24 Август, 2018 17:00 10 572 25

Само във ФАКТИ: В КФН не е обсъждан лицензът на „Лев Инс“

  • олимпик-
  • кфн-
  • лиценз-
  • застраховки-
  • лев инс

Застрахователната компания се справи с нелоялни претенции в Италия и Румъния

В Комисията за финансов надзор (КФН) не е обсъждано отнемането на лиценза на „Лев Инс“. Това заявиха пред ФАКТИ от застрахователната компания. През последните дни се появиха спекулации, че втора българска компания е заплашена от фалит.

Според „Лев Инс“ това представлява нелоялна конкуренция срещу лидера на пазара по общо застраховане. След фалита на кипърския клон на ЗК „Олимпик” пазарът трябва да бъде оставен на спокойствие, за да докаже, че е стабилен. При всички дружества резултатите от извършените заверки на балансите към края на 2017 г. дават добри резултати. Това личи и от годишните баланси, които се заверяват от двама различни одитори, избрани и одобрени от КФН.

„Лев Инс” нееднократно е сезирало институционалния орган Национално бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) по повод проблемите със „Зелена карта”. От там обаче не са реагирали адекватно. Това принудило застрахователната компания да се обърне към прокуратурата, ДАНС и МВР.

Проблемът е огромен, защото през последните години лавинообразно нарастват обезщетенията, които се претендират от чужди застрахователни компании и представители по повод сключените в България застрахователни договори. Това в крайна сметка води до увеличаване цената на застраховката.

Допълнителните средства, събрани от застрахователите, се заделят за недоказани щети, претендирани от лица извън територията на България. Въпреки бездействието на НББАЗ „Лев Инс” чрез собствена система за управление на риска успя през последните две години да намали своите разходи за застрахователни обезщетения в Италия два пъти, а в Румъния – пет пъти, уточняват от застрахователната компания.

Най-често спорове по полиците „Зелена карта“ са свързани с недоказаност на застрахователното събитие или недоказване на неизвършено плащане. Така при арбитраж в Дюселдорф от „Лев Инс“ са успели да намалят исканата претенция от 2 300 000 евро до 350 000 евро.

Този пример онагледява сериозния проблем, стоящ пред българските застрахователи, който е свързан с бездействието на компетентния орган – НББАЗ. Към настоящия момент всички гаранционни искания са удовлетворени, а обстоятелствата, при които са възникнали събитията, се проверяват от партньори, занимаващи се с разкриване на застрахователни измами, уточняват от „Лев Инс“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    44 10 Отговор
    Коя беше на Боко, която ще остане само тя, та да си разиграе монопола и да доодере народа?

    Коментиран от #17

  • 2 Ryty

    60 4 Отговор
    Грозно е така да се гаврите с хората закрихте им застраховките от олимпик а на тези които не са събрали пари им взимате книжките щото нямат нови не всички взимат от 4000 на горе. Подигравка, но един ден ще си платите за мръсотията
  • 3 ДАЛАС

    8 25 Отговор
    долБог левинс и булинс закривакис оти скоро фалитакис затуй довадайте в АРМЕЕЦ и ЖЕНЕРАЛИ другото е бомбок мата хари

    Коментиран от #9, #21

  • 4 Samaran

    23 10 Отговор
    Мутрите Леш Инс да бъдат закрити от лицето на земята !!!!

    Коментиран от #5, #10

  • 5 ЗАПОЗНАТ

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "Samaran":

    ОЗК-Застраховане (бивша Общинска застрахователна компания), също е много изкуствено поддържана компания и ако не е Христо Ковачки да превърта пари през нея, ще последва Олимпик на втория месец!!! Така че както казват и другите - сключвайте граждански само в Булстрад, Дженерали, ДЗИ, Алианц, Армеец и Групама, за да ви е мирна главата!!!
  • 6 Хасанчо

    15 4 Отговор
    Искам полицията да проверява дали сте си купили от моите домати и дини. Ако не сте ,да Ви глобява, нищо ,че от Вашите данъци ,глоби,такси вземат заплата. С Вашите пари купиха и наслагаха камери които щяха да броят трафика и да изпращат патрули там да регулират или да се променя движението и светофари. Не . Сега тези камери ще гледат дали си си купил от моите домати и пак ще те изпраскат. С твоите пари по твоята глава. Всяко нововъведение се оказва инструмент за дране и кражби още от обявената процедура за закупуване ,поставяне и обслужване. Камери поставиха за хиляди по селата на някои общини. Циганските каруци си сложиха черга върху крадените дърва , реколта и покъщнина. Не спряха ,а и никой не са му отишли полицаи в двора да го проверят какво е крал. Те бяха необходими единствено на кмета и братовчеда който спечели търга за монтажа им. Община Аврен . Само рекетьорските камери на КАТ -НАП се обслужват за да бълват пари за управляващите и да пълнят пробитата касичка. А тези другите не са важни. Те са против кражби от отрудения дребен стопанин и дърва от гората.
  • 7 Христо

    8 9 Отговор
    Не знам какво не сте доволни от Лев Инс, но откакто съм водач на мпс(2007г) имам бая навътряни километри, естествено и няколко леки инцидента. Всичките ми коли ги застрахивам при тях и в последните години са ми изплащали щети на доста адекватни цени.
  • 8 Николай

    14 0 Отговор
    Защо не се спрат регистрациите на румънски, гръцки, италиански и прочее автомобили в българия? Щото лапат. И никой не казва кой и какво предизвика решението на съда да се обезщетяват по голям кръг роднини и даже близки без родствена връзка? Инересното е, че никой не коментира този въпрос, а си мисля, че е много важен.
  • 9 Разбирач

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДАЛАС":

    Ако знаеш кои са собствениците на теа компани.? едва ли ще фалират, Та нали точно те са измислили Теа застраховки в България..
  • 10 А.Петов

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Samaran":

    Ти много акъл даваш , внимавай.!!!

    Коментиран от #15

  • 11 Цеко Ската

    4 5 Отговор
    ЛевИнс и Булинс са по-зле и от мен.
  • 12 Miusuka Madoto

    10 3 Отговор
    Лъжетее, кучета! ЛЕВ ИНС е от поне 5 месеца под надзор! Вие като напишете „Добро утро” четящите трябва да се огледат къде е слънцето! Вече имате мисия да ги скатавате ли? ;) Ейй, мушмороциии!
  • 13 Пасатор

    7 0 Отговор
    Българските застрахователни компании, свикнали да мачкат раята, като чуят за плащане на обезщетения- полудяват, на са свикнали! Свикнали са са само да лапат.
  • 14 Пасатор

    3 1 Отговор
    100 пъти съм ви го казвал и ще ви го кажа пак:- Научете се да ползвате услугите на адвокат и компетентни хора. Търсете си правата винаги, не махайте с ръка за да забравите.
  • 15 Хъво

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "А.Петов":

    Ти кво заплашваш ли го
  • 16 Застр

    1 1 Отговор
    Изкуствено създадена компанията която е голям бушон за гърмене е Далл Богг живот и здраве...ето това заедно с Лев инс са на ръба .
  • 17 Dani

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "РЗС":

    Всичко се повтаря както и при случая с КТБ. И тогава имаше опити да бъдат фалирани и други банки. Явно мафията намира начин как да забогатява а народа спи зимен сън!
  • 18 Nar

    1 1 Отговор
    Всички изложени факти в статията са в подкрепа на Лев Инс. Доколкото знам те са единствената компания, която има хеликоптер и спасява хора. От доста време съм им клиент и съм доволен от тях.
  • 19 Mira

    1 1 Отговор
    Аз също съм доволна от тях. Не бих отишла при друг застраховател!
  • 20 Вел

    0 2 Отговор
    Аз също застраховам в Лев Инс всяка година. За всеки случай проверих статистиката в КФН. Те са с едни от най-добрите показатели сред всички застрахователи - и български и чуждестранни. така, че според мен няма повод за каквото и да е притеснение.
  • 21 Азазаз

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДАЛАС":

    То Армеец да не е по различна от булинс
  • 22 Mario S

    1 2 Отговор
    Няма как най-големият застраховател в България да фалира просто така. Разбира се, винаги ще се намери някой, който ще иска да провали преуспяващите на пазара...
  • 23 опс

    2 0 Отговор
    Току-що по битиви-то казаха точно обратното - в КФН има проверка срещу Лев инс и има назначени външни одитори.
  • 24 Една жена

    0 1 Отговор
    Нямам думи да опиша, колко съм възмутена !Не се лъжете!
  • 25 спартак

    1 0 Отговор
    А ТРЯБВА !!!!
    САМО ТЕ НЕ ИЗПЛАЩАТ ЩЕТИ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове