26 Август, 2018 10:46 4 067 11

Издирват изпечен бургаски измамник

  • издирван-
  • измамник-
  • иван делиатанасов

Полицията издирва вече повече от месец бургазлията Иван Делиатанасов. Срещу него е повдигнато поредното обвинение за тежко умишлено престъпление – измама в условията на повторност още на 19 юли т. г., съобщиха за Флагман.бг от прокуратурата.

Делиатанасов обаче е потънал вдън земя и органите на реда не могат да го открият, за да му връчат постановлението. Иван е обявен за общодържавно издирване и трябва да бъде доведен принудително в Районната прокуратура, след което държавното обвинение ще реши дали да поиска постоянното му задържане.

Делиатанасов има действаща условна присъда за присвояване и измама в размер на 1 година и 4 месеца. Той не е успял да се реабилитира и сега може да лежи в затвора и за двете провинения.

Характерно за Делиатанасов е да се представя за майстор-дърводелец. Той предварително прибирал парите на хората, без обаче да им доставя желаните мебели. По тази схема той измамил бургазлия в началото на 2017 г., че ще изработи и монтира гардероб срещу 800 лв. Мошеникът взел договорената сума, но така и не изпълнил своята част от уговорката.

Малко след това – за период от около година, в мрежите му попаднали две жени. Една от тях е Елена Каролова, която разказа как била ужилена с 480 лв. от Иван за щори, които така и не видяла.

И трите престъпления са обединени от прокуратурата в едно дело. Ако бъде признат за виновен, Иван може да получи от 1 до 8 години затвор. По преценка на съда, измамникът може да се прости и с 1/2 от имуществото си. Към това трябва да бъде прибавена и нарушената условна присъда.

„Налице е вече т. нар. продължавана престъпна дейност. За голям период от време по един и същи начин, обещавайки изработка на мебели, извършва измамни действия. Като деянието е извършено повторно и в не маловажен случай”, съобщиха за Флагман.бг от прокуратурата.

Явно усещайки накъде отиват нещата, Иван изчезва яко дим. В момента единствено от МВР зависи дали той ще се изправи пред съда, за да отговаря за действията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има ги навсякъде

    28 2 Отговор
    Изпечен измамник - НЕ ,най обикновен е !!!
  • 2 милиционера

    20 0 Отговор
    Дано не е пуснал голяма брада, че ще му хванат опинците колегите така да се каже.
  • 3 демократ

    22 3 Отговор
    Търсят го да го правят депутат.
  • 4 толерантен

    33 3 Отговор
    Да е "изпечен"... колко да е изпечен... Далеч е от политическите измамници, дето ограбиха и разсипаха България безнаказано.
  • 5 Тома Неверни

    22 2 Отговор
    Какъв изпечен мошеник , обикновен кокошар

    Коментиран от #6

  • 6 Хамсиев

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "Тома Неверни":

    За кокошка няма прошка.
  • 7 Хоп

    9 1 Отговор
    Този май не от мааалата ?
  • 8 Кикимора

    7 0 Отговор
    А дали изобщо е в България?!
  • 9 ЧАПРАЗА

    4 2 Отговор
    ШМАТКА
  • 10 незнайко

    8 0 Отговор
    Да не би случайно да си е в къщи и никой да не е проверил там !!!
  • 11 АзСъм

    2 0 Отговор
    ако търсите изпечени измамници има 240 и са в парламента :)