Last news in Fakti

28 Август, 2018 16:49 6 547 45

"Златен" Ердоган шокира Германия

  • реджеп ердоган-
  • статуя-
  • висбаден

Четириметрова статуя на турския президент беше издигната в град Висбаден

"Златен" Ердоган шокира Германия - 1
Снимка: БТА/АР

Четириметрова златна статуя на турския президент Реджеп Ердоган беше издигната в западния германски град Висбаден. Събитието разгневи много местни жители, предаде DPА.

Статуята на Ердоган, която е издигната в рамките на Берлинското биенале за съвременно изкуства, е била поставена без знанието на местните власти, каза говорител на властите във Висбаден.

Получихме телефонни обаждания от редица ядосани граждани - хората не знаят, че това е част от Биенале, каза тя за статуята.

Новината за статуята идва точно месец преди държавното посещение на Ердоган в Берлин, на което много германци се противопоставят заради все по-авторитарния му стил на управление.

Тазгодишното Берлинско биенале ще се състои под мотото "Лоши новини".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кико

    15 1 Отговор
    кАжи честно
  • 2 ПЕЕВ

    39 5 Отговор
    АЙДЕ ДА ВИ Е ЧЕСТИТА.
  • 3 Townboy

    62 10 Отговор
    2050 г в Германия пътни полицаи спират кола за проверка. Единият от полицаите подвиква на другия: - Али, виж какво странно име, Гюнтер!
  • 4 куку руку ку

    17 5 Отговор
    Апаляяя, култ към личността?
  • 5 ЗМЕЙ

    31 5 Отговор
    а бяха велика нация....но, той беше прав!
  • 6 КОЧА

    20 14 Отговор
    Ще му свьрши ремето още малко му му остана на тоя да се прави на геи рои ----------- Много противници има вече в целият свят бомбата е готова вечи ..............
  • 7 stupid dog

    11 5 Отговор
    В огромната Германия,ще бъде забелязана, шокиращата статуя,от неговите хора!!!!Да им бъде честита!!!!
  • 8 ванката

    19 5 Отговор
    ванга ще се окаже права за пореден пък като каза че европа ще се мюсулманизира ...
  • 9 Българина

    36 7 Отговор
    Сега ще видите какво е съжителство и присъствие на тюрбани. Само Балканите знаят какво 500г тюрлюгювеч! Че нямаше Б Тошо още 6 месеца .. На маймуни ще ви правят 10 млн турци и още толкова други макаци, германия е бита карта, само да не повлече и нас, както винаги

    Коментиран от #12

  • 10 Кики

    24 5 Отговор
    Да стои там!
    В София как има статуя на Рейгън?
  • 11 КАРАОРДАН

    13 20 Отговор
    Жалко че ще свърши като Саддам Хюсеин
  • 12 ооо

    15 14 Отговор

    До коментар #9 от "Българина":

    Ти пък какво си видял, чел си някаква измислена история,то Разказ ама едни историци са го направили част от"историята"...живели са мусюлмани и ще живеят на ВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!!!

    Коментиран от #14, #15

  • 13 гост

    14 5 Отговор
    Рязан корнишон да си ,и да се правиш на най големия българин, това не ли е смешно!?

    Коментиран от #31

  • 14 аналитик

    12 13 Отговор

    До коментар #12 от "ооо":

    Исляма след време щд изчезне. Хората ще станат християни за 1000 години. После Ванга не казва какво ще е или поне аз не съм чул. България ще започне да се оправя, когато изчезнат всички досегашни като власт. Ще дойде човек отвън, българин, не Симеон, който ще въдвори справедливи закони. Това можеше и да се съкрати, ако Винету и банда слушаха и оправеха законите, но бандит светец рядко става, те са свикнали да лапат и да служат на врагове. Не тъжи за Исляма, и той и Християнството като религия са фарисейски книги. Истинските християни са хора като бай Добри, Дъновистите, има по света от разни народи. Досега ходжа и поп не спряха с колите да помогнат на човек, те са служители за пари, малцина са стока.

    Коментиран от #18

  • 15 аналитик

    6 9 Отговор

    До коментар #12 от "ооо":

    Папата е бялото лице, за пред хората на Църквата, завладяна от Сатанисти. Филмите, където дават как скрити в подздмия сатанисти правят жертвоприношения, не са фантазия, а реалност. Дивашка работа е това. Има и хора-леопарди, ВуДу-сатанисти правят това и дфуги. Исляма е вредна религия, с учител като Мохамед. А думите на Йисус са изопачени от Садукеи и Фарисеи, за да използуват Библията за власт над гълпите. Човек не трябва да вярва машинално, на всичмо твърдяно от хора! Някои са заблудени, неуки, лъжат, манипулират. Лич о мразя фанатиците терористи радикали, защото сеят кръв и убиват невинни хора. Никой не е длъжен насила да пфиема някаква религия! Особенно твърдяна от хора.

    Коментиран от #19, #42

  • 16 Златен кошмар

    9 5 Отговор
    Местните и федералните власти трябва да оставят настрани възраженията и да изпратят пари в Турция. Тя се нуждае от тях за да чустват турците велики, да изпращат мигранти в Европа, военни кораби в Кипър, военни самолети в Гърция и кюрдите в другия свят.
  • 17 onq s konq

    14 2 Отговор
    А златен ББ кога?:)

    Коментиран от #24

  • 18 ооо

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "аналитик":

    хахаха...щом бабати Вангелия го е казала,значи НЯМА ДА СТАНЕ...ХАХАХ...

    Коментиран от #21

  • 19 ооо

    5 7 Отговор

    До коментар #15 от "аналитик":

    Ако ти препоръчам един добър психиатър ще отидеш ли,имаш крещяща нужда

    Коментиран от #22, #27, #30, #33

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 аналитик

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "ооо":

    Защо я осмиваш? Аз не съм суеверен, който не пие бира в Събота, ако му мине котка път... Но Ванга е общувала с духове, които сажи казвали нещата. Някои неща могат да се променят, ако хората се променат сега. Бъдещето е определено от миналото. Aко избереш крадлив политик, ще ти окраде бюджета.... Ако стъпиш на стъкло, ще лежиш с бинт.

    Коментиран от #23

  • 22 аналитик

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "ооо":

    Аз нямам нужда от психиатър, а от чиста, спокойна, красива среда, където да няма луди комунисти, фашисти, джихадисти, вудаисти, от крадливи пречещи политици, битови банди., от Граждански солидарен рекет, от много зло, което ям ндвинен от други. Но трябва да замина в глухо село или отшелник в горите, тук е кофти. Искам да подаря всичко, което имам на една мацка, вземам раница, спален чувал, обувки и се скривам в горите. Ако не умра от студ, не ме изяде глутница или мечки, назекоми, може и да оцелея някоя година. Живота е хубав, но доста хора го разваляте, от Министри и депутати надолу. А, психиатрите могат да ме научат на много латински имена и лекарства, но относно психиката, не мисля, че я разбират по-добре - пиша го без грам гордост, даже бих отишъл да следвам цял живот при всякакви науки и учители, но няма пари за това. Аз не коментирам, за да плюя, а плюя, за да акцентирам, че пфонлемите са отдавна, много и не се решават повечето. Но не ми се плюе, грозно е. Просто света е пълен с фалш, демагогия, кражби, лъжи... Защо реши, че имам нужда от психиатър? Той не би решил проблемите, не би оправил закони, не би смазал злото, не би изчистил средата, за какво ми е? Ще изчакам 3 месеца и ако мацата не приеме дара ми, ще запиша да уча. А, ти защо не опиташ с психиатър?
  • 23 ооо

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "аналитик":

    Значи е МАГЬОСНИЦА!

    Коментиран от #25

  • 24 аналитик

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Златен Бойко ли? Никой умен, нормален политик не би харесвал суетата. Защото нито Ердоган, нито Бойко имат качествата и заслужават да бъдат славени. Тия, които ги лансират и тия статуи и портрети, са същите, които поставяха портрети на Хитлер, Сталин, Живков, Ким Ун,... в класните стаи и РПУ и навред - МАНИПУЛАТОРИТЕ. Те ви натресоха райха, соца, лъжедемокрацията и ви цуцат труда и ресурсите и манипулират. Честит нов Ердофюрер, Бокофюрер.... ! Никога не трябва да се възвеличава един човек, каго суперидол! Това го възгордява.
  • 25 аналитик

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "ооо":

    Не, просто я обикнах.
  • 26 Аполитичен

    5 2 Отговор
    ЕРДОГАН МОЖЕ , ЩОТО ЗАСЛУЖАВА.
    А КАЖЕТЕ МИ КОЙ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК ЗАСЛУЖАВА ПОНЕ ЖЕЛЕЗЕН ПАМЕТНИК??? Ееееее поне восъчен де ? Разбрах , нема такоф .

    Коментиран от #28

  • 27 аналитик

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "ооо":

    Какво е селичието на Бойко или Ердоган? Пълна скръб са като умения. Накарай ги да изковат подкова, да омесят, пита, да направят обувка, да струговат детайл.... и ще видиш, че за над 98% от само човешките дела са кръгла НУЛА. Вие офцете давате власт на такива и те опорочават системата, света. Твоя велик Ердоган не може да изшлайфа корпуса на скутер, да завари котвата, да пусне буй.. Твоя велик Бойко не може да накара строоителите на асфалт да гарантират качество дори за 1 година две. Тия ли са велики? Тия са нищо, пред един фрезист.
  • 28 аналитик

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "Аполитичен":

    Запомни, човеко, щом един политик вземе да се величае, да му поставят портретите навфед, значи е фалшив и тиранин! Диктатура. При Адолф, Сталин, Живков, сега и Ердоган е така. Лъжепреврата си го организираха Ердоган, за да завземат властта. Хитлер си организира плкушение, за да избие опозицията, а Ердоган се оправда с Гюлен. Фалш и простотии, рекет и алчност е това.

    Коментиран от #32

  • 29 Валя

    4 2 Отговор
    Не ви трябват религии и сляпа вяра бе хора християнство и ислям и т.н. искам да ви кажа че само и единствено атеизма ще ни изправи само атеизма ще донесе мир и разбирателство , забравете за богове и други измислени простотии , мътят ви мозъка , за 20 века религиозност и коленичене къде видяхте мир и спокойствие никъде няма и да го видите докато продължавате с невежи глупости
  • 30 Аналитик

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "ооо":

    ФАКТИ. БГ - Сайта ви е готин. А, плюенето на коментиращите и Ердогрухци и Сороси и антиСороси е на световно ниво. Всеки път, когато ме оплюят и ми препоръчат психиатър, заспивам усмихнат. Тази нощ ще спя щастлив. Вие сте страхотен сайт. А, Оня с коня, Хасан, Стоян Георгиес, юрист, гост.... вече са ми като братя. Страхотно е, някой да те оплюе, преди заспиване. Благодаря ви, приятели!
  • 31 Иванов

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Че ние рязаните сме най- българи. Не разбирам какво ти пречи това? Обрезанието е договор с Твореца, че сме негов народ и не служим на други богове. Църквата чества обрезание Христово. Аз искам всички вярващи българи да се обрежат, за невярвящите това няма значение, но за вярващите има огромно значение!

    Коментиран от #34, #35, #36, #38

  • 32 Щайнер

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "аналитик":

    Една поправка- Хитлер не се е величаел , той само подбираше правилните слова и след това величието само е дошло при него а покушението го инсценира Химлер , всички останали дето си изброил са аматьори
  • 33 аналитик

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "ооо":

    Сега, ще ти докажа, че не ми трябва психиатър, а на повечето ви трябват ОЧИЛА! ЗАЩО??? Всички плюете или величаете Ердоган. А, никой от вас, не разбра какво става? Става следното: там се провежда биенале, под мотото "лоши новини". Златната статуя на Ердоган, може да означава освен величаене и сарказъм. В смисъл, че пъфвото място, златна награда заслужава г-н Ердоган, с диктатурата си, като идея за водеща лоша новина. Но е възможно и да е величаене. Но на такива събития се сервира сарказъм, а не славене... Значи, аз нямам нужда от психиатър, а ти от ОЧИЛА....
  • 34 Валя

    7 4 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    Това да режеш части от тялото си е пълно безобразие , по този начин ти просто се изплюваш върху природата и биологията а именно те са светиите , като му е толкова зор на оня отгоре що не ви създаде направо обрязани?
  • 35 Валя

    5 4 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    Точно така говорят всички нарцистични диктатори, искат да им служиш да се самоунижаваш в краката им и да им се молиш , жалка религиозна пропаганда

    Коментиран от #37

  • 36 аналитик

    4 4 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    Вие, обрязващите се имате договор с животинския ангел Шабат = Шамаил, Сет, Самалех, Шадайел, .... Можеш ли си отговори ЗАЩО, или да ти поясня? Защото ТВОРЕЦА ви е създал НЕОБРЯЗАНИ, а лукавите Джудаисти ви промиха тиквите и чрез Корана, да се обрязвате, това е белег един от белезите на Звяра, на животинския ангел ЙеХоВаХ, ... Разбра ли, че дори с това, вие плюете на Създателя, а сте приели Звяра? Аз пък ще се радвам всички слуги на Звяра и Звяра да ги няма в космоса - тогава, ще е хубав света. Но няма как да стане, защото и вайнакос и други извънземни са зверове. Валя ми допада - готин морал има тая дама.
  • 37 аналитик

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "Валя":

    Валенце, ангел си ти. Ти си най-близко до правилното. Твореца ги е създал необрязани, а те плюят на твореца, режат се и се смятат за праведни? Дявола Звяра така им е омотал гиквите, че сами се величаят в падението си.... Обрязването, татуировките, чипосването, халки по носа... са все подарък от Звяра. Нафичат го и Сатана поповете. Ти си готина. Жалко, че те осмиват слугите самодоволни на Звяра. Ти си правата, но не го приемат.

    Коментиран от #39, #40

  • 38 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    Като едноокия Джо!!!Да ти се пули насреща!
  • 39 stupid dog

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "аналитик":

    Иииии Вооооо!Това ти е достатъчно!!!!
  • 40 Валя

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "аналитик":

    Много благодаря , имам особено мнение по религиозните въпроси , рядко ми се случва да ме одобряват в това отношение но го смятам за искрено и честно . тия разни попове и подобните им само поливат страховете на наивните и всичко за пари , аз пък се опитвам да поливам разумът им без пари но е наистина трудно
  • 41 гост

    2 1 Отговор
    Аз на поповете, им казвам баба Гуси!Срещна ли ги на пътя,деня ми е върви с краката нагоре!Сутрин пътувам с влак за море,на шипковата гара ,първа беля!След 3 дена в хотела ,най гадната беля,която ще я помня цял живот!Така ,че вярвам в Бог,но от баби Гусета далеч!
  • 42 мето

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "аналитик":

    заблуден си

    Коментиран от #43

  • 43 аналитик

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "мето":

    Съмявам се. Но хипотезата ти е интересна. Трябва да я докажеш. Моля, поясни, за да си разберазаблудата!
  • 44 новините от окупирания Кипър

    5 2 Отговор
    Ердоган ислямизира окупирания Кипър: финансира изграждането на джамии вместо училища. За нова, четвърта джамия, построена в Лапитос, с жители, които се оплакват от шума и праха от строителството, пише турският кипърски вестник Африка. Според доклада жителите се оплакват, че "псевдо-общината" не казва нищо за факта, че вместо училище се строи още една джамия. Жителите в писмо до вестника се оплакват от замърсяване и шум, като отбелязват, че новата джамия се строи на голяма площ в средата на много домове. Джамията е построена с финансовата подкрепа на турското "псевдо-посолство" в окупираните територии.
  • 45 Rtl

    0 0 Отговор
    Хитлер сега се върти в гроба си
Новини по държави: