Last news in Fakti

27 Август, 2018 19:52 2 273 2

Крадци смениха автомати с играчки

  • парагрвай-
  • крадци-
  • автомати

Невиждан обир в Парагвай

Крадци в Парагвай задигнали 42 автомата от полицейски склад, съобщи Би Би Си, цитирани от БНР.

Проверка установила, че автоматичните пушки FN FAL са заменени с дървени или пластмасови реплики.

Инспекцията била наредена, след като такива оръжия започнали да се появяват на черния пазар, където можело да бъдат продадени за до $10 000.

Пушките били сложени в склад, но били годни за експлоатация.

Смята се, че някои от откраднатите екземпляри се оказали в Аржентина, а други - контрабандно прехвърлени в Бразилия.

Съседна Бразилия отдавна се оплаква, че много от незаконното оръжие, което конфискува, влиза в страната от Парагвай.

Парагвайски медии публикуваха снимки на пушките реплики, като нарекоха станалото „най-срамният скандал“ в историята на полицията на страната.

Пушките били пратени в оръжейна в град Капята, след като силите на реда получили по-нови модели.

Когато първите такива оръжия започнали да се появяват на черния пазар, военните наредили разследване. Те влезли в полицейската оръжейна и проверката открила играчките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аналитик

    2 0 Отговор
    Хитро? А, кога ще прочетем новината: "Подмениха българските работнически /неадминистративни/ заплати с американски." ? И да започва така: днес парламента взе решение да се саморазпусне и да подмени трудовите производственни заплати едно към едно с доларов еквивалент. Администрацията се разпуска до края на 2022 година, когато ще се събере да посрещне извънземните с цветя, кючек и хляб и шоколад. Бюдждта се запорира за строителство на пътища и ремонти, до 2023 г. - Боковите коловози са с 5 години гаранция. Ако се повредят, Министър председателя и издигналата го партия лично гарантират, че ще оправят пътната инфраструктура със свои средства, и труд. Карайте смело, деца!

    Коментиран от #2

  • 2 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "аналитик":

    Соросоиде, защо с американски заплати? Ние българските русофили не искаме да имаме нищо общо с говедата. Искаме си руската минимална заплата и да ни я изплащат в рубли или турски лири.