Last news in Fakti

28 Август, 2018 23:00 1 361 0

С премиера на "Антигона" започва театралният сезон в Смолян

  • театър-
  • антигона-
  • постановка

С премиерата на "Антигона и хората" на 3 септември започва новият театрален сезон в Смолян, информират от Родопския драматичен театър "Николай Хайтов". Постановката е на режисьора Делян Илиев, който има номинация за "Аскеер" за 2018 г. за друго заглавие от афиша на смолянския театър - "Три сестри". Спектакълът е и препратка към очевидната липса на Антигони в нашия съвременен свят, в който единственият шанс да има такива личности е на сцената, смятат театрали от смолянската трупа.

Ролите са поверени на Божана Мановска, Самуела- Ивана Церовска, Атанас Найденов, Асен Левов и Борис Хаджийски. "Опитваме се да запазим една трупа, която да е способна да преминава през големите текстове, световните теми, проклетите въпроси", посочи Деля Илиев. Според него спектакълът по фрагменти от пиесата "Антигона" на Софокъл е възможност за петимата млади актьори да преминат през собствения си талант и въображение към гениалния античен текст.

Родопският драматичен театър подготвя и втора премиера- на комедията "Ами сега?". Тя ще бъде представена на 20 и 21 септември на смолянска сцена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА