Доктор подарява луксозна вила на Симеон

26 Август, 2018 16:37
25 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 11011
Автор: Милена Богданова

След като Симеон Сакскобургготски загуби двореца „Враня” пловдивският предприемач д-р Невен Енчев реши да предоставя луксозна вила на царя, която да ползва до края на дните си безплатно. Става дума за вила в комплекс „Голденбург” в близост до село Белащица. „Негово Величество ще може да ползва вилата още от тази есен, тъй като в момента сградата е изградена до втора плоча”, уточниха изпълнителите от строителната фирма, изграждаща комплекса.

Пловдивският предприемач и царя са близки и редовно вземат участия в церемониите, с които у нас всяка пролет се отбелязват годишнините от Спасяването на българските евреи, за което огромен принос имат цар Борис Трети. „За мен и семейството ми ще бъде огромна чест Симеон Втори и царското семейство да приемат вилата и да бъдат наши съседи”, казва доц. Енчев от Германия, където живее от началото на годината и в момента реновира двореца си, който ще превърне в лечебно заведение с хоспис.

Село Белащица се намира на 3 км от околовръстния път на Пловдив. Мястото е доста известно и привлекателно за предприемачи, които през последните години изградиха къщи и вилни селища. Преди няколко години братята Невен и Ангел Енчеви откриха хотелски комплекс с тенис кортове, SPA център и ресторант в Белащица.