Last news in Fakti

26 Август, 2018 09:41 11 246 17

Лейтенанти на Тачо се измъкват с условни

  • тачо тачини

Лейтенанти на сочения за бургаски наркобос Станислав Панайотов - Тачо Тачини се измъкнаха с условни присъди! Емил Гетов и Боян Кабов си признаха, че са търгували с дрога, и сключиха споразумение със спецпрокуратурата за скандално ниски наказания, съобщава "България Днес".

Припомняме, че според обвинението групата, предвождана от Тачо, е действала от началото на 2016 г. до октомври 2017 г., като е разпространявала дрога в Бургас и Поморие. Като участници са обвинени Дойчин Иванов, Димитър Йончев, Божидар Москов, Даниел Кичуков-Киндела, Боян Кабов-Бекира, Недялко Гетов и брат му Емил Гетов. Разследващи разкриват, че Тачо е завзел търговията с дрога в бургаския кв. "Черно море" и имал протекциите на мастит бос от ъндърграунда.

Дясната ръка на Тачо бил Дойчин Иванов, който отговарял за пласирането на дрогата, сочат ченгетата. За търговията в бургаските квартали му помагал Божидар Москов. Поморийците Боян Кабов-Бекира, Даниел Кичуков-Киндела и братята Недялко и Емил Гетови ръководели пласмента в Слънчев бряг и Поморие, пише Флгман.

В апартамента на седмия участник - софиянеца Димитър Йончев, антимафиоти откриват модерна инсталация за производство на канабис.

Гръмката акция на антимафиоти и спецпрокурори е на път да приключи без сериозни осъдителни присъди. При операцията са неутрализирани 12 души, които според прокуратурата са група за разпространение на наркотици и провеждане на наказателни акции.

Използваните срещу бандитите СРС-та засекли жестоки разправии с некоректни улични дилъри. Силоваците в групата са пребивали дори непълнолетни, които отказвали да пласират стоката. При обиските са намерени бухалки, пистолети и ловна пушка. Още тогава част от задържаните бяха пуснати на свобода срещу показания срещу боса.

Помориецът Емил Гетов е неосъждан, работи в сферата на строителството. Той се договаря за година и 4 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Боян Кабов-Бекира е с основно образование и се води реабилитиран, работи като сервитьор. Освен за участие в групата той има обвинения за държане на 0,4 г метамфетамин на стойност 9,85 лева, намерен в дома му при тараша по време на акцията. Третото му обвинение е, че държал в апартамент коноп, марихуана, кокаин и метамфетамин на стойност 574 лв., които били предназначени за продажба. За трите пункта получава общо 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок. Магистратите не налагат на двамата глоба, каквато е предвидена в закона - между 20 и 100 бона.

Припомняме, че имената на част от наркодилърите изскочиха във връзка с делото за разстрела на наркобоса Иван Попов-Костов през 2015 г. в Поморие. За убийството, но като превишаване пределите на неизбежната отбрана, 4 години получи Димитър Димитров-Бабата, в чието обкръжение движели братята Гетови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фундаменталист

    75 1 Отговор
    "Анархия" е липса на власт и държавни институции. В България, обаче, имаме власт на бандитите.
  • 2 BG1000

    54 2 Отговор
    Пълен абсурд...за това няма да се оправим скоро. Съдебната система не работи!!!
    Ако има държава Цацаров трябва да се намеси.
    Ама то няма...

    Коментиран от #3

  • 3 балама

    66 3 Отговор

    До коментар #2 от "BG1000":

    Публикувано във факти.бг: Една голяма заблуда е, че "няма държава". Я се защити от банките, „роми”те, турците, геЮвете, "бежанците", кучетата... да видиш дали няма - какви медии ще залаят, какви социолози и психолози ще завият, какви комисари и посланици ще заразмахват пръст, каква полиция и Джандармерия ще ти се изсипе. Какви дознатели, следователи, прокурори и съдии ще се запроизнасят. Свят ще ти се завие. ДЪРЖАВА ИМА, НО ТЯ Е СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС.

    Коментиран от #9

  • 4 Анонимен

    24 1 Отговор
    Към вг1000 ами то и цацаров няма бе човече, той е само мебел в прокуратурата
  • 5 Боклуци мръсни

    35 2 Отговор
    Смешна Държава, за дрога, убииства , каране пиян и причиняване на смърт няма присъди, НО Иванчева която уж взела едни пари търка наровете в сливенския! Това е Държавата на поръчките, затова пожелавам на цялата прокуратура и съдебна система, кратък бивот но пък за сметка на това мъчителен:-)

    Коментиран от #7

  • 6 Наблюдател

    18 0 Отговор
    Опг признали си и ги пуснали, тц тц тц
  • 7 регулировчик

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Боклуци мръсни":

    "Майтап", ама на голия ни гъз.
  • 8 p0p

    33 2 Отговор
    иначе 40 килограмовата болна от рак Иванчева я разкарват окована като Ханибал Лектор,а тия изроди,дето изнудват,заплашват,пребиват и УБИВАТ - пуснати с условни присъди..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пламен

    20 1 Отговор
    Какви са тия филмари, бре? "Тачо Тачини"... Тия простаци диви за италиански мафиоти ли се имат, що ли? Па ем ги хващат, ем си признават, ем ги пускат... Съжалили момчетата, казали, че повече така няма да правят, па защо да ги не пуснем свободни като птички? Хора, да се стягаме и да излизаме на улицата, спасението няма да дойде само!
  • 11 stk

    22 0 Отговор
    Еха,ДЪРЖАВАТА НА НЕ ОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ-биеш,пласираш дрога ,блъскаш,трошиш -плащаш излизаш.Няма никъде такава съдебна власт
  • 12 ПЕНКО

    12 0 Отговор
    ЗАЩО СЕ КРИЯТ ИМЕНАТА НА "МАГИСТРАТИТЕ" ВЗЕЛИ РЕШЕНИЯТА ??? КОГАТО СТАНЕМ НОРМАЛАНА ДЪРЖАВА И "МАГИСТРАТИТЕ "СЕ ЯВЯВАТ НА ИЗБОРИ- НАРОДЪТ ЩЕ ЗНАЕ КОЙ -КОЙ Е !!!!
  • 13 vasik atanasova

    5 0 Отговор
    и сега кво стана
    нови хора на пазара
    това е
    винаги ще ги има
  • 14 Манаф

    6 0 Отговор
    Очите да си отваря очите
  • 15 Ефрейтор

    8 0 Отговор
    Тия ако са лейтенанти, Тачо какъв чин има?
  • 16 Ежко

    5 0 Отговор
    От цялата статия разбирам, че т.н. спец. прокуратура не си е свършила работата и е предложила леки условни присъди, съда ги е приел. Прокурорите са за уволнение, но тъй като всички знаем, че прокуратурата е поръчкова, то е ясно, че чадъра е доста по нависоко!
  • 17 Анонимен

    1 0 Отговор
    Когато опг е организирана, не я съдят , съдят не организираната, май така стоят нещата в тази държава