27 Август, 2018 15:50 2 407 4

Германия иска ЕС да защити границите си

  • германия-
  • хорст зеехофер-
  • ес

Страната няма да се откаже от граничните проверки

ЕС трябва да осигури достатъчна защита по своите външни граници. Това заяви германският вътрешен министър Хорст Зеехофер, цитиран от Дойче Веле.

Той заяви, че избирателните проверки по германско-австрийската граница ще продължат. Според него това ще продължи, докато ЕС покаже, че може да контролира притока на нелегални имигранти по границите си.

„Според нас най-добрият път е ЕС да покаже, че може ефективно да контролира външните си граници. В момента тази защита е недостатъчна. Докато това е така, ние ще продължим с контрола на нашите граници“, заяви Зеехофер.

Избирателният граничен контрол беше въведен през септември 2015 г. Това стана след прилива на имигранти към Германия в този период.

Новото германско правителство вече търси варианти за ограничаване на имиграцията към страната. Вече се търси и диалог с други страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой ще увисне скоро

    11 2 Отговор
    Те вече са вътре,няма какво да контролираш,а ти вече си тръгнал към бесилото.
  • 2 гост

    10 1 Отговор
    РАЗПУСКАЙ!
  • 3 Пешо

    9 1 Отговор
    Глупости. Нали Германия ги призова да дойдат.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Меркел , сега да понесе отговорност, ако не да оди да пази границата
Новини по държави: