26 Август, 2018 22:30 10 619 21

Обединеното кралство може да се разпадне

  • брекзит-
  • сделка-
  • ес-
  • разпадне-
  • обединено кралство-
  • херман ван ромпой

Мрачна прогноза

Обединеното кралство може да се разпадне - 1
Снимка: Shutterstock

В интервю за британския „Обзървър“ бившият председател на Европейския съвет Херман ван Ромпой предупреждава, че без сделка с ЕС Обединеното кралство е изправено пред риск да се разпадне, тъй като ще увеличи натиска в Шотландия за независимост.

Херман ван Ромпой заявява за британското издание, че според него сплашването с излизането от ЕС без сделка вероятно е нова „Операция страх“ на британското правителство в неговата тактика, но подчертава, че „този номер“ няма да мине пред ЕС и предупреждава, че сценарият без сделка ще даде нов импулс на искащите независимост на Шотландия.

„Сценарият без сделка е не просто проблем за Лондон или за Брюксел, това е екзистенциална заплаха за Обединеното кралство“, отбелязва Херман ван Ромпой. Бившият председател на Европейския съвет дори посочва, че може да се стигне до ситуация, при която 27-те страни-членки на ЕС да станат по-обединени, а Обединеното кралство да стане по-разединено в резултат на Брекзит.

Според Херман ван Ромпой приказките за сценарий без сделка са националистическа реторика, принадлежаща към друга ера. Първият министър на Шотландия Никола Стържън заяви през седмицата, че напускането без споразумение ще бъде „пълно бедствие“, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санкция

    49 2 Отговор
    Да обвинят Путин...
  • 2 дреме ми на 6

    62 15 Отговор
    Пука ли ви за обединеното кралство !?!?? ....освен, ако не сте соросоидни джендъри ?

    Коментиран от #16, #21

  • 3 РЗС

    54 14 Отговор
    еми казват хората, когато вадиш нож другиму от нож умираш, така и гласувалите за брекзит искаха разпадането на ес, сега ще им се разпадне държавата. И цялата тая простотия заради глупавия им премиер и излишния рефендум, как се застреляха в краката не е истина.

    Коментиран от #5

  • 4 ДРУГАРЯ ТОДОР

    55 9 Отговор
    ДАНО СЕ РАЗПАДНАТ И ДА СЕ ПРИКЛЮЧВА ИЗДЕВАТЕЛСВОТО НАД ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТ ТАЯ РЕПТИЛСКА НАЦИЯ

    Коментиран от #13

  • 5 плевен

    14 33 Отговор

    До коментар #3 от "РЗС":

    "Глупавият" референдум изразява мнението на хората.Нещо, което на нас никой няма да разреши. А за бремето наречено Шотландия, никой няма да плаче.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Санкция

    40 1 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    В Шотландия се намират основните природни ресурси на острова, за това англичаните им саботираха референдума за излизане от великобритания.
  • 7 РЗС

    41 1 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    Цялата простотия с рефендума беше заради големия ''прилив'' на хора от източна европа - бели хора. А това,че те сами са си докарали пакитата и индииците е отделен въпрос, които са една невероятно мръсна сган,тамошните цигани, които те невероятно тачат поради неразбираема за мен причина. По всякакъв начин насаждаха умраза у хората към източноевропеиците и след като вече голяма част от хората бяха въприели възгледите на партията, пуснаха референдума. Шотландия остана в ук единствено заради ес, само да се отделят ще светне огън, само гледайте, защото Лондон прибира парите от нефта на Шотландия и им отпускат едни мъртви бюджети, а ония долу праскат пари по пакистанците в лондонско.
  • 8 oly

    36 3 Отговор
    Време беше тези да се разпаднат. Стига са вършили злини по целия свят. Дойде и тяхното време. Шотландия, Ирландия и Уелс най после ща станат самостоятелни и няма да живеят под английското подтисничество, а англетата с меките си китки ще си останат сами след Брекзита. Да ги видим тогава колко са "велики". Смешни джендъри.
  • 9 Bubbles

    7 3 Отговор
    Бе аз от кога говоря ама кой да чуе...
  • 10 Гадната Англия

    38 0 Отговор
    Цитирам последните данни от migration watch uк, публикувани във всичките им таблоиди: нетната миграция от ЕС е отрицателна за перви пет повече европейци напускат острова отколкото пристигат. Това е заглавието на таблоида The Sun, Daily Mail ... тоест виждате ли брекзит вече работи! И някъде там в текста по средата с малки цифрички се споменава че близо 280 000 мигранти от третия свят са кацнали на Острова за една година. Седемдесет хиляди увеличение. Така се манипулира вота на островния скот. Кралството ще са разпадне, Шотландците са бели хора, изправени на задните си крака, за разлика от английските маймуни. Шотландия и Ирландия-в Европа. Англия-в Пакистан.
  • 11 Жидо Хранител

    16 1 Отговор
    Лондон е наричан и "НОВ ЙЕРУСАЛИМ", защото каймакът на еврейската общност се настани на Острова. Там са и всички руски олигарси - каймакът на скъперничеството, алчността, лицемерието и покварата )) Хепи Жид Дей ))
  • 12 ГосТ

    21 0 Отговор
    Ама как изобщо могат да си помислят,че ше изпързалят ЕС барабар с Германия и Франция 😂🤣😂 Луди,луди хора
  • 13 Баба Ванга

    3 18 Отговор

    До коментар #4 от "ДРУГАРЯ ТОДОР":

    По скоро Росия ке се разпадне.

    Коментиран от #15

  • 14 Светла

    13 1 Отговор
    Великобритатия може да се разпадне, в САЩ се борят срещу Тръмп и има заплаха за премахването. За да отвлекат гражданите от проблемите си постоянно измислят нови глупости за Русия. Както има приказка все питат " кой ми срал в гащите..?" То отговора е ясен, КОЙТО ПИТА !!!
  • 15 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Баба Ванга":

    Ке ти се разпадне мозако!
  • 16 меркурий

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "дреме ми на 6":

    Простако, 6000 български студенти учат в Англия! Родителите им дават огромни средства за да получат истинско образование и да бъдат конкурентни на трудовия пазар. И само за сведение: Русия плаща на 300 български студенти да учат при тях!!
  • 17 Англичаните са безмилостни реалисти

    6 6 Отговор
    Нищо няма да им се разпадне защото Шотландия не може да компенсира многомилиардните субсидии които получава от Лондон с европейски в такива размери. Всичко е игра на шепа местни лакоми шотландски политици. Англичаните винаги са имали особено чувство за самосъхранение и икономическа реалност и първи напуснаха ЕС където изкривената крадлива икономическа логика развращава бавно, но сигурно хората. Англия предпочита сама да харчи милиардите си вместо да ги дава на такива като нас където европейските пари се крадат от шепа хора а вноските в ЕС плащаме всички ние! Исторически погледнато Англия винаги е гладала собствената си полза. Така че не ги мислете.

    Коментиран от #20

  • 18 патриотъ

    6 2 Отговор
    Отдавна е време тази държава,създадена от пирати и разбойници да отиде в историята и да бъде забравена!И колкото по-скоро,толкова по-добре!
  • 19 Аоо

    4 0 Отговор
    Нема да се разпадне това са джендарски номера .
  • 20 Гадната Англия

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Англичаните са безмилостни реалисти":

    Исторически погледнато Британия си направи показно харакири обявявайки война на Хитлер. Така тя разсипа Европа, вкара комунистите в Берлин и София, и се самоуби като империя. Брекзит се очертава като още едно подобно самоубийство. Демографската и религиозна подмяна на английското население с такова от Третия свят едва ли е в интерес на Англия и англичаните. Тя е в интерес на финансовия капитал, за когото е безразлично кой му изплаща лихвата по отпуснат кредит. Колкото по ограничено в знанията и ценностите си, толкова по консуматорско и манипулируемо е едно общество. В Англия резултатите са налице.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: