Last news in Fakti

25 Август, 2018 17:30 4 827 9

Разбиха четири нелегални фабрики за цигари (ВИДЕО)

  • нелегални фабрики-
  • цигари

Четири нелегални фабрики за тютюн са открити при разследване на „Икономическа полиция“ – ОДМВР-Пловдив. В хода на полицейските действия на 24 август, са извършени процесуално-следствени действия на териториите на областите Пловдив, Велико Търново, Силистра, Плевен, София, Кюстендил, Пазарджик и Варна, съвместно със служители от съответните областни дирекции на МВР.

Установени са четири незаконно работещи фабрики за производство на цигари – в градовете Дупница, Горна Оряховица и в Тутракан. В процеса на работата по досъдебното производство в Окръжната прокуратура е изяснено, че всяка една от фабриките за незаконни цигари е произвеждала средно около 100 000 кутии на ден.

Предотвратено е производството на други кутии с цигари, като са иззети от пригодените помещения материали - тютюн, хартия, картон, целофан, фолио, филтри и др., необходими за изработването им.

До момента общото количество установени и иззети акцизните стоки без бандерол е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева. По досъдебното производство са иззети всички машини и съоръжения от четирите фабрики за производство на крайния продукт – цигарите, обслужващата ги техника – мотокари, агрегати, климатични системи, охладители и др.

Иззети са и 11 тежкотоварни автомобила, превозвали суровината за производство на цигарите и готовата продукция, открита в тях, над 10 леки автомобила, свързани с производството и държането на акцизните стоки без бандерол, както и веществени доказателства, свързани с основния предмет на разследването по досъдебното производство – пране на пари – престъпление по чл. 253 от Наказателния кодекс. По него предстои анализ на материалите и,, по преценка на наблюдаващия прокурор, повдигане на обвинения за посоченото престъпление, съобщиха на брифинг в Окръжна прокуратура-Пловдив, в който участваха старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР-Пловдив, Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив, и Георги Гешев, наблюдаващ прокурор.

Повдигнати са обвинения на общо 23 д, на четирима от тях са взети мерки за неотклонение „парична гаранция“, а спрямо останалите 19 с постановление на наблюдаващия прокурор е постановено задържане за срок от 72 часа.

Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    19 1 Отговор
    Фабрики,заводи,с мотокари,тирове и дистрибуторска мрежа.И как е останало скрито всичко това от властта?Тези не са имали протекции,нееее.
  • 2 патриотъ

    13 3 Отговор
    Отказали са да плащат на Боко процента,затова ги разкриха.
  • 3 Будалата

    11 2 Отговор
    България е малка и всичко се знае. Или малко са платили и са ги изгърбили, или ГЕРБ ще си ги приватизира.Бизнеса е определено печеливш.
  • 4 ванката

    8 1 Отговор
    за толкова много текст изписан в статията не прочетох никъде име на собственик на поне една от фабриките ако не са всичките на един човек де но как така разбиваш незаконна мрежа а незнаеш чия собственост е или по-точно неискате да кажете кой е собственика...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пешо

    5 0 Отговор
    Не може да бъде. Контрабандата с акцизни стоки отдавна е разбита от МВР, ДАНС, БОП и Специализираната прокуратура. Поне така се пъчат пред медиите.
  • 7 Анонимен

    2 1 Отговор
    Само дето легално са си обурудвали фабриката , тц и даже и кварталния да не разбере
  • 8 дддааа

    3 1 Отговор
    Нещо по веригата се е издънило.За такова производство трябва някой яко да е финансирал.
  • 9 Supermag

    0 0 Отговор
    то колко още такива има!