Last news in Fakti

26 Август, 2018 13:50 948 1

Земетресение уби двама души в Иран

  • трус-
  • загинали-
  • иран-
  • земетресение

Загинали са възрастен мъж и бременна жена

Земетресение уби двама души в Иран - 1
Снимка: БТА/ AP

Броят на загиналите при земетресението с магнитуд 6 по Рихтер, според Геологическият институт на САЩ, което разлюля тази нощ Западен Иран, нарасна до двама, а ранените са най-малко 241 души, предадоха световните агенции, цитирайки иранската агенция Мехр.

Досега се съобщаваше за един загинал и над 140 пострадали. Мехр уточни, че загиналите са възрастен мъж и бременна жена. Епицентърът на трусовете е бил на 87,8 км северозападно от ирански град Керманшах с население близо 621 000 души. Огнището на земния трус е на дълбочина 10 километра

По данни на Геологическия институт на САЩ е имало и други две земетресения с мощност 4,4 и 4,2, с епицентър край град Джаванруд в провинция Керманшах. Трусовете са били усетени и в столицата на страната Багдад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кикимора

    1 0 Отговор
    Откога столицата на Иран е Багдад?! 2 по география!!!