридски С.1991г...
    сега нямам време за откъси.....
    .
  • 5 патриотъ

    7 2 Отговор
    Що не му дадете на тоя цялата България,та дано да спре да ламти!?То и без това за нищо не ставаме и сме заникъде!

    Коментиран от #6

  • 6 Пеевски

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "патриотъ":

    А а а не БГ е за мен и тоя дето ме вижда в огледалото като се погледне, за Царя едно много малко парченце, да се нареди на опашката!
  • 7 филянкишията

    6 3 Отговор
    ВМРО - БНД т. н. Оядени ПатрЕоти - комунисти в траур начело с шкембе воевода агент Иван от Русе с каракачанскато име , заграбил имотите на македонските бежанци и имигранти в България няма моралното право да споменава името на Саймън Дъ Секън , а да целува портретът на неговият патрон и покровител бай Пенчо Кубадински от БКП голямият ловджия , патрЕот и ЕнтЕктуалец , който го назначи начело на ВМРО - ченгета чрез доносника на ДС Стоян Г. Бояджиев.
  • 8 няколко думи за Фердинант

    5 1 Отговор
    Презирай народа, от всички неща в държавата народа е най-маловажното.
    Ти трябва да се въоражиш с недоверие.Още повече да не се обвързваш с дадена дума.затази своя слабост поданиците ти ще те презират.Обещавай всичко, кълни се във всичко, но прави каквото ти скимне.Глупавите мислят, че тия пороци са полезни за най-долните ти поданици, царете обаче извличат най-голяма полза от тия пороци.
    Аз бях голям лъжец, по-фалшив и по-лукав от всички, заради това можах да надиграя и най-рафинираните гешефтари и най-хитрите мои братя, короновани глави.Така, че в думата честност няма нищо царско.тя се ползва в нашата династия с достъп, но аз за 32години царувах без нея..Лицемерието е основна добродетел на царете
  • 9 няколко думи за Фердинант

    3 1 Отговор
    Лицемерието е много тачено в нашия Кобургов род, но също и у българите, затова ти сине трябва да го притежаваш във висша степен, така да обезоръжиш поданиците си.знач, че не си религиозен като мене, но заради тълпата трябва да се преструваме, че сме най-фанатични християни.това което религията иска от простия човек ние не можем да го дадем и религията ни прощава, защото тя гледа на нас като на миропомазани и ни простила предварително.
    Преструвай се, че благоговееш пред семейството, семейната чест.затваряй си очите за всичко, което ти се изпречва пред теб.Мъжете тук са груби с жените си, а жените им се преструват, че се подчиняват и си правят каквото си искат.Нравите им не те интересуват.Колкото един народ пада нравствено толкова по-сигурен е монархът.
  • 10 няколко думи за Фердинант

    4 1 Отговор
    Една истина ще ти призная, че нашия Кобургов род е род на развратници и заради това повечето европейски престоли се падат на нас, гладни и ловки авантюристи.Един ден историята може да каже, че през 20-ти век аз съм най-великият монарх.
    Не е необходимо един цар да е сладкодумен, но той трябва да има дарбата да стъкми прилично, свърже без много грешки няколко изречения.Помни мълчаливите хора изглеждат мъдри и важни.Така научи няколко изречения и особено се упражнявай в употреблението на съюзите, защото ако е нужно ще ти се наложи да променяш реда им, без да си покажеш съвсем босотата.
    Царят трябва да е голема комедиант и в практикуване на обрядите.Политиката е острието на камата, а религията е като пита кашкавал

    Коментиран от #17, #18

  • 11 няколко думи за Фердинант

    2 2 Отговор
    Нашата династия показа голяма ловкост и политически такт.И католици и лправославни и лютерани са наши поклонници, защото умеем да ги лъжем.Бъди добре с франкмасоните.
    Патриотизмът, на който трябва да дадеш външно съдържание егола фраза за умните хора, само глупаците се умопомайват от тази дума.
    Патриотизмът служи да оправдае успешните войни и да узакони военните разходи, защото народът мисли, че плаща на войската да го пази от външни врагове, когато всъщност войската пази само теб от възможния гняв на народа.И тъй преструвай се, че почиташ гръмкия изблик на патриотизъм, понеже той е същевременно крепост против народа и строг пазител на границите на царството ти т.е на твоите доходи.....

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анонимен

    3 3 Отговор
    Аз мисля, че е редно държавата да бъде стопанин на царските имоти, но с едно изключение и това е дворецът "Врана". Ако държавата вземе и домът на царя, това би била една изключително грозна постъпка, която ще провокира ненавист към държавата и тази ненавист, ще бъде провокирана именно в интелигентната и духовно зрялата част от българското общество. Да спънеш здравия е едно, но да риташ сакатия е съвсем различно. Не виждам нищо джентълменско в подобна постъпка.
  • 14 Граматиков

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "няколко думи за Фердинант":

    Не е Фердинант,а е Фердинанд.
  • 15 ДРУГАРЯ ТОДОР

    2 0 Отговор
    Г-Н САКСКОБУРГОТСКИ! КАК ПЪК С НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧИХТЕ ОТ ТЕЗИ КОЙТО ВИ ИЗГОНИХА И ПОСЛЕ НАСЛЕДИХА.ПЪЛЕН ОРЕЗИЛЕН НАГЛЕЦ.
  • 16 1944

    0 1 Отговор
    да взима селянчето от банкя и да си ходи в лас вегас.
  • 17 Самуил

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "няколко думи за Фердинант":

    Колега, първо научи малко история и не обиждай на Фердинанд!
    Първо фердинанд не е българин, апоставен след турското роство от световните сили представител на еврейска династия кобург-гота / господ да ги накаже/, за да контролира остатъците от оцелелия Български народ.Както знаем, на религиозна основа а и иначе, евреите като врагове на православните христяни няма какво друго да направят, освен да "оправят народа". Оправил го е дядо му, баща му на тоя, оправя го и той сега...
    Но той , както и баща му и дядо му Никога не са били Български царе!
    Нали знаеш, че за да станеш Български цар трябва да покриеш някои много сериозни изисквания...
    Например да си от една религия и кръвна линия - произход от народа си.
    Според “Католическата енциклопедия” том XIII, Ню Йорк, 1912 г. и някои по-стари немски книги от XIX и XX век, родоначалника на фамилията Сакс-Кобург и Гота – Ернст Благочестиви бил със саксонска, френска и еврейска кръв! Самият Симеон Сакскобурготски (Кобург-Кохари) в свое интервю пред израелското списание “Фар” потвърждава своя еврейски произход! Ферденант и Борис III също са били масони, а Фердинант е бил сатанист и окултист.
    Това не е пречело на Фердинандови да искат няколко пъти да бъдат признати от народа и неговия представите Българската православна църква за Български царе...
    "Нашата династия" - както наричаш династията Кохари на сакскобургготски, не е наша и никога не е била.
  • 18 Самуил

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "няколко думи за Фердинант":

    За наша династия в момента се смятат наследниците на Цар Самуил, които живеят в Италия и веднъж представиха документи на нашите демонократично правителство, но всико веднага се покри и до народа не стигна...
    да си чувал за референдум на тема: да върнем самуиловите наследници в България?
    Те не настояват толкова много, не обещават да "оправят " народа.
    Кръвта вода не става е казал нашят мъдър народ...
    Затова новите ни задокенаски господари не разрешават от края на търското робство у нас да се появи истински наследник на Българския род Дуло или друг род с кръвна българска линия и поставят фердинандови...
  • 19 Самуил

    1 0 Отговор
    Д-р Георги Генов се занимава с история на българите в Македония и работи в Института по история към БАН. Главен редактор на сп. „Исторически архив “ – орган на Съюза на учените в България, главен редактор на сп. „Вардар“ – Торонто, Канада, и зам. главен на в. „Македонска трибуна „, Торонто. Член е на италианската Академия по генеалогия, просопография и хералдика. През април 2014 г. той издаде книгата „Българските царе Самуил и Иван Владислав имат живи роднини в Западна Европа и Италия», която предизвика огромен интерес.
  • 20 Вие

    0 1 Отговор
    тези, които апелирате царят да се откаже от собствените си имоти, защо не си погледнете аргументите. Нито един нямате. Единият, сте били "категорични," другият "ниско доверие" , "още тогава се противопостави." Имате ли понятие от право или мислите, че можете да баламуркате читателите както ви скимне. Поне не пишете ВМРО. В него хората са се борили за България, залагали са и живота си и всичко. В Библията и револверът са се клели. А вие в какво?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове