Търговският регистър все още не работи

27 Август, 2018 12:39
5 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 786
Автор: Венцислав Михайлов

Търговският регистър не работи вече 18 дни, като изключим възможността за справки, които обаче не са актуални. Бизнесът не може да вписва сделки, не може да прави прехвърляния. През двете седмици досега властта – в лицето на правосъдния министър Цецка Цачева, вицепремиера Томислав Дончев и премиера Бойко Борисов, даваха различни срокове тази ключова за стопанския оборот структура да заработи пълноценно.

Последното обещание, което бе направено от министър председателя в началото на миналата седмица, бе Търговският регистър да заработи „до края на седмицата“. Той обаче отново си остави „вратичка“ за неизпълнение на това обещание, добавяйки „ако имаме късмет“.

„Ако имаме късмет, до края на седмицата ще имаме регистър“, каза премиерът от парламентарната трибуна във вторник, когато се проведе извънредното парламентарно заседание, на което правителството трябваше да обясни какво се случва и какво ще се прави по казусите с фалиралия застраховател „Олимпик“ и с неработещия Търговски регистър, уточнява сп. "Икономика".

Търговският регистър, който се срина на 9 август, вече работи, но само на място в офисите му. През интернет регистърът ще е достъпен след 16 ч днес, съобщиха от Агенцията по вписванията.
"Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел е възстановена напълно от днес, 27.08.2018 г. Всички свързани с регистъра услуги вече са възможни на място в Агенция по вписванията и нейните регионални структури. От 16 часа днес всички функционалности на регистъра, възможни чрез достъп до интернет, също ще бъдат възстановени", се казва в официалното съобщение.