Тайван: Скърбим дълбоко за нашия приятел Джон Маккейн

27 Август, 2018 10:04
13 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1047
Автор: Анатоли Стайков

Президентът Тайван - Цай Ингвен изрази дълбоко съчувствие и съболезнования на семейството на сенатор Джон Маккейн. Легендата на американската политика почина от рак на мозъка на 25 август на 81-годишна възраст.

"Аз ще помня Джон Маккейн като приятел и боец, той никога не се отдръпна от вярванията си и завинаги се стремеше към по-мирен и проспериращ свят. От името на народа на Тайван, благодаря ти", написа Цай.

"Маккейн беше високоуважаван и се възхищаваше от много хора в американската политика. Той споделяше дълбока връзка с Тайван, одобри много решения на Конгреса като конкретни действия за подкрепа на Тайван, както и за защита на демокрацията по целия свят", се казва още в прессъобщението от Тайпе.

От името на народа си Цай отдаде най-високата почит на Маккейн. Тя каза, че смъртта му е "голяма загуба на важен приятел на Тайван" в САЩ.

Генералният секретар на тайванското президентсво Чен Чу лично посети Маккейн в болница във Финикс, щата Аризона на 16 август. Пратеникът на Тайпе лично поднесе поздравленията на президента към сенатора.