28 Август, 2018 10:41 18 314 26

Volkswagen купува Tesla?

  • volkswagen-
  • tesla

Германският автомобилен гигант Volkswagen AG и калифорнийската инвестиционна компания Silver Lake Partners са сред потенциалните инвеститори в Tesla Motors, твърди авторитетният американски в. Wall Street Journal. Двете компании били готови да вложат до $30 млрд. в производителя на електромобили.

Сделката обаче нямало да бъде лесна, тъй като инвеститори от такъв калибър нямало да се съгласят да бъдат безгласна буква при вземането на решения за бъдещето та Tesla. Огромно капиталовложение като това щяло да коства независимостта на компанията и предаване на контрола върху нея в чужди ръце.

Новината идва на фона на противоречиви сигнали за намеренията на Илон Мъск относно собствеността върху Tesla и присъствието ѝ на борсата. Предприемачът се отказа от предложението на Суверенния фонд на Саудитска Арабия да изкупи акциите на компанията, което според Bloomberg е предизвикало крайно недоволство сред арабите.

Изданието твърди, че Мъск и саудитците не са успели да се договорят за структурата на тяхното участие в управлението на Tesla. Това накарало арабите да прибегнат до резервен план за инвестиции в друг калифорнийски производител на електромобили, който обаче тепърва "прохожда" - Lucid Motors.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    13 9 Отговор
    А го купят, а го сготвиха!
  • 2 Ььььььь

    23 10 Отговор
    Абе и с тази 'супер иновация" Тесла става мазало-май всичките и "успехи"бяха само реклама и PR ,а сега немците я купуват да се застраховат от евентуален конкурент в бъдещето..

    Коментиран от #12

  • 3 ТОА СА ЧУДИ КЪК ДА СА ОТТЪРВЕ

    17 8 Отговор
    ОТ КУХИЯ БАЛОН ТЕСЛА
  • 4 Фриман

    11 14 Отговор
    Естествено, ако немците взимат тесла, може да забравим за нея! Ще я купят само за да убият, тази цена е по-малка от годишна печалба на VAGовци, така че заслужава се да се инвестира в бъдещето. По същия начин купиха завод на мотокари в Овча купел за да махнат конкуренция. И на мегафабрики вече ще се сгобяват модерни костенурки.

    Коментиран от #26

  • 5 Баш Майстора

    6 4 Отговор
    Ако вярвате на "авторитетния вестник Wall Street Journal" определено нещо ви е лошо, може би трябва да си премерите температурата.
  • 6 Боби

    50 3 Отговор
    Очаквайте Tesla Model TDI!

    Коментиран от #7

  • 7 Чичо Манчо

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "Боби":

    И ще бъде на базата на легендата 1.9 хаха😂😂😂
  • 8 George

    4 4 Отговор
    Най-накрая отървахме от кенефа да има модел тесла ТДИ
  • 9 гост

    13 11 Отговор
    Тесла са си добре, но им трябват няколко години още производство, за да започнат да правят надеждни коли. Като конструкция и инженерна мисъл модел 3 е много напред пред конкуренцията, но производствени дефекти им развалят много реномето, а това не е заради лош замисъл, а заради лошо производство. Модел С вече мина фейслифт и няма проблеми като е предпочитана кола за покупка втора ръка, вижда се, клиентите на модел С са с един от най-високите индекси на задоволство. От бързане и надежди в нови технологични мощности не могат да произвеждат качественна стока, това е. А и в ерата на видеа и смартфони нищо не остава покрито. Другото е, че толква БМВ-та се палят, но ако една Тесла се запали медиите го разтръбяват навсякъде.
  • 10 Зорлем

    16 3 Отговор
    Майкоу, това е ако вземе, че се случи, "гост" и "Електрика" няма да насмогнат с рязането на вени!

    Коментиран от #13, #17

  • 11 Гошо

    19 12 Отговор
    Aвтомобилния гигант VAG отново показва могъществото си - може да притежава почти всеки автомобилен производител.Всеки,който почне да затъва бива купен от VAG и възстановен, даже с много по-добри резултати откъм продажби,качество и дизайн.

    Коментиран от #16

  • 12 Никой

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ььььььь":

    Много си далеч от истината. Тесла не са похарчили и един долар за реклама, за разлика от другите компании. Просто направиха продукти, които хората желаят. Вече колко са успешни като качество и т.н е друг въпрос. И не разбирам какво се радвате, от чисто злобарство явно. Силно се надявам да останат независими, очевидно не разбирате, че това ще облагодетелства най-много нас клиентите. Нека да има повече нови независими компании със свежи идеи и подход, а не тромави монополисти, каквото вече се наблюдава във всички сфери на живота.
  • 13 Антиелектрика

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Зорлем":

    Какъв човек си и ти? Ей как мразиш и плюеш по бъдещето само, най-вероятно си комунист - хахахахахахха

    Коментиран от #19

  • 14 ще я купят на 32 тоя месец

    5 5 Отговор
    Силата на Тесла не е като на немските курници само в интериора, а в електрическата технология като цяло, която до този момент е ненадмината. В Тесла налива пари и щатското правителство. Само напушен с дизелови сажди вагинист може да си мисли, че ще я дадат на швабите, но причината за тези помисли е осъзнаването, колко са назад Вагините в този сегмент и така да наваксат през задния вход.
  • 15 ЗигЗаг

    6 2 Отговор
    fake news ...
    VW с пазарна капитализация от 60млрд $ ще купи Телса, които са с 55млрд $. Как си го представяте това, от къде ще извадят парите. А после дълговете на Тесла? Ако ги купят, ще трябва да обявят фалит.
  • 16 далеч от тълпата

    8 9 Отговор

    До коментар #11 от "Гошо":

    Фолкмобила е доказано най-скучната, банална и безлична кола в света и точно това я прави любима на тълпата, като последната никога не е била авторитет за нищо. Къде виждаш величие? Купуват ги защото по гаражите майсторите им били свикнали, защото на отпадъците е препълнено с евтини части за тях и защото тълпата се бои да бъде различна и е щастлива, когато потъне в масовата сивота на живота - това е фолкмобила, нищо велико няма в него, машина за пари, не за коли.
  • 17 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Зорлем":

    Аз пък се притесних ти да не вземеш да получиш някой аневризъм от "щастие" , хахаха !!!! А за Тесла не се безпокой , нито Вагините имат пари даже за 10% от нея , нито пък някой в Щатите ще помисли дори да им я дава , даже да имаха !!! Че ще има нови инвеститори това е ясно , но не с блокираща квота и почти изключено да е друг автопроизводител който и да е той !! Най-вероятно ще са чичковци паричковци , като арабите още въобще не са изключени , просто тече пазарлък за цена !!

    Коментиран от #20

  • 18 ще купят тесла инструмента а не фирмата

    2 1 Отговор
    Казано от Мъск в пофила му в Twitter:
    "Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured".

    Мъск пусна поредната си бомба в Twitter, обявявайки, че обмисля да изкупи всички акции на Tesla на цена $420 за брой, което веднага покачи акциите на "фалиращата" компания. Tesla стана публична компания през 2010, с начална цена $17 за първите 13.3 милиона акции.
    А тук някои (#3) пишат за "кухия балон на Тесла" и че той искал да се отърве от нея, ?!........
  • 19 Зорлем

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Антиелектрика":

    Това, е защото имам бензиностанция с магазин за авточасти към нея. Или беше обратното? Не помня вече, нали съм стар и само плюя като файтонджия в края на 19-ти век...

    Коментиран от #22

  • 20 Зорлем

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Да, бе, то така се дават десетки милиарди без да имаш думата. Те чичковците с пари, араби или не, само това се чудят - на кого да дадат няколко торби пари и да го чакат 5-10 години без да го закачат. Иначе аз ще помечтая големоустатия ВАГ да се сроди с голямоустата Тесла. Лика прилика ще са си. Ако има как да вземат примерно и Нестле и Монсанто (вече Байер) при тях още по-добре.
  • 21 Driving pleasure

    2 0 Отговор
    Абе още ли му се ловите на приказките на тоя друсалник?
  • 22 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Зорлем":

    Хахахахаха, остави нещо и за мен де. Не ти ли е множко и бензиностанция и магазин за авточасти, петролофил такъв - хахахахахаха
    Ей ме на мен, аз нямам дори ток у нас и пиша на компа като пускам от време на време бензиновия генератор, за да плюя Тесла - хахахахахаха
  • 23 Немец

    0 0 Отговор
    Нищо не могат да вземат немците............
  • 24 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Не е Tesla Motors а вече е Tesla Inc.
  • 25 ВАГ

    2 0 Отговор
    ВАГ купуват Тислътъ да им правят батериите :) Иначе след 10-20г в света ще останат само ВАГ,Тойота,Тата,Джеели и Даймлер-Рено.
  • 26 Мани бегай

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фриман":

    Разбира се, нали Microsoft направиха същото с Nokia, без теслите ще е по-добре.